Momente grele pentru Marius Chelaru! Fostul mijlocaș al Poli Iași s-a operat de ligamente și menisc după ce s-a accidentat antrenându-se singur. ”Voi reveni mai puternic”

Narcis POHOAȚĂ 04 Jul. 2021, 22:37 Diverse
Momente grele pentru Marius Chelaru! Fostul mijlocaș al Poli Iași s-a operat de ligamente și menisc după ce s-a accidentat antrenându-se singur. ”Voi reveni mai puternic”

Ghinion teribil pentru tânărul fotbalist ieșean Marius Chelaru. Fostul mijlocaș al lui Poli Iași în vârstă de 24 de ani a suferit recent o accidentare gravă, iar anul 2021 este încheiat pentru cel poreclit în trecut ”noul Chivu”.

Marius Chelaru s-a accidentat grav la un meci pe sintetic

După despărțirea în iarnă de Aerostar Bacău, Chelaru s-a pregătit mai mult singur, iar din dorința de a scăpa de câteva kilograme a forțat și și-a rupt ligamentele și meniscul. Jucătorul în vârstă de 24 de ani a fost operat în urmă cu câteva zile la Spitalul Clinic de Recuperare din Iași de către medicul Constantin Barbăroșie, iar acum privește cu optimism spre perioada de recuperare.

”În noiembrie 2020 mi-am reziliat contractul cu Aerostar și în ultima perioadă am tot încercat să scap rapid de câteva kilograme. Mă duceam zilnic la fotbal, am jucat și pe sintetic, am fost și la sala de forță și din cauza suprasolicitării, la un meci pe sintetic mi-a fugit genunchiul. Am forțat și mi-am rupt ligamentele. Diagnosticul a fost ruptură de ligament încrucișat anterior și ruptură de menisc. Luni m-am internat la Spitalul de Recuperare, miercuri am fost operat de domnul doctor Barbăroșie, iar vineri am fost externat. Acum urmează câteva luni de recuperare și până la sfârșitul anului sper să mă pun bine pe picioare și să revin”, a declarat pentru Liga2.ro Marius Chelaru.

Acesta a fost cu moralul la pământ o perioadă, dar acum spune că este mult mai bine psihic, mai cu seamă că intervenția chirurgicală a reușit.

”Au fost câteva zile grele pentru mine, am fost cu moralul la pământ, dar acum sunt bine psihic după ce m-am văzut operat. Sunt ambițios și sunt sigur că voi reveni mai puternic pe teren. Cam 6 săptămâni voi sta cu cârjele, după care pot urma recuperarea propriu-zisă. Prin octombrie, maxim noiembrie poate dau drumul la alergări. Planul meu este ca în luna ianuarie să prind un cantonament de pregătire cu o nouă echipă”, a mai spus Chelaru, care și-ar dori să revină la Poli, echipă care a renunțat mult prea ușor la serviciile sale în ianuarie 2020: ”În ianuarie anul trecut am plecat de la Poli Iași, ei mi-au dat actele. Sigur, mi-aș dori să revin la Poli. Nu aș refuza niciodată să revin în Copou. Dar acum nu am cum. Poate la iarnă, dacă o să fiu pregătit sută la sută să vin să mă vadă domnul Costel Enache. Nu aș spune nu. Vreau să revin mai puternic pe teren.”

”Noul Chivu” din Copou

Ajuns la 24 de ani, Marius Chelaru a fost o prezență constantă la Naționalele Under 18 și Under 19 ale României, iar în anul 2017 a fost convocat și la echipa națională de tineret. Asta după ce devenise titular la Poli Iași în Liga 1, sub comanda lui Flavius Stoican, cel care îl poreclise ”noul Chivu”.

Născut în 1997, Chelaru a lucrat la grupele de copii ale Politehnicii Iași cu antrenorul Dănuț Munteanu, iar după ce a ajuns la echipa mare din Copou a fost împrumutat în mai multe rânduri în eșaloanele inferioare, mai întâi la Metalurgistul Cugir, apoi la Știința Miroslava, echipă cu care a promovat în Liga 2.

Ulterior, Iașiul l-a împrumutat din nou în ligile inferioare, iar în ianuarie anul trecut Poli Iași a renunțat la Marius Chelaru, unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale.

Ioan Pop, Andrei Istrate și Marian Stoenac, cele mai recente achiziții ale echipei din Iași

În ceea ce privește fostul club al lui Chelaru, Politehnica Iași, acesta a anunțat sâmbătă, oficial, achiziționarea mijlocașului Ioan Pop, ultima dată la Luceafărul Cluj, și atacantului Andrei Istrate, venit sub formă de împrumut de la FCSB.

Zilele trecute, moldovenii l-au prezentat oficial și pe Marian Stoenac, mijlocaș ofensiv ultima dată la ”FC U” Craiova, cu care a promovat în Liga 1, însă unde nu a fost păstrat să joace. Alterior, Poli Iași i-a mai anunțat oficial pe mijlocașul Marian Târșa și fundașul Florin Plămadă.

”Mijlocașul lateral Ioan Simion Pop a semnat un contract cu CSM Politehnica Iași.
Născut la Sighetul Marmației pe 13 martie 2003, cel poreclit „Răchita” va evolua cel puțin în următoarele două sezoane la echipa din Copou. A început fotbalul în localitatea natală la 9 ani, la Primob Sighet, apoi, la 11 ani, a ajuns la academia celor de la Rapid Viena. La 14 ani a debutat la seniori, pentru echipa din Sighet.
Mult succes în Copou, „Răchita”!”

Atacantul Andrei Istrate a semnat astăzi contractul cu CSM Politehnica Iași.
Născut la Hațeg pe 15 martie 2002, Andrei a venit în Copou sub formă de împrumut de la FCSB. A fost format la Ardealul Cluj-Napoca. Atacantul central a debutat în sezonul trecut în Liga I. A marcat chiar la meciul de la Iași pentru formația din capitală, atunci când Poli s-a impus cu 5-2.
Mult succes în Copou, Andrei Istrate!

Mijlocașul ofensiv Marian Stoenac a semnat astăzi contractul cu CSM Politehnica Iași.
Născut la Motru pe 30 iunie 1993, Marian Stoenac (1,76m) a evoluat în ultimele două sezoane la FC U Craiova. A evoluat și în Liga I, în urmă cu 4 sezoane, la Juventus București.
Mult succes în Copou, Marian Stoenac!, a sunat anunțurile clubului Poli Iași despre ultimele achiziții oficiale.

Narcis POHOAȚĂ 04 Jul. 2021, 22:37 Diverse
Pe aceeași temă