Agață Andrei Cristea ghetele în cui? Golgeterul lui Poli Iași, despre viitorul său în Copou: ”Să vedem în ce voi găsi motivație. Poate într-o nouă postură, nu neapărat de jucător”

Narcis POHOAȚĂ 20 Jun. 2021, 13:27 Liga 2
Agață Andrei Cristea ghetele în cui? Golgeterul lui Poli Iași, despre viitorul său în Copou: ”Să vedem în ce voi găsi motivație. Poate într-o nouă postură, nu neapărat de jucător”

Chiar dacă nu a mai jucat decât câteva minute după etapa a 16-a a campionatului trecut de Liga 1, la finalul căruia echipa a retrogradat în Liga 2, Andrei Cristea a rămas până la final golgeterul lui Poli Iași, cu 7 reușite.

Deși se simte încă bine fizic și crede că mai poate duce încă un sezon la nivelul primei ligi, atacantul ajuns la 37 de ani, autor a peste 100 de goluri în mai mult de 400 de meciuri disputate pe prima scenă, nu știe dacă va mai juca. Ar fi dispus să continue să joace doar la Liga 1, nu însă și în Liga 2, unde nu și-ar mai găsi motivație.

Andrei Cristea nu are motivație să ajute Poli Iași ca jucător și în Liga 2

Andrei Cristea ia în calcul să contine la Iași, dar într-o altă postură decât cea de jucător.

”Nu am avut o discuție concretă cu cei care conduc în momentul de față clubul. E puțin probabil să mai joc în Liga 2, nu știu cât de motivat voi mai fi, dar cu siguranță o să vreau să rămân în acest proiect. Vedem ce va fi. Aștept ca lucrurile să se clarifice săptămâna viitoare și să vedem în ce voi găsi motivație. Poate într-o nouă postură, nu neapărat de jucător. Rămâne să mă gândesc și eu, să vedem ce vor și cei din club și voi trage o concluzie”, a declarat Andrei Cristea pentru Liga2.ro.

Acesta a adăugat că nu exclude posibilitatea de a continua ca jucător încă un sezon în prima ligă, unde a avut contacte cu câteva formații, dar spune că prioritate are Poli Iași: ”Sigur, iau în calcul să joc și în prima ligă, au fost ceva discuții. Dar pentru mine prioritar rămâne Iașiul și în funcție de ce se va întâmpla săptămâna aceasta voi decide și eu asupra viitorului meu.”

Cristea a fost și antrenor la echipa din Copou în sezonul retrogradării

Atacantul a fost și antrenor al echipei Poli Iași pe parcursul a câtorva meciuri în sezonul trecut, fiind apoi înlocuit cu Nicolo Napoli. Debutul în această postură l-a avut chiar într-un joc cu o echipă din Liga 2, cu Petrolul Ploiești, pe care Poli a întâlnit-o în optimile Cupei României și în fața căreia a pierdut cu 0-3 pe ”Ilie Oană”.

Originar din Bacău, Andrei Cristea a evoluat în cariera sa de fotbalist pentru FCM Bacău, Steaua, Poli AEK Timișoara, Dinamo (în două rânduri), Poli Iași (în trei rânduri), Karlsruher (Germania), FC Brașov, FK Qabala (Azerbaidjan), Salernitana, AS Martina Franca (ambele din Italia) și CS Universitatea Craiova. Pentru naționala României are 10 meciuri, fără să înscrie.

Foto: Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viorel-moldovan-ezita-sa-mearga-la-poli-iasi-moldovenii-nu-sunt-dispusi-sa-mai-astepte-si-au-inceput-discutiile-cu-alti-antrenori-19189650

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-simionas-noul-presedinte-al-consiliului-director-la-poli-iasi-florin-briaur-numit-manager-general-reactiile-celor-doi-noi-sefi-ai-echipei-din-copou-19189464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/andrei-cristea-debut-cu-infrangere-drastica-in-postura-de-antrenor-0-3-cu-petrolul-ne-vom-linge-ranile-acest-dus-rece-s-ar-putea-sa-fie-important-pentru-reactia-noastra-cum-sper-19168814

Narcis POHOAȚĂ 20 Jun. 2021, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă