CS Mioveni, prima retrogradată matematic din SuperLigă. Revine în Liga 2 după doi ani și anunță prin antrenorul ”interimar” că se va lupta la promovare

Marius ANGHEL 29 Apr. 2023, 23:00 Liga 2

CS Mioveni a cedat pe teren propriu în derby-ul județean cu Campionii FC Argeș, scor 0-2, în etapa a 6-a a play-out-ului SuperLigii, și a retrogradat matematic în Liga 2, cu trei runde rămase până la final.

Echipa galben-verde, rămasă în această săptămână fără antrenorul Nicolae Dică, se întoarce în eșalonul secund după două sezoane consecutive petrecute în prima ligă, un eveniment pentru ea.

CS Mioveni a pierdut acasă derby-ul județean cu Campionii FC Argeș și a retrogradat în Liga 2

Înainte de meciul de astăzi, CS Mioveni și Campionii FC Argeș ocupau ultimele două locuri din play-out-ul SuperLigii, ambele retrogradabile direct. S-a anticipat dinainte că alb-violeții vor câștiga, fiindcă au mai mari șanse să se salveze decât galben-verzii, iar acest lucru s-a și întâmplat.

Andreias Calcan a deschis scorul rapid, din minutul 7, în timp ce camerunezul Paul Garita a risipit orice emoție pentru piteșteni în minutul 66. S-a terminat 2-0 pentru Campionii FC Argeș, care cu cele trei puncte câștigate acum a urcat la două puncte peste UTA (20 față de 18), arădenii urmând să joace marți, acasă cu FC Hermannstadt.

Rămasă cu 11 puncte, la nouă puncte chiar în spatele Argeșului, CS Mioveni și-a semnat sentința și a retrogradat matematic în Liga 2.

Vlad Țăranu, după retrogradarea Mioveniului: ”Oamenii din conducerea clubului sunt foarte pricepuți și să știți că Mioveniul va avea un cuvânt de spus la promovare”

Cel care asigură interimarul după ce Nicolae Dică a plecat de la club în această săptămână, preparatorul fizic Vlad Țăranu, a spus, după eșecul cu Campionii FC Argeș, că la CS Mioveni urmează o reorganizare și un start în Liga 2 cu jucători români, tineri.

”Dar ne-am ridicat la nivel cu copiii, cu ce am putut. O să ne axăm pe jucătorii români, după care urmează o reorganizare a clubului, nu e un capăt de țară să retrogradezi, s-a terminat un ciclu de doi ani, e un lucru foarte mare ce s-a întâmplat la Mioveni, promovare și menținere și uite că am ajuns în aproape ultimele etape cu șanse, ne-am bătut, atât s-a putut, nu-i nicio problemă.

Oamenii din conducerea clubului sunt foarte pricepuți și să știți că Mioveniul va avea un cuvânt de spus la promovare.

Nu cred că putem găsi un moment exact unde s-a greșit, de la conducere până la antrenori și jucători, inclusiv eu, toată lumea a avut un aport aici, cu mici sau mai mari greșeli. Până la urmă, cineva trebuia să pice. Nu ne-am făcut de râs”, a spus Vlad Țăranu, citat de DigiSport.

  • Din lotul actual al echipei CS Mioveni mai fac parte și acum câțiva jucători cu care se reușea promovarea din 2021: Ionuț Burnea, Guilherme Garutti, Daniel Șerbănică, Daniel Toma, Valentin Coșereanu, Ionuț Rădescu, Andrei Panait și Bogdan Rusu.

CS Mioveni și-a încheiat a treia experiență în prima ligă, unde a rezistat, în premieră, două sezoane consecutive

Înființat în 2000, CS Mioveni a promovat prima dată în prima ligă în 2007 și după doar un sezon (2007-2008) a retrogradat. În 2011 a ajuns din nou în prima ligă, dar din nou a picat după doar un an în elită (2011-2012). Au urmat mai multe sezoane în Liga 2, iar în 2021 a reușit a treia promovare, după barajul jucat cu FC Hermannstadt. A rezistat, în premieră, un sezonul în prima ligă (2021-2022), iar acum pică din nou în liga secundă.

CS Mioveni a încheiat sezonul regular pe locul 16, ultimul, cu 22 de puncte acumulate în 30 de meciuri. I s-au înjumătățit punctele, iar în play-out, după șase etape, a înregistrat tot atâtea înfrângeri și cu 11 puncte și clasată pe locul 10, ultimul, a retrogradat.

Mai are de disputat trei meciuri, la FC Voluntari, acasă cu UTA și în deplasare la FC Botoșani, apoi se va pregăti pentru noul sezon de Liga 2.

Luptă încinsă pentru evitarea celui de-al doilea loc retrogradabil în Liga 2 și a celor două poziții de baraj

Pentru evitarea celui de-al doilea loc direct retrogradabil se luptă UTA (18 puncte, 5 meciuri), Campionii FC Argeș (20 / 6), Chindia Târgoviște (22 / 6), FC Voluntari (24 / 5), ”U” Cluj (26 / 5), FC Botoșani (27 / 6) și FC Hermannstadt (27 / 5). Una dintre acestea va pica direct, iar altele două vor juca baraj de menținere în SuperLigă, cel mai probabil cu Dinamo și Gloria Buzău sau Unirea Dej, din play-off-ul Ligii 2.

Petrolul și ”FC U” Craiova și-au asigurat matematic menținerea în SuperLigă, la fel ca echipele care evoluează în play-off.

Din play-out-ul SuperLigii mai sunt de disputat două jocuri din etapa a 6-a, iar apoi încă trei etape.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-direct-din-liga-2-in-acest-sezon-se-tine-vasile-miriuta-de-promisiune-si-demisioneaza-19268603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-i-a-dat-lovitura-lui-alexa-in-ultimul-minut-fc-brasov-a-ratat-victoria-cu-concordia-si-asigurarea-locului-1-in-play-out-ma-bucur-ca-a-dat-gol-nu-ma-bucur-pentru-mine-ca-l-am-pri-19268657

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-5-din-play-off-si-play-out-18-meciuri-se-disputa-astazi-primele-cinci-echipe-calificate-la-barajul-de-promovare-si-primele-doua-retrogradate-matematic-19268465

Marius ANGHEL 29 Apr. 2023, 23:00 Liga 2
Pe aceeași temă