Andrei Istrate, tras pe linie moartă la Poli Iași! Motivul pentru care atacantul împrumutat de la FCSB n-a mai prins lotul în ultimele patru etape

Narcis POHOAȚĂ 16 Nov. 2021, 14:41 Liga 2

Adus în vară sub formă de împrumut de la FCSB, pentru un sezon, atacantul Andrei Istrate era văzut ca un potențial titular la Politehnica Iași, mai cu seamă că tânărul de doar 19 ani este eligibil pentru regula Under 20.

Istrate a jucat constant în primele meciuri ale acestui sezon la Iași, a reușit să și înscrie un gol în meciul din deplasare cu Unirea Constanța (scor 6-0), dar s-a stins treptat și a ajuns să nu mai prindă nici măcar banca. Și asta din cauza atitudinii sale de la antrenamente, după cum spun cei din conducerea clubului.

Andrei Istrate, exclus din lot la ultimele patru meciuri din campionat

Tolerat în primă fază de către antrenori, Andrei Istrate nu și-a revizuit comportamentul, astfel că a ajuns să fie exclus din lot, iar în ultima perioadă se pregătește separat de restul grupului.

Tânărul de 19 ani a fost titular ultima dată la Poli în meciul cu Unirea Constanța, când a și marcat, după care a intrat din postura de rezervă în partidele cu Dunărea Călărași (3-2, 3 minute) și Metaloglobus (0-1, 24 de minute). De pe 2 octombrie, de la acel 0-1 cu Metaloglobus din Copou, Istrate nu a mai prins nici măcar banca la următoarele patru partide cu Csikszereda, Viitorul Pandurii, Brăila și Slobozia. A fost lăsat în afara lotului chiar și în amicalul cu Gloria Bălțați, o echipă de Liga a 4-a, semn că nu mai face parte din planurile antrenorului Costel Enache.

Are probleme de comportament

Costel Enache a evitat să vorbească concret despre abaterile lui Istrate, spunând doar că ”trebuie să-și găsească echilibrul”.

”Andrei are momente când își pierde un pic echilibrul, iar eu sper să și-l regăsească, să-l ajute cei din jur. Iar el să fie un pic mai motivat, pentru că are o calitate extraordinară. Doar că pe lângă valoare mai sunt și alte lucruri de pus la punct”, a declarat antrenorul Politehncii Iași.

Potrivit unor surse din cadrul clubului, oficialii din Copou ar fi vrut să renunțe la Istrate și să-l trimită înapoi la FCSB după ce au auzit de modul cum se comportă la antrenamente. S-ar fi lovit însă de refuzul grupării patronate de Gigi Becali.

În aceste condiții, Istrate, dacă nu-și va schimba comportamentul, va continua să se antreneze separat de restul grupului în Copou, urmând ca oficialii Politehnicii Iași să încerce în pauza de iarnă rezilierea contractului de împrumut.

  • Andrei Gabriel Istrate a evoluat în acest sezon de Liga 2 în total în opt meciuri pentru Poli Iași, doar în două dintre ele începând ca titular, în ambele terminând prin a fi schimbat. A totalul de 249 de minute jucate a înscris un gol. În cariera sa, la seniori, jucătorul originar din Hațeg a mai evoluat pentru FCSB 2, în Liga 3, și în zece meciuri de Liga 1, la FCSB, în care a înscris cu gol, chiar contra Politehnicii Iași, în acel 5-2 pentru moldoveni, din 27 septembrie 2020, în Copou.
Narcis POHOAȚĂ 16 Nov. 2021, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă