OFICIAL | Rapid a anunțat că Dan Alexa nu mai este antrenorul echipei: ”Îi mulțumim pentru dedicarea de care a dat dovadă.” Cine va conduce antrenamentele după reunire

Răzvan STÎNGĂ 09 Aug. 2020, 14:54 Liga 2
OFICIAL | Rapid a anunțat că Dan Alexa nu mai este antrenorul echipei: ”Îi mulțumim pentru dedicarea de care a dat dovadă.” Cine va conduce antrenamentele după reunire

Rapid a anunțat în mod oficial despărțirea de Dan Alexa. Giuleștenii au încetat colaborarea cu antrenorul, după ce s-a ratat promovarea în Liga 1. De câteva zile se specula pe seama faptului că Alexa nu va mai sta pe banca Rapidului și în sezonul următor, dar acum s-a făcut și anunțul.

Pe lângă ”principal”, în comunicatul emis de club este precizată și despărțirea de Costel Ilie, unul dintre secunzii lui Dan Alexa.

Ștefan Grigorie pregătește echipa până când va fi numit un nou antrenor 

Rapid le-a mulțumit pentru munca depusă și a anunțat și cine va conduce antrenamentele până când va fi numit un nou ”principal”. Cum reunirea lotului are loc luni, 10 august, ședințele de pregătire vor fi conduse, până când conducerea va alege un nou antrenor, de Ștefan Grigorie.

”MULȚUMIM, DAN ALEXA ȘI COSTEL ILIE!

Clubul nostru se desparte de Dan Alexa și de Costel Ilie, cărora le mulțumim pentru perioada petrecută la Rapid și pentru dedicarea de care au dat dovadă.

Dan Alexa a condus Rapidul, din postura de antrenor principal, în play-off-ul ligii secunde, echipa noastră obținând o victorie, trei remize și o înfrângere. Reunirea lotului va avea loc mâine, iar până la numirea unui nou antrenor echipa va fi condusă de Ștefan Grigorie.

Noul sezon al ligii secunde va începe la finalul acestei luni, în week-end-ul 28-30 august, tragerea la sorți a țintarului urmând a avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

Dan Alexa a vorbit despre plecare încă după meciul cu Turris Oltul: ”Mi-am asumat această promovare. Iar vinovatul sunt eu. Absolut.”

Dan Alexa a condus Rapidul în cinci meciuri, în play-off-ul Ligii 2 după care au fost stabilite promovatele în Liga 1. Echipa a terminat turneul pe locul 5, penultimul, cu 25 de puncte, înregistrând doar o victorie, trei egaluri și o înfrângere. A marcat patru goluri și a încasat patru. Alexa anunța încă după ultimul meci din play-off, cu Turris Oltul (scor 1-1) că își asumă nepromovarea și lăsa de înțeles că va pleca.

”În momentul ăsta este foarte greu să vorbim de viitor. Nu se știe ce se va întâmpla. Am avut condiții foarte bune. Am încercat să obținem maximum. Din păcate, nu am reușit și, repet, din momentul în care am preluat echipa, indiferent că e pandemie, că nu am reușit să facem transferuri, mi-am asumat această promovare. Iar vinovatul sunt eu. Absolut. Contractul… E foarte greu să zic acum că o să rămân sau că nu o să rămân. Dezamăgirea este foarte mare. Depinde ce se va întâmpla cu acționarii, ce au de gând să facă. E o discuție mai amplă”, spunea Alexa după confruntarea cu echipa din Turnu Măgurele.

Ca antrenor, Dan Alexa le-a pregătit pe ACS Poli, Rapid (cu care a promovat în prima ligă, înainte ca vechea societate să intre în faliment, în 2016), ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași și Astra. Cu ACS Poli, Rapid și Dunărea Călărași a obținut promovarea în Liga 1.

https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/photos/a.121585941903124/685310095530703/?type=3&theater

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/revenire-de-senzatie-in-giulesti-daniel-niculae-aproape-sa-se-intoarca-la-rapid-cine-ar-urma-sa-fie-antrenor-in-locul-lui-dan-alexa-si-cum-arata-planurile-giulestenilor-exclusiv-19143085

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-plecat-primul-de-la-rapid-dupa-ratarea-promovarii-povestea-trebuie-sa-continue-simt-ca-e-momentul-sa-fac-un-pas-in-spate-au-fost-trei-ani-dificili-antrenorul-dan-19143077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-sanctionat-de-frf-dupa-incidentele-de-la-finalul-meciului-cu-uta-cand-antrenorul-s-a-batut-cu-suporterii-aradeni-batrana-doamna-n-a-scapat-nici-ea-19143047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-pe-lista-scurta-a-echipei-poli-iasi-de-a-l-inlocuit-pe-mircea-rednic-costel-enache-si-dorin-goian-sunt-rivalii-presedintelui-rapidului-19142969

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Aug. 2020, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă