Două noi transferuri la Poli Iași! Una dintre achiziții este Alexandru Mărieș, jucătorul pe care U Craiova îl cumpăra de la Recea

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 06 Sep. 2021, 15:03 Liga 2
Două noi transferuri la Poli Iași! Una dintre achiziții este Alexandru Mărieș, jucătorul pe care U Craiova îl cumpăra de la Recea

Politehnica Iași continuă să-și întărească lotul cu jucători tineri, eligibili pentru regulile impuse de către federație la meciurile din Liga 2.

După ce au căzut tratativele cu conducerea clubului Sporting Juniorul Vaslui pentru transferurile definitive ale lui Octavian Cracea (mijlocaș, 20 de ani) și Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, 19 ani), oficialii din Copou s-au reorientat și au adus alți doi tineri jucători.

Cătălin Defta și Alexandru Mărieș au ajuns la Poli Iași

În vârstă de 18 ani, fundașul Cătălin Defta vine de la Sporting București și a semnat un contract pe trei sezoane cu Poli Iași, în timp ce Alexandru Mărieș (mijlocaș, 20 de ani)(foto) a venit sub formă de împrumut pe un an de la Universitatea Craiova, club care l-a achiziționat în această vară de la retrogradata în Liga 3 Fotbal Comuna Recea.

”Am adus un copil de 2003 pentru a ne consolida poziția pe care suntem obligați de regulament și mai suntem în discuție cu încă un jucător tânăr. Nu cred că vom mai aduce jucători experimentați, e destul de greu, ne bazăm pe jucătorii noștri, deja știm ce avem de făcut. Ne-am orientat către jucători care să ajute clubul, care să crească media de valoare a echipei noastre. Din păcate, e destul de greu să accesăm jucători cu experiență în momentul de față”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Dacă Defta se va afla pentru prima dată în lotul unei echipe din Liga 2, Mărieș a mai jucat la acest nivel în sezonul trecut, pentru Fotbal Comuna Recea, unde a avut 24 de meciuri și 5 goluri marcate. Evoluțiile sale a convins echipa din Bănie să-l achiziționeze, chiar dacă mijlocașul băimărean a retrogradat cu maramureșenii.

Concluziile lui Costel Enache după o săptămână intensă de pregătire

După anularea stagiului de pregătire de la Vatra Dornei, ieșenii au continuat antrenamentele în Copou, antrenorul Costel Enache programând zilnic câte două antrenamente. Acesta s-a declarat mulțumit de modul cum au lucrat elevii săi și spune că așteaptă îmbunătățiri în jocul echipei.

”A fost o săptămână intensă, în care am încercat să mai reglăm din neajunsurile pe care le-am descoperit în primele jocuri. Câte ceva pe plan fizic, tehnic, tactic, am încercat să mai adunăm un pic grupul, să facem atmosfera plăcută la muncă. Din păcate, nu am avut toți jucătorii la dispoziție și asta ne trage un pic în jos. Eu sunt mulțumit de antrenamente, de modul cum s-a muncit. Eu sper să vedem îmbunătățiri, dar într-o săptămână nu o să vedeți o altă echipă. O să încercăm să fim pragmatici, să ne bazăm pe ce putem face. Nu multe lucruri, dar cele puține să le facem foarte bine. Asta ne-ar face să fim mai eficienți, iar acesta e obiectivul nostru”, a declarat Costel Enache.

Meciuri cu Hușana Huși și FC Buzău în această săptămână

Poli Iași debutează miercuri, de la ora 16:30, în Cupa României, în Faza a IV-a, în deplasare la Hușana Huși, iar în campionat joacă duminică, de la ora 13:00, acasă cu FC Buzău, în etapa a 6-a.

Poli Iași ocupă locul 11 în Liga 2 după primele cinci etape, cu 6 puncte acumulate, la fel ca Ripensia, CS Comunal Șelimbăr și FC Brașov.

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 06 Sep. 2021, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă