Lovitură de imagine dată de ASU Politehnica: Dan Alexa e noul manager general al clubului! ”Să o facem iarăşi pe Poli mare”

Anda DELIU 20 Aug. 2020, 10:14 Liga 2
Lovitură de imagine dată de ASU Politehnica: Dan Alexa e noul manager general al clubului! ”Să o facem iarăşi pe Poli mare”

Mutarea surprinzătoare la clubul timișorean ASU Politehnica, care nu trecea deloc prin cea mai bună perioadă, mai ales financiar. Dan Alexa (40 de ani), fostul căpitan al vechii Poli, a devenit noul manager general al echipei din Liga 2. ”Chirurgul”, ultima dată antrenor la Rapid, spune că a adus și o serie de sponsori la club.

Alexa nu va fi și antrenorul principal al echipei. În continuare, pe bancă rămâne Octavian Benga. Extrem de interesant este și că Alexa spune că Poli nu e clubul suporterilor-sponsori și nici al președintelui Druckeriei.

”Politehnica Timişoara are de astăzi manager general. Dan Alexa s-a alăturat clubului nostru pentru un proiect pe termen lung, care îşi propune să readucă suflarea alb-violetă acolo unde merită”, a anunțat ASU Poli pe site-ul oficial.

Dan Alexa: ”Să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara! ”

Este interesantă orientarea lui Alexa după despărțirea de Rapid, club cu care nu a reușit promovarea în Liga 1 în play-off. Deocamdată, fostul mijlocaș la închidere nu va reveni la ”firul ierbii”, ci s-a orientat spre ipostaza de manager general la ASU Politehnica.

Din declarațiile date, Alexa spune că își dorește să readucă brandul Poli în top, în condițiile în care echipa susținută de galerie trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, iar ACS Poli se zbate într-o lungă și grea insolvență, în Liga 3.

”Asta era dorinţa mea, de foarte mult timp, să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara! Lumea e dornică să revadă fotbal la Timişoara şi am spus, de ce nu, să fac tot ce ţine de mine, pentru că, repet, Poli mi-a dat foarte multe satisfacţii. Timişoara mi-a dat foarte multe satisfacţii. Am trăit clipe minunate, locuiesc aici şi cumva mă simt dator să ajut Poli. Mai mult, a fost într-un moment foarte greu al clubului”, a spus Alexa, pentru site-ul clubului.

Vine cu investitori și mai vrea transferuri

Dan Alexa spune că ar mai vrea niște transferuri la echipă. ”Chirurgul” spune că vine cu investitori la club.

E interesant cine ar fi aceste persoane. În iarnă, la club au fost ”plimbați” ca investitori fiul omului de afaceri Ovidiu Tender sau Adrian Buda, un apropiat al lui Dan Alexa, intrat de un an și în politică. Buda îl cunoaște și pe Octavian Benga, dar nici el, nici Tender jr nu dispun de bani mulți și, astfel, nu au avut cum să sponsorizeze clubul cu sume serioase. Rămâne de văzut dacă sunt alți investitori de data aceasta.

”Am reuşit să aduc nişte investitori care pot să asigure salariile şi tot ce ţine de staff, de echipă, ceea ce contează foarte mult în momentul de faţă. O să încercăm să întărim echipa, ca să ne batem undeva în faţă de anul acesta. Din păcate e cam târziu, e singurul impediment”, spune Alexa.

Adrian Buda a fost pe stadionul Motorul la meciul UTA – Rapid, intrat din partea clubului oaspete.

Octavian Benga rămâne antrenor, iar clubul nu e al lui ”Dinu, Mihalcea, Sașa și Romoniță”

Dan Alexa spune că Octavian Benga va rămâne antrenor principal al echipei. Extrem de interesant e că Alexa spune că clubul nu este a lui Dinu Negriu, Cristian Romoniță, Sașa Moza (toți trei, suporteri sponsori, care au și făcut o conferință de presă pentru a pleda pentru două serii la Liga 2) sau a lui Mihalcea (porecla lui Sebastian Novovic), devenit manager de marketing și șef al departamentului de comunicare și președinte al Druckeria, din fost lider de galerie.

”Am vrut să vin manager general pentru că Tavi Benga consider că a făcut o treabă foarte bună şi am încredere în el. O să încerc să reglementez multe lucruri, să ne organizăm pentru a creşte ca şi club. Vreau să fac lumea să înţeleagă că Poli nu este a lui Dinu, Mihalcea, Saşa, Romoniţă, e echipa comunităţii şi lumea trebuie să înţeleagă că e un moment în care se pot face lucruri importante!”, a mai spus, sigur cu subînțeles, Alexa.

Rămâne de văzut ce anume se va reglementa. Unele surse spun că în ultima perioadă, cei trei suporteri-sponsori erau supărați că Octavian Benga spunea că a făcut multe pentru club, căutând și el sprijin financiar pentru alb-violeți.

Al patrulea fost ”aces”-ist luat la ASU Poli

Dan Alexa a terminat junioratul la Poli Timișoara. Ca senior a jucat la UM Timișoara, Rocar București, Politehnica Timișoara, Universitatea Craiova, Dinamo, Beijing Guoan (China), Rapid și Anorthosis Famagusta (Cipru).

Alexa e a patra persoană care vine la ASU Poli după ce a trecut pe la ACS Poli, dacă excludem jucătorii, și ei destui. Foștii secunzi ai ACS, Cosmin Petruescu și Octavian Benga, au ajuns principali la ASU. De asemenea, Ion Timofte e consilierul președintelui clubului, Viorel Șerban.

Dan Alexa va fi prezentat vineri la ASU Politehnica Timișoara, într-o conferință de presă.

Dan Alexa și-a început cariera de antrenor la ACS Poli Timișoara, iar apoi a condus Rapid (cu care a promovat în prima ligă, înainte ca vechea societate să intre în faliment, în 2016), ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra și din nou Rapid (clubul înființat în 2017). Cu ACS Poli, Rapid și Dunărea Călărași a obținut promovarea în Liga 1.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-a-anuntat-ca-dan-alexa-nu-mai-este-antrenorul-echipei-ii-multumim-pentru-dedicarea-de-care-a-dat-dovada-cine-va-conduce-antrenamentele-dupa-reunire-19143192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-deranjat-de-declaratiile-lui-victor-angelescu-nu-poti-sa-ti-bati-joc-de-munca-mea-si-sa-ma-scoti-intr-o-imagine-proasta-actionarul-rapidului-pus-sa-si-asume-transferuri-19143983

Anda DELIU 20 Aug. 2020, 10:14 Liga 2
Pe aceeași temă