Marian Târșa a refuzat prelungirea contractului cu Poli Timișoara și speră să continue în Liga 2. Cu un ochi plânge, cu altul râde după ce Poli din Banat a retrogradat, iar Poli din Moldova a promovat

Narcis POHOAȚĂ 10 Jun. 2023, 00:22 Liga 2

După șase luni petrecute la Poli Timișoara, timp în care a jucat în 7 din cele 9 meciuri disputate de echipă în Liga 2 în 2023, mijlocașul defensiv Marian Târșa a decis să se despartă de gruparea de pe Bega.

Poli Timișoara a retrogradat la finalul sezonului recent încheiat în Liga 3, după ce s-a clasat pe ultimul loc în Seria A din play-out, cu doar 19 puncte, iar Marian Târșa (25 de ani), a ales să plece din Banat, cu speranța de a continua în al doilea eșalon.

Marian Târșa: ”Regret că nu am putut să salvăm Poli Timișoara. Îmi pare rău pentru oraș, pentru suporteri”

După despărțirea de Politehnica Iași, în iarna anului trecut, Marian Târșa a activat la două echipe din Liga 3, Vedița Colonești și Metalul Buzău, iar de la aceasta din urmă, la solicitarea antrenorului Octavian Benga, s-a transferat în urmă cu șase luni la Politehnica Timișoara.

Gruparea bănățeană a retrogradat, însă, în Liga 3, iar mijlocașul central regretă că nu a putut face mai mult împreună cu colegii săi pentru a menține echipa în liga secundă.

”Regret că nu am putut să salvăm Poli Timișoara și să ținem echipa în Liga 2. Am avut două victorii după ce a venit Paul Codrea, dar la acel eșec cu Șelimbăr s-a rupt totul. Poate dacă venea Paul Codrea și echipa sa mai devreme, reușeam să ne salvăm. Nu garantează nimeni asta, dar poate am fi avut șanse mai mari. Regret, pentru că m-am dus la Timișoara cu tot sufletul, pentru a încerca să salvăm Poli de la retrogradare. Din păcate, nu am reușit mai mult. Îmi pare rău pentru oraș, dar și pentru suporterii lui Poli, care au fost alături de noi, au fost cu noi în deplasări”, a declarat Marian Târșa pentru Liga2.ro.

”Poli opuși”. Cu un ochi plânge, cu celălalt râde pentru cele două Poli

Jucătorul născut la Vaslui este trist pentru retrogradarea Politehnicii Timișoara în Liga 3, dar se bucură pentru promovarea în SuperLigă a Politehnicii Iași, echipă pentru care a jucat în sezonul anterior, sub comanda lui Costel Enache.

”Sunt dezamăgit că am retrogradat cu Poli Timișoara, dar sunt bucuros pentru Poli Iași, echipă pentru care am jucat în două mandate, ultima dată în sezonul trecut. Iașiul a revenit acolo unde îi este locul. Am jucat contra lui Poli Iași cu Timișoara și mi s-a părut cea mai bună echipă, a meritat să promoveze de pe primul loc. Ne-au bătut la Timișoara cu 3-1 și chiar am simțit că sunt cea mai bună echipă. Dacă Iașiul a promovat, sper ca și Timișoara să revină în liga secundă, anul viitor. Pornește clar cu prima șansă în seria lor din Liga 3”, a completat Târșa.

Târșa vrea să continue în Liga 2

Jucătorul trecut în carieră pe la FC Botoșani și Poli Iași spune că i s-a propus prelungirea contractului cu Poli Timișoara, dar a refuzat, preferând să continue în Liga 2.

”Cei de la Timișoara mi-au propus să rămân, să fac parte din noul proiect, dar îmi doresc să joc în Liga 2. Încă nu am avut nicio discuție cu vreun club, vom vedea în următoarea perioadă ce va fi. Eu sper să continui în Liga 2, dar dacă nu va fi iau în calcul să merg și la Liga 3, însă doar la o echipă care să-și propună promovarea”, a punctat Marian Târșa.

Foto: Leczki Jozsi și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/haul-istoric-in-care-a-ajuns-fotbalul-timisorean-pentru-prima-data-in-sistemul-divizionar-timisoara-nu-va-avea-echipa-in-primele-doua-ligi-19273652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-inceput-sa-caute-jucatori-dupa-retrogradarea-in-liga-3-viitoare-transferuri-de-la-rivalele-din-judet-19273501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/record-pentru-a-finaliza-doar-documentatia-pentru-noul-stadion-dan-paltinisanu-mai-mult-de-doi-ani-pentru-un-studiu-de-fezabilitate-presedintele-cj-timis-face-apel-la-guvern-19273494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-respectati-timisoara-suporterii-din-capitala-banatului-au-protestat-din-nou-pentru-o-infrastructura-care-sa-fie-compatibila-cu-performanta-19272659

Narcis POHOAȚĂ 10 Jun. 2023, 00:22 Liga 2
Pe aceeași temă