Marian Stoenac, încântat de modul în care Ovidiu Stângă antrenează la ”FC U” Craiova: ”E puțin diferit, e altceva!” Cum vede lupta pentru promovare și ce spune despre concurență acerbă din lotul alb-albaștrilor

Liga2.ro 02 Feb. 2021, 19:07 Liga 2

Revenit pe finalul primei părți a sezonului de Liga 2 după o ruptură inghinală care l-a ținut o perioadă destul de lungă în afara terenului, Marian Stoenac se pregătește în această iarnă la capacitate maximă alături de colegii săi de la ”FC U” Craiova, sub comanda noului antrenor Ovidiu Stânga.

Stoenac a apucat să evolueze în șase meciuri în acest campionat, în doar două intrând ca titular și fără să înscrie, după ce în Liga 3 a fost golgheterul echipei oltene. Mijlocașul ofensiv originar din Motru speră să își recâștige locul de titular în 2021.

”Am suferit când m-am accidentat, știam că voi sta destul de mult în afara jocului, urma să pierd multe meciuri, iar asta nu convine nimănui. Îmi doream să joc. Refacerea a fost puțin mai grea, dar acum sunt apt sută la sută și vreau să dau totul pentru a-mi recâștiga locul de titular”, a precizat jucătorul de 27 de ani, care a pus serios umărul la promovarea echipei în liga secundă, reușind sa înscrie zece goluri și să dea opt pase decisive.

Stoenac, fericit de numirea lui Ovidiu Stângă ca antrenor: ”Lui Mister îi place să avem mingea cât mai mult, iar nouă ne place asta”

Numirea lui Ovidiu Stângă la cârma echipei e pe placul lui Stoenac, datorită stilului de joc pe care antrenorul dorește să îl implementeze în rândul ”juveților”.

”Tot ce pot să spun e că venirea domnului Ovidiu era providențială. E puțin diferit, e altceva, lui Mister îi place să avem mingea cât mai mult, iar nouă ne place asta, pentru că suntem jucători valoroși și ne este ușor să o facem. Pe lângă toate astea, a venit lângă noi și Alex Bourceanu, care este un profesionist desăvârșit, un super-caracter, care mereu încearcă să ne ajute și vine cu multe lucruri pozitive. Cu siguranță vom pune totul la punct!”, a dezvăluit, pentru Liga2.ro, jucătorul trecut pe la ACS Șirineasa, actuala Viitorul Pandurii, sau Juventus București, formație cu care a activat atât în Liga 2, cât și în Liga 1.

Marian Stoenac este, acum, coechipier cu Arsene Luboya, fost jucător la CSM Reșița și Fotbal Comuna Recea. Cei doi au profil ofensiv, astfel că vor fi în luptă directă pentru a fi titulari la ”FC U” Craiova.

Conștient de ”concurența pentru un post de titular” și de lupta complicată pentru promovare

Lupta pentru un post titular este tot mai crâncenă în lotul oltenilor, pe toate compartimentele. Mai ales în cel ofensiv, unde U Craiova 1948 SA excelează și poate fi observat în clasamentul Ligii 2. Echipa olteană are cele mai multe goluri înscrise după primele 15 etape: 27. Nici defensiva nu stă deloc rău cu cele 12 goluri primite.

În această iarnă, ”FC U” Craiova a făcut achiziții tocmai în atac și apărare, prin aducerea fundașului Denis Ispas (Turris Oltul) și vârfurilor Adrian Voicu (Turris Oltul) și Arsene Luboya (Fotbal Comuna Recea).

”Concurenta pentru un post de titular este una acerbă, dar este, totodată, una benefica pentru fiecare dintre noi. Acest lucru ne ambiționează și mai mult să tragem cât mai tare. Cu siguranță ne vom pregăti cât mai bine, iar cine va merita mai mult va intra din primul minut. Important e să ne facem treaba cât mai bine.
Lupta la promovare este destul de complicată, sunt câteva echipe cu șanse reale. Din fericire, noi ne numărăm printre ele. Avem un avantaj față de urmăritoare, dar asta nu ne asigură sub nicio formă promovarea. Va trebui să rămânem cu picioarele pe pământ și să muncim și mai mult, pentru a ne atinge obiectivul, acela fiind de a duce Universitatea în prima ligă!”, a mai punctat jucătorul format la Minerul Motru, cu care a jucat în Liga 2 în ediția 2013/2014.

După 15 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, ”FC U” Craiova ocupă locul 1, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri. Din sezonul regular mai sunt de disputat etape, ulterior, primele șase clasate urmând a evolua în play-off-ul de promovare în Liga 1.

Articol scris de Valentin Pătru
Foto: Cătălin Ciupureanu (Ediție)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-invinsa-de-csm-slatina-la-finalul-cantonamentului-de-la-mogosoaia-ovidiu-stanga-n-a-contat-insa-pe-mai-multi-jucatori-19167655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-au-legitimat-doar-42-de-achizitii-cu-sase-zile-inainte-de-incheierea-perioadei-de-transferuri-rapid-si-petrolul-sunt-fruntase-sapte-echipe-n-au-inregistrat-nicio-mutare-19167740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/opt-echipe-din-liga-2-si-una-din-liga-3-dau-jucatori-la-nationala-u18-a-romaniei-ce-au-facut-respectivii-tineri-in-prima-parte-a-sezonului-19167669

Liga2.ro 02 Feb. 2021, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă