Lot remaniat la Politehnica Iași! Lista jucătorilor de care echipa antrenată de Costel Enache se va despărți în această iarnă. ”Din păcate, nu ne-au ajutat”

Narcis POHOAȚĂ 07 Dec. 2021, 14:11 Liga 2
Lot remaniat la Politehnica Iași! Lista jucătorilor de care echipa antrenată de Costel Enache se va despărți în această iarnă. ”Din păcate, nu ne-au ajutat”

Politehnica Iași a încheiat anul 2021 pe un modest loc 12 în Liga 2 și nu mai poate emite pretenții în ultima parte a sezonului regular la un loc de play-off, obiectivul nedeclarat al moldovenilor, dar despre care s-a vorbit constant în Copou. Ba chiar ieșenii sunt mai aproape de zona retrogradării, ecartul față de baraj fiind de un singur punct.

Istrate, Popescu, Mărieș și Torres nu mai sunt doriți la Poli Iași

În aceste condiții, nemulțumiți de rezultate și de calitatea fotbalului prestat de Poli, oficialii ieșeni au anunțat că se vor despărți de mai mulți jucători în această iarnă.

În capul listei se află atacantul Andrei Istrate, atacantul de 19 ani urmând să revină la FCSB, echipa de la care a venit în Copou sub formă de împrumut.

Alți trei jucători împrumutați, portarul Laurențiu Popescu (24 de ani), Alexandru Mărieș (20 de ani) și Brayhan Torres (23 de ani) vor reveni la echipele de care aparțin. Primii doi la Universitatea Craiova, iar ultimul la FC Botoșani.

  • Popescu a evoluat în zece meciuri, Mărieș a jucat în șapte partide, iar Torres a apărut în tricoul Iașiului în doar trei jocuri, acesta din urmă reușind și un gol, tot cu Unirea Constanța.

Totodată, Iașiul s-a despărțit și de Ovidiu Mihalache (38 de ani). Fundașul fusese relegitimat în timpul sezonului și a fost utilizat în doar patru meciuri.

Laurențiu Popescu a fost utilizat la Poli Iași în 10 din cele 16 meciuri din acest sezon de Liga 2, însă nu va continua cu echipa din Copou.

Cerința lui Ovidiu Mihalache pentru a rezilia pe cale amiabilă

”Brayan Torres, Popescu, Mărieș și Istrate se întorc la echipele de care aparțin. Din păcate, nu ne-au ajutat. Popescu e un băiat remarcabil, un copil foarte bun, a avut evoluții bune, dar nici nu ne-a ajutat. Până în vară vom merge pe mâna lui Axinte și Brînză în poartă. Concurența cu Popescu, un portar venit de la Liga 1, le-a făcut bine amândurora. Cu Mihalache urmează să reziliem, am ajuns la un acord cu el. Are câteva probleme personale și ne-a spus că nu este cu gândul la fotbal. Nu a vrut să ne spună dacă are ceva foarte grav și ne roagă să-l înțelegem, a vrut doar să fie cu plata banilor la zi. Mache a dat dovadă de multă înțelegere, și noi față de el, pentru că e un jucător care a făcut multe pentru Poli Iași”, a declarat managerul general Florin Briaur.

Florin Plămadă (în stânga) continuă cu Poli Iași, în privința lui Marian Târșa (în dreapta) conducătorii se vor mai gândi dacă îl păstrează.

Istrate, dispută în mediul online cu suporterii. ”E nepermis să facă așa ceva”

Oficialul ieșean a vorbit și despre atacantul Andrei Istrate, exclus din lot de către antrenorul Costel Enache.

”În ceea ce-l privește pe Istrate, acesta se va întoarce la FCSB, am avut o discuție cu Vali Argăseală în acest sens. Urmează să mai definitivăm actele. Am fost și eu informat (n.r. – unii suporteri îl acuză pe Istrate că i-ar fi amenințat cu plângeri la poliție pentru criticile aduse în mediul online), mi se pare o mare prostie din partea lui. E nepermis și ne dezicem de așa ceva! Această atitudine a lui confirmă că antrenorul a avut dreptate când l-a exclus din lot. Efectiv ne strica antrenamentele! Noi am avut mare încredere în calitățile lui, de aceea l-am și vrut la Iași, dar, din păcate, caracterul lui lasă foarte mult de dorit. Este singurul jucător pe care antrenorul Costel Enache, în cariera lui de peste 300 de meciuri, l-a dat afară definitiv de la o echipă”, a explicat Briaur.

Florin Istrate a supărat atât de rău conducătorii Iașiului, însă a fost dat afară de la echipă. ”Efectiv ne strica antrenamentele!”, spune managerul Florin Briaur despre el.

Costel Enache rămâne pe banca tehnică

Oficialul ieșean a subliniat că antrenorul Costel Enache va rămâne pe banca tehnică a Politehnicii, cel puțin până în vara anului viitor.

”Costel Enache este antrenorul nostru, nu am luat în calcul nicio secundă să schimbăm antrenorul”, a punctat Briaur.

Costel Enache va rămâne la Poli Iași, clubul preferând continuitatea, după ce a contruit o echipă de mijlocul clasamentului în urma remanierii lotului odată cu retrogradarea din Liga 1. 

Deretti nu a confirmat, situații lui Zaharia și Târșa sunt incerte, iar Pop va fi împrumutat

Pe lângă cei cinci amintiți mai sus, Poli Iași se va despărți în următoarea perioadă și de brazilianul Jean Deretti (28 de ani), care are un salariu mult prea mare pentru ce a arătat în teren.

De asemenea, incerte sunt și situațiile lui Iulian Zaharia (21 de ani) și Marian Târșa (23 de ani), jucători care au evoluat foarte puțin, în timp ce tânărul Andrei Pop (18 ani), accidentat aproape întreg sezonul de toamnă, ar putea fi împrumutat la o echipă de Liga a 3-a.

  • Deretti a avut opt apariții la Poli Iași (271 minute) și un gol (1-3 cu FK Csikszereda), Zaharia a prins doar patru meciuri (95 minute), iar Târșa a fost utilizat în șapte partide (211 minute). Pop a fost utilizat în repriza a doua a meciului cu Concordia Chiajna (0-1), în etapa 2.

După 16 etape din Liga 2, Politehnica Iași ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj inferior. În ultimele trei meciuri ale sezonului regular, programate în 2022, Poli Iași va întâlni FC Brașov (acasă, 26 februarie), Steaua (deplasare, 5 martie) și Astra (acasă, 12 martie).

Foto: Politehnica Iași, Dragoș Pășcăneanu și Alex Nicodim

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-nemultumit-dupa-remiza-de-la-avrig-cu-selimbar-un-0-0-nu-e-chiar-pozitiv-aveam-nevoie-de-cu-totul-altceva-19213328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/seful-clubului-poli-iasi-a-facut-anuntul-in-privinta-continuarii-sau-nu-cu-antrenorul-costel-enache-in-privinta-sa-nu-mai-conteaza-rezultatul-ultimului-meci-din-2021-19212272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pierdere-importanta-pentru-poli-iasi-ovidiu-mihalache-nu-s-a-mai-prezentat-in-ultimele-zile-la-antrenamente-si-isi-va-rezilia-contractul-mintea-lui-nu-mai-era-la-fotbal-19212712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-istrate-tras-pe-linie-moarta-la-poli-iasi-motivul-pentru-care-atacantul-imprumutat-de-la-fcsb-n-a-mai-prins-lotul-in-ultimele-patru-etape-19210091

Narcis POHOAȚĂ 07 Dec. 2021, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă