”Limoniu” promite achitarea unui salariu restant de 1 aprilie și spune că nu e păcăleală: ”Dacă la fotbal o dai pe păcăleală, rămâi păcălici!” Președintele Mărginean, super-optimist de rezultatele Brașovului în acest play-out

Adi MARICA 31 Mar. 2022, 20:27 Liga 2

După aproape două luni de tăcere, Ioan Mărginean, președintele FC Brașov, a ieșit la rampă în cadrul unei conferințe de presă, înainte de jocul din etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, acasă cu FC Buzău.

Ioan Mărginean promite că dă de 1 aprilie un salariu restant și că nu e păcăleală

”Limoniu” spune că primele sunt blocate din cauza situației din clasament (locul 5 în Grupa B a play-out-ului, care duce la baraj de evitare a retrogradării), dar le dă o veste bună jucătorilor lui Călin Moldovan. Chiar dacă vineri este 1 aprilie, ”Ziua păcălelilor”, conducătorul FC Brașov dă asigurări că fotbaliștii își vor primi salariul pe luna ianuarie, grație sprijinului unui sponsor!

”Primele sunt blocate, pentru că jucătorii și le-au blocat singuri! Nu trebuie să facem mult tam-tam pe tema salariilor. Noi suntem o echipă organizată, care are un buget asigurat de primărie. La ora asta încă nu este aprobat bugetul. Avem discuții în fiecare săptămână cu jucătorii și antrenorii. S-au făcut eforturi mari, iar vineri jucătorii vor primi salariul pe luna ianuarie! Nu e păcăleală! Dacă la fotbal o dai pe păcăleală, rămâi păcălici! La fotbal trebuie să fii sigur pe ce spui. Banii sunt în cont. Trebuie să le mulțumim sponsorilor pentru plata acestui salariu. Acum, la FC Brașov, avem două categorii de jucători. Cei care evoluează pentru FC Brașov și cei care sunt împrumutați, care își vor primi luni salariile. Primii care au primit salariile la club sunt antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori. Urmează meciul din campionat cu FC Buzău și sper ca jucătorii să fie mobilizați”, a spus Mărginean.

Optimism la cote înalte: ”Batem tot până la final!”

Președintele FC Brașov a trasat și un obiectiv pentru acest final de sezon, în care echipa este angrenată în play-out și are șanse mari să joace baraj de menținere în Liga 2.

”Noi am rămas corijenți la fotbal și asta nu din cauza salariilor. Am oferit condiții, dar echipa a făcut foarte puține puncte. Eu nu am nicio emoție cu retrogradarea. Din cinci meciuri, eu spun că vom câștiga patru și vom face, în cel mai rău caz, un egal! La ce lot avem, eu spun că trebuie să batem tot până la final. Nu mai pot accepta niciun insucces în play-out”, a spus Mărginean.

În prima etapă din play-out, FC Brașov a câștigat cu 3-2 meciul de la Timișoara cu Ripensia, însă jocul a fost decis apoi la ”masa verde”, 3-0, în favoarea echipei lui Călin Moldovan, după ce s-a descoperit că bănățenii au utilizat un jucător aflat în stare de suspendare.

Mărginean vrea un buget mai mare pentru Centrul de Copii și Juniori

Pentru săptămâna viitoare, Mărginean are programată o discuție la Consiliul Local pe tema bugetului FC Brașov.

”Săptămâna viitoare cred că voi fi invitat la Comisia Juridică să susțin proiectul pentru buget. Avem 13 echipe de juniori, toate echipele sunt echipate, dar cheltuielile sunt destul de mari cu organizări de meciuri, deplasări, arbitraje, ambulanțe. Avem nevoie de antrenori calificați, de preparator fizic, nutriționist, iar consilierii locali care au fost la meciurile de juniori s-au oferit pentru să mărim bugetul Centrului de Copii și Juniori”, mai spus Mărginean.

Vinovații fără vină de la FC Brașov!

Legat de litigiile cu fostul antrenor Ilie Stan și cu alți jucători plecați în iarnă de la echipă, ”Limoniu” spune că nu vor fi probleme.

”Litigiile vor fi stinse, avem banii prinși în buget. Problema e, oare aceste litigii știm oare ale cui sunt? Dacă vom căuta vinovați în spate, ce câștigăm? Eu știu cine sunt principalii vinovați, dar eu am spus că iau toată această situație pe mine și spun că sunt principalul vinovat. Un lucru este cert, s-au făcut niște greșeli elementare în vara trecută”, a spus Mărginean.

FC Brașov ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, poziție care duce la barajul de menținere în eșalonul secund. Echipa lui Călin Moldovan are 17 puncte, iar în etapa a 2-a va evolua duminică, 3 aprilie, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FC Buzău (locul 1, 32 puncte). Începând de la acest joc, FC Brașov pune la vânzare bilete pentru suporteri la meciurile de acasă, după ce până acum accesul pe stadion era gratuit.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-incoltita-din-toate-partire-cu-litigii-ilie-stan-a-mai-castigat-o-batalie-cu-marginean-cezar-lungu-si-iulian-rosu-au-de-primit-bani-trei-cluburi-au-reclamat-neplata-indemnizatiilor-19225122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pata-de-rusine-pentru-fc-buzau-si-ripensia-timisoara-cele-doua-echipe-au-comis-o-gafa-de-amatori-la-primul-meci-din-play-out-si-pierd-la-masa-verde-victoria-cu-6-2-a-trupei-lui-pus-19225114

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-mai-recuperat-din-indisponibili-inaintea-meciului-cu-fc-buzau-19225031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/premiera-la-meciurile-de-acasa-din-acest-sezon-ale-echipei-fc-brasov-spectatorii-obisnuiti-sa-mearga-pe-tineretului-vor-avea-o-surpriza-19225012

Adi MARICA 31 Mar. 2022, 20:27 Liga 2
Pe aceeași temă