Șeful clubului Poli Iași a făcut anunțul în vederea continuării sau nu cu antrenorul Costel Enache. În privința sa nu mai conteaza rezultatul ultimului meci din 2021

Narcis POHOAȚĂ 30 Nov. 2021, 09:40 Liga 2
Șeful clubului Poli Iași a făcut anunțul în vederea continuării sau nu cu antrenorul Costel Enache. În privința sa nu mai conteaza rezultatul ultimului meci din 2021

Cu doar o etapă înaintea intrării în vacanța de iarnă, Poli Iași încă nu a stabilit strategia pe care o va urma în partea a doua a campionatului. În momentul de față, în Copou se lucrează pe două variante, dar ambele depind de rezultatul din ultima rundă, în care Poli Iași va juca în deplasare cu CS Comunal Șelimbăr. Și implicit de șansele pe care echipa ieșeană le va avea la locul 6.

Rezultatul din meciul cu Șelimbăr decide tot

În cazul în care Poli va câștiga pe terenul Șelimbărului și va păstra șanse la locul 6, oficialii din Copou vor gândi, în iarnă, un plan pentru a duce echipa în play-off, asta implicând un stagiu centralizat de pregătire în afara țării și aducerea unor jucători de valoare care să poată face diferența.

În caz contrar, strategia va fi regândită și se va pune accentul pe pregătirea sezonului viitor.

”Costel Enache își duce mandatul până la capăt”

Dacă strategia încă nu este bătută în cuie, conducătorii clubului din Copou au totuși o certitudine legată de partea a doua a campionatului: numele antrenorului.

”Așteptăm ultimul meci, cel cu Șelimbăr, și după aceea vom stabili exact cum vom aborda partea a doua a campionatului. Cert este că antrenorul Costel Enache rămâne la Iași până la finalul sezonului. Costel Enache își va duce mandatul până la sfârșit, nu se pune problema să ne despărțim în iarnă. Programul îl vom stabili după meciul cu Șelimbăr, pe care sunt convins că îl vom câștiga”, a declarat managerul general Florin Briaur pentru Liga2.ro.

  • La Avrig, acolo unde joacă acasă CS Comunal Șelimbăr, în ultimele trei meciuri au pierdut Concordia Chiajna (0-1), ”U” Cluj (2-4) și FC Buzău (1-2), adică echipe din Top 6. Singura adversară care a câștigat în acest sezon la Avrig este Ripensia (2-0), în etapa a 3-a. Sibienii au ”acasă” șase victorii, un egal și o înfrângere.

O nouă șansă ratată de a se apropia de play-off

Politehnica Iași a ratat, sâmbătă, o nouă șansă de a se apropia de locurile de play-off, după remiza înregistrată pe teren propriu cu nou-promovata Unirea Dej (scor 0-0). Deși a avut în față un adversar fără experiență în eșalonul secund, cu mulți jucători tineri în componență, Iașiul nu a știut să profite de toate atuurile (teren propriu, plusul de experiență și de valoare) și de împrejurările fericite dinaintea meciului (achitarea a două salarii, votul de încredere dat de către consilierii locali cu doar o zi înainte) și nu au obținut decât un rezultat de egalitate. Un egal cât un eșec, dar foarte bun pentru gazde dacă luăm în balanță numărul ocaziilor clare de gol.

Poli nu a profitat astfel de oportunitatea de a se apropia de locul 6, în condițiile în care echipele aflate în față, Steaua, Metaloglobus, Csikszereda și Slobozia s-au împiedicat în aceeași rundă.

În momentul de față, cu patru etape înainte de finalul sezonului regular, Poli Iași ocupă locul 12, cu 20 de puncte, fiind la cinci puncte de locul 6 (Steaua). Ultima partidă din 2021 o are la Avrig, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 9, 22 puncte). În 2022, în sezonul regular, mai are meciuri cu FC Brașov (acasă), Steaua (deplasare) și Astra (acasă).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-al-doilea-0-0-consecutiv-inregistrat-de-poli-iasi-daca-sekou-camara-e-intr-o-zi-mai-putin-buna-ne-uitam-la-luna-asta-e-realitatea-19212089

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-nu-a-venit-la-conferinta-de-presa-dupa-remiza-cu-unirea-dej-si-l-a-trimis-pe-secundul-adrian-senin-nu-stiu-daca-a-fost-un-meci-slab-atat-am-putut-astazi-19211903

Narcis POHOAȚĂ 30 Nov. 2021, 09:40 Liga 2
Pe aceeași temă