Întâlnirea pentru ”stabilirea blatului” din Liga 3, filmată! ”Ne-am văzut la restaurantul de lângă stadion intenționat, știam că e cameră de filmat”. Informații din ”cazul Sporting Roșiori”: ”A spus că nu se bagă pentru doar 1.500 de euro”

Răzvan STÎNGĂ 17 Sep. 2023, 14:39 Liga 3

Valentin Neaga, Marius Mitran, Marian Stoenac și Ionel Ciortan continuă să își mențină punctul de vedere, acela al nevinovăției, după ce Sporting Roșiori i-a acuzat că au trântit partida cu Vedița Colonești, pierdută cu 1-4.

Valentin Neaga (foto principal și articol) a oferit informații puternice despre planul pe care ei l-au pus la punct și care ar fi fost interpretat greșit de conducere, făcând toate demersurile pentru a-l înlătura de la echipă pe căpitanul Orlando Preda.

Valentin Neaga susține că totul a fost doar o cursă în cazul ”Sporting Roșiori”

Lucrurile au degenerat, aspect recunoscut chiar și de Neaga în dialogul cu Liga2.ro, considerând că dovezile pe care ei le-au strâns, pentru a-l da afară pe Preda, sunt suficiente și totul se va încheia fără ecou în spațiul public. Numai că un astfel de plan poate fi un cuțit cu două tăișuri, pentru că anvergura subiectului este una sensibilă.

Valentin Neaga a povestit pentru Liga2.ro cum a fost plănuită cursa pentru Orlando Preda, având drept dovadă, pe care o va oferi în cadrul Comisiei de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal, înregistrarea de pe o cameră de filmat din apropierea stadionului, unde el și Marius Mitran s-au întâlnit cu Orlando Preda.

Valentin Neaga ”întărește” declarația lui Marian Stoenac în ”cazul Sporting Roșiori”

Zona în care era camera, plasată la un restaurant, a fost aleasă strategic, conform lui Neaga, pentru a avea și altă dovadă că totul a fost făcut cu cap. În altă ordine de idei, Neaga a oferit detalii despre căpitanul echipei Sporting Roșiori, care era ”cârtița” din vestiarul echipei și turna toate informațiile către conducere.

I-am întins capcană colegului nostru, Preda, pentru că tot timpul la echipă…. fostul nostru coleg, Florin Cazan, care a plecat în vară, a aflat câteva lucruri, iar după ce a plecat a povestit! Cum a spus și Marian Stoenac, Orlando are o relație specială cu președintele și, orice zicem, orice vorbim, conducerea află. Mai ieșim și noi la o bere, mai facem un grătar, șapte-opt jucători, nu putem să luăm toți copiii.

Noi l-am pus la încercare pe Orlando Preda, asta a fost tot! Cazan, după ce a plecat de la echipă, ne-a spus că Preda e sifon. Noi ce ne-am gândit? Am zis să îl punem la încercare și am început să vorbim, pe grupul de WhatsApp al nostru, al jucătorilor, despre anumite lucruri ca să-l încercăm pe Orlando: «Bă, președintele nu ne dă banii la timp, în contract avem date de salariu între 15 și 20, iar noi am luat banii pe 3». Lucruri de acest gen, care s-au aflat apoi!

A mai fost un episod după un joc amical. Am venit la Roșiori după meci, am mers la un restaurant, am mâncat ceva, am băut o bere, iar Orlando ținea telefonul cu fața în jos. A plecat apoi la baie, l-a uitat apoi invers, cu ecranul în sus. Între timp, cine îi dă mesaj? Ivănică, secundul echipei: «Să plecați de acolo! Cu cine ești acolo, sunteți îmbrăcați în echipamentele echipei?».

A doua zi, la antrenament, antrenorul știa tot, că ați fost acolo, că ați fost acolo, că ne face referate, că am băut bere. Nu ne-a făcut până la urmă referate ce-i drept, dar… .”, a spus Neaga în dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Orlando Preda ar fi acceptat în primă fază să trântească meciul cu Vedița Colonești, conform lui Valentin Neaga

Valentin Neaga a făcut acuzații grave în ceea ce îl privește pe Orlando Preda, anume că, în primă fază, acesta a dorit să se bage la pariul considerat fictiv de cei care au întins cursa, dar că, în cele din urmă, acesta s-a retras pe motiv, atenție, că suma de care s-a discutat că ar fi obținută, 1.500 de euro de fiecare, e una prea mică.

Înainte de discuție, Valentin Neaga, Marius Mitran, Ionel Ciortan și Marian Stoenac au vorbit, pe alt grup de WhatsApp, pe care erau doar ei patru, cum să acționeze, cum să facă pentru ca planul să iasă bine și să nu ducă la anumite semne de întrebare din partea lui Preda.

Noi am mai încercat să îl mai testăm pe Orlando, dar acum nu ne gândeam să ajungă așa departe totul. Nu ne-am gândit că se va ajunge aici. Eu, împreună cu Mitran, pentru că suntem amândoi din Alexandria, ca să povestesc și cum a fost cursa cu pariurile, l-am sunat pe Orlando: «Vrem să ne vedem la Roșiori, venim acolo, vrem să vorbim». Ne-am văzut cu el la restaurant, lângă stadion, unde este o cameră de filmat.

L-am luat pe Orlando, am discutat: «Te bagi dacă facem ceva?». Noi avem dovezi, avem și un grup de WhatsApp unde noi patru am discutat cum să acționăm, cum să facem planul. Noi ne-am pus strategic sub cameră, ca să avem dovadă! Vrem să plece de la echipă, e sifon, nu se poate așa ceva! Strică grupul!

Conducerea și antrenorul mereu îi iau apărarea. El nu a făcut perioada de pregătire de vară, doar o săptămână, iar apoi a fost trimis pe teren la primul meci, ca și căpitan. Înainte și după antrenamente el se duce și vorbește cu antrenorul. Pe el îl suna președintele mereu să vorbească.

Știa de salarii, știa de cine e în lot, știa cine joacă, cine nu joacă. El nu are scrupule, calcă pe cadavre!

El a vrut să se bage prima dată la pariul fictiv, dar apoi a spus că nu se mai bagă, că sunt bani prea puțini. O să aducem dovezi! Am conversații cu el. Era vorba de o sumă de 1.500 de euro, spunea că sunt puțini bani, dar noi am zis că e al nostru, că mergem la conducere și dăm toate informațiile, și îl scoate din echipă”, a mai spus Neaga.

Conducerea de la Sporting Roșiori l-a lăudat pe Valentin Neaga pentru prestație

La prima vedere, până ca Orlando Preda să dea în vileag ce a vorbit cu colegii săi, conducerea nu a bănuit nimic în privința a ceea ce acum e anchetat de FRF ca fiind un posibil blat și plasarea unor pariuri sportive.

Valentin Neaga a povestit că, după partida cu Vedița Colonești, imediat, la final, conducerea l-a felicitat personal pentru că a jucat foarte bine, deși Sporting Roșioriu a cedat la scor, 1-4.

După meciul cu Vedița Colonești, vicepreședintele vine la mine și îmi spune, pentru că mai fac glume cu el, eu îi spun nașule, el îmi spune finule… vine și bate palma cu mine și îmi zice: «Bravo, finule!», «Pentru ce, că am luat bătaie 1-4?», «Îți spun asta pentru prestația ta, că ai jucat foarte bine».

După o jumătate de oră vine delegatul echipei, Aurel Tănase, și îmi spune: «Bravo, Vali!», «Băi, Aurele, dă-o în p…a mea, ce felicitări, am pierdut cu 1-4», «Felicitări pentru cum ai jucat, pentru meci». Asta mi-a spus conducerea!”, a mai spus Neaga în dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Valentin Neaga, detalii din ”cazul Sporting Roșiori” 

În continuare, Neaga a oferit argumentele sale logice pentru care lucrurile sunt clare din punctul lui de vedere și blatul nu a avut loc, că a fost vorba, așa cum el și colegii săi susțin, doar de o cursă: el a ieșit de pe teren cu patru dinți rupți și fiind, în opinia sa, cel mai bun jucător de pe teren, Marius Mitran nu a jucat, Ionel Ciortan a fost pe teren până în minutul 50, iar Marian Stoenac a marcat.

Cum să faci blat cu un jucător care nu a jucat, cu un jucător care a dat gol, cu un jucător care are patru dinți scoși, care a avut și câteva ocazii de gol și pentru o sumă… . Cum să faci blat pentru 6.000 de lei și cum să faci blat prin mesaje? Lucrurile astea nu le faci așa, e la mintea cocoșului, dar conducerea se leagă doar de dovezile lui Orlando.

Noi nu am intrat niciodată în vreo casă de pariuri.

Noi am vorbit cu Emilian Hulubei, nu am fost contactați de FRF până acum. I-am spus să facă toate demersurile, să mergem la Comisia de Disciplină, la poliție, peste tot! Nici nouă nu ne convine că am ajuns aici, nu ne așteptam, lucrurile au degenerat. Acum, vrem să se rezolve situația, două sute la sută vom câștiga”, a încheiat Valentin Neaga discuția cu Liga2.ro pe acest subiect.

În următorul episod, al patrulea, din ”cazul Sporting Roșiori, vom vorbi despre starea de sănătate a lui Neaga, care a rămas fără patru dinți în urma partidei cu Vedița Colonești și care trebuie să plătească 50.000 de lei pentru repararea danturii.

Fotbalistul a pus la dispoziția Liga2.ro imagini dure în urma accidentării, dar și cum a ajuns în această situație, în urma partidei cu Vedița Colonești, în urma căreia este acuzat de blat și plasarea unor bilete la pariuri.

Foto principal și articol: Valentin Neaga 

Episodul 1 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacțiile președintelui Paul Mara și delegatului Aurelian Tănase:

Episodul 2 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacția lui Marian Stoenac:

Episodul 3 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacția antrenorului Cristian Negru:

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-escaladeaza-reactia-antrenorului-cristian-negru-19284838

Răzvan STÎNGĂ 17 Sep. 2023, 14:39 Liga 3
Pe aceeași temă