Lovitură puternică pentru echipa de fotbal a CS Mioveni după retrogradarea în Liga 2. Autoritățile vor să mute grosul banilor la echipa de handbal feminin | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 27 May. 2023, 12:17 Liga 2
Lovitură puternică pentru echipa de fotbal a CS Mioveni după retrogradarea în Liga 2. Autoritățile vor să mute grosul banilor la echipa de handbal feminin | EXCLUSIV

CS Mioveni a retrogradat în această primăvară în Liga 2, după două sezoane petrecute în prima ligă, iar oficialitățile locale, principalul finanțator al clubului, au luat, susțin surse ProSport, o decizie radicală.

Va subția cu câteva sute de mii de euro bugetul echipei de fotbal și va muta acești bani către echipa de handbal Dacia Mioveni, implicată în weekendul viitor în turneul de menținere/promovare în Liga Florilor.

Autoritățile din Mioveni vor ca echipa de handbal să fie principala sursă de transmitere a banilor publici

Cei din Mioveni așteaptă întâi să se convingă că echipa de handbal se va salva de la retrogradare, urmând ca apoi să facă marele anunț. Pentru echipa de fotbal se va asigura un buget care s-o mențină în Liga 2 în viitorul sezon 2023-2024.

Federația Română de Handbal a anunțat că turneul de baraj promovare/retrogradare în Liga Florilor MOL se va desfășura la Mioveni în perioada 2-4 iunie 2023.

  • La competiția care se va desfășura la Sala Sporturilor din Mioveni vor participa Dacia Mioveni, HC Zalău, CSM Deva și Activ Prahova Ploiești.

Ce spune primarul din Mioveni?

Ion Georgescu, primarul Mioveniului, nu a putut confirma această informație, însă a recunoscut că în Consiliul Local se va disputa despre o analiză a CS Mioveni.

”Nu primarul a luat deciziile până acum, nu eu sunt vinovat de situația în care s-a ajuns. Nu este adevărat! Deciziile privind bugetele pentru sport se iau la an calendaristic, nu la sezoane competiționale.

Nu vă pot confirma că mergem mai mult cu handbalul și mai puțin cu fotbalul. Cert este că cei din Consiliul Local au solicitat o reașezare și o analiză detaliată a Clubului Sportiv Mioveni.

Vom merge la Liga 2 și ne vom înscrie, dar vom folosi jucători din zonă. Le vom da o șansă să demonstreze ce pot și dacă au valoare, evident, îi vom susține. Mergem cu puștii noștri orice ar fi. Nu mai vreau să aud de jucători străini”, a declarat Ion Georgescu pentru ProSport.

CS Mioveni a rezistat pentru prima oară două sezoane în prima ligă

CS Mioveni și-a încheiat în această primăvară a treia experiență avută în prima ligă a fotbalului românesc, în cei 23 de ani de existență ai clubului. Pentru prima dată a rezistat mai mult de un sezon în primul eșalon, însă acum revine în Liga 2.

CS Mioveni a încheiat sezonul regular al SuperLigii pe locul 16, ultimul, cu 22 de puncte acumulate în 30 de meciuri. I s-au înjumătățit punctele, iar în play-out a înregistrat numai înfrângeri, nouă la număr, astfel că s-a situat tot pe ultimul loc, 10, cu 11 puncte.

  • Cealaltă retrogradată în Liga 2 este Chindia Târgoviște, în timp ce UTA și Campionii FC Argeș vor juca baraj de menținere în SuperLigă cu echipele din Liga 2 Gloria Buzău, respectiv Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-este-a-doua-echipa-retrogradata-in-liga-2-uta-arad-si-campionii-fc-arges-vor-juca-barajul-de-mentinere-promovare-in-superliga-19271645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-prima-retrogradata-matematic-din-superliga-revine-in-liga-2-dupa-doi-ani-si-anunta-prin-antrenorul-interimar-ca-se-va-lupta-la-promovare-19268675

Daniel NAZARE 27 May. 2023, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă