ASU Politehnica face un apel public pentru o Liga 2 cu două serii: ”Toată lumea a spus să ieșim noi în față primii.” Propunerea timișorenilor pentru departajarea geografică

Anda DELIU 11 Aug. 2020, 14:23 Liga 2
ASU Politehnica face un apel public pentru o Liga 2 cu două serii: ”Toată lumea a spus să ieșim noi în față primii.” Propunerea timișorenilor pentru departajarea geografică

ASU Politehnica a lansat un apel pentru o Liga 2 cu două serii în ediția 2020/2021, prin vocea celor ce conduc frâiele asociației suporterilor timișoreni Druckeria. Cristian Romoniță, Dinu Negriu și Sașa Moza, toți trei și sponsori ai clubului din eșalonul secund, au spus că, astăzi, clubul va trimite propunerea de organizare în două serii pe criterii geografice, cu o simulare și a împărțirii. Această propunere va fi trimisă atât la FRF, cât și tuturor celorlalte competitoare.

Cei de la ASU Politehnica se așteaptă ca și alte cluburi să prindă ”glas” după ce ei vin cu acest demers oficial și să militeze ca măcar pentru un sezon, să fie două serii de Liga 2, în contextul pandemiei.

”Din punctul nostru de vedere, fotbalul nu se poate juca fără suporteri. Tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă ne-a îndepărtat de ceea ce suntem noi. Noi suntem echipa suporterilor și suntem aici pentru suporteri. Există fotbalul înainte de COVID și cel după COVID. Orice organizație trebuie să se adapteze ca să reziste. Am exprimat niște lucruri acum patru luni și cred că am fost primul club care a cerut înghețarea Ligii 2. Ce am cerut atunci, în mare parte s-a întâmplat”, a spus Cristian Romoniță.

Cei de la Poli au estimat că dacă se va impune testarea la șapte zile și s-ar face asta tot sezonul, totalul costurilor cu testarea PCR ar ajunge la 100.000 de euro.

Un campionat cu o singură serie de 21 de echipe ar duce la multe retrageri

Politehnica a mai discutat cu unul dintre cluburi, iar o parte au spus că sunt de acord cu propunerea lor, fără să se alăture și oficial la idee.

”Propunem două serii pe criterii geografice. Șansele ca echipele să se retragă sunt mult mai mari cu o singură serie. Vom face o hârtie la FRF și pe care o vom trimite tuturor cluburilor. Deocamdată, doar câteva cluburi sunt alături de noi la nivel verbal. Toată lumea a spus să ieșim noi în față primii. Cel mai bine ar fi să se voteze, așa cum s-a votat pentru Liga 1. Așa ar fi cel mai democratic. Am vorbit cu șase-șapte cluburi, vreo trei-patru erau de acord. Dacă se pornește cu o singură serie, campionatul nu se va termina”, a spus Dinu Negriu, care a mai spus că dacă nu se va lua în seama demersul, echipa va participa în competiție și cu o singură serie.

Propunerea de repartizare a alb-violeților pentru cele două serii e următoarea:

Seria 1: Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, Dunărea Călărași, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia și Aerostar Bacău;
Seria 2: CS Mioveni/Chindia Târgoviște, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, FC Csikszereda, Pandurii Târgu Jiu, U Craiova 1948 SA, CSM Slatina și Fotbal Comuna Recea.

Griji pentru costurile la nivelul întregului club

Sașa Moza nu e chiar convins că toate cluburile vor susține demersul de lobby pentru două serii și nu vede cum vor putea începe Liga 3 și competițiile de juniori în condițiile costurilor testării.

”Verbal au fost de acord mai multe cluburi și în primăvară și apoi au votat contra. Nu știu cum se va adapta Liga 3 și cum se vor descurca juniorii. Dacă și la Liga Elitelor vor cere teste, nu avem cum să terminăm competiția”, a spus Sașa Moza.

ASU Poli a prins loc în Liga Elitelor, unde ar avea echipe la U19, U17 și U16.

”Mihalcea” vrea bani de la stat

Sebastian Novovic, președintele asociației Druckeria și reponsabilul de marketing și șeful departamentului de comunicare al ASU Poli spune că o variantă ar fi granturile de la stat pentru structurile sportive.

”FRF ar putea să facă lobby ca statul să sprijine cluburile. S-a lansat un apel de granturi pentru organizațiile sportive afectate de pandemie și nu s-a mai dat nimic. La fel cum se spune că vor fi susținute IMM-urile și afacerile din Horeca”, a spus cel poreclit ”Mihalcea”.

Încă mai au jucători în izolare

Altfel, la ASU Poli nu s-a clarificat medical ce e cu Bogdan Vasile. El a avut un prim test neconcludent, unul pozitiv și apoi altul negativ. Luni, jucătorul a făcut un nou test, la fel ca infectații confirmați Mario Contra și Raul Vidrăsan. Acum, se așteaptă rezultatul.

În izolare mai sunt secundul Toni Foale și jucătorii Călin Jurj, Alexandru Popa și Darius Andrei, un juniori din București venit în probe la Timișoara.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-lotul-decimat-din-cauza-masurilor-de-izolare-asu-politehnica-a-castigat-la-scor-primul-amical-al-acestei-veri-19143114

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-caz-de-coronavirus-la-asu-politehnica-dupa-ce-echipa-s-a-retestat-cine-este-jucatorul-infectat-si-reactia-lui-directorului-sportiv-marius-cociu-19142576

Anda DELIU 11 Aug. 2020, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă