Jucătorii echipei Dinamo au pierdut meciul, dar și banii cu Poli Iași. Prima importantă ratată de ”câini” | EXCLUSIV

Silvian BĂDULESCU 26 Apr. 2023, 15:58 Liga 2
Jucătorii echipei Dinamo au pierdut meciul, dar și banii cu Poli Iași. Prima importantă ratată de ”câini” | EXCLUSIV

Dinamo a suferit al doilea eșec consecutiv în play-off-ul Ligii 2, acum cu Poli Iași, 1-3 pe ”Arcul de Triumf”.

Deși ”câinii” au deschis scorul prin Lamine Ghezali, în minutul 22, elevii lui Leo Grozavu au întors soarta partidei și au urcat, la capătul rundei, pe primul loc în clasament.

Pe lângă înfrângerea pe plan sportiv, jucătorii de la Dinamo au pierdut și o prima din partea conducerii, conform informațiilor ProSport.

Primă pierdută de elevii lui Ovidiu Burcă din partea conducerii. Zile decisive pentru „câini” în vederea licenței

Dinamo a suferit al doilea eșec consecutiv în play-off, cu Poli Iași, după cel din Ghencea, cu Steaua (scor 0-2). Elevii lui Ovidiu Burcă au deschis scorul în minutul 22, prin Ghezali, dar, până la pauză, au fost egalați după golul lui Harrison (42). Ulterior, în a doua repriză, elevii lui Leo Grozavu au întors soarta partidei prin ”dubla” marcată de Alin Roman, fost jucător legitimat în ”Ștefan cel Mare”, în minutele 57 și 68. Ieșenii au urcat pe 1 în clasament, în timp ce pentru ”câini”, în momentul de față, cel mai accesibil obiectiv rămâne cel al barajului de promovare.

Până la baraj, însă, alb-roșiii au ratat o primă din partea conducerii. Din informațiile ProSport, noii finanțatori au promis, atât fotbaliștilor din lot, cât și staffului, o sumă totală de 5.000 de euro pentru o victorie cu liderul ligii secunde.

Acești bani au fost promiși, pentru a stimula fotbaliștii lui Burcă, într-un moment în care ceasul ticăie din punct de vedere al licenței. Până la sfârșitul săptămânii, clubul din ”Ștefan cel Mare” trebuie să strângă aproximativ 500.000 de euro pentru a primi licența care i-ar permite, dacă rezultatele sportive finale sunt cele scontate, să evolueze în SuperLigă.

”Așteptăm zilele astea să vedem ce se întâmplă din punctul de vedere al infuziilor de capital necesar pentru licențiere”
Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, la Digi Sport

Poli Iași continuă marșul spre Superligă, Dinamo se poate întâlni cu Mircea Rednic la baraj

Trupa antrenată de Leo Grozavu, formație cu cel mai mare buget din Liga 2, cu aproximativ 2 milioane de euro, a urcat pe primul loc în clasament. Moldovenii au profitat și de înfrângerea de la Buzău a Stelei.

Fotbaliștii Iașiului s-au impus la București, pe ”Arcul de Triumf”, iar, după fluierul de final, au dat drumul unei hore a bucuriei la mijlocul terenului.

”Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc? Iașiul e, Iașiul e!” s-a auzit după fluierul final. Inițial, un cor de fluierături din partea suporterilor dinamoviști a însoțit bucuria acestora.

Mai apoi, în drumul fotbaliștilor Politehnicii spre tunelul care duce la vestiare, aceștia au fost aplaudați de oamenii rămași pe stadion.

După un tur de play-off fără înfrângere, cu două victorii și trei egaluri, ieșenii s-au cocoțat pe primul loc, cu 49 de puncte, două peste Steaua.

În ceea ce-o privește pe Dinamo, după al doilea eșec la rând, ”câinii” rămân la șapte puncte de SC Oțelul Galați, locul 3 în clasament, dar care, în momentul actual, poate asigura promovarea directă în SuperLigă din cauza statutului Stelei.

”Câinii” se situează pe 4, cu 38 de puncte, unul mai mult decât Gloria Buzău. Cele două se întâlnesc luni, 1 mai, în Crâng, pentru meciul direct retur. În cazul în care Dinamo prinde un loc la baraj, un posibil adversar este Mircea Rednic, proaspăt instalat pe banca celor de la UTA, formația de pe locul 8 (de baraj) din SuperLigă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/ovidiu-jucam-in-10-n-are-nicio-treaba-semnale-de-alarma-pentru-tehnicianul-lui-dinamo-special-19644253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-si-iulian-rosu-reactii-dupa-dinamo-poli-iasi-19268269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianos-brinza-omul-derby-urilor-pentru-poli-dupa-ce-a-fost-titular-cu-steaua-moldoveanul-a-revenit-in-poarta-iasiului-si-cu-dinamo-am-suferit-dar-pana-la-urma-e-o-victorie-meritata-19268265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-esec-cu-poli-iasi-19268255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-jucatorii-sai-abia-dupa-ce-a-intrat-in-ei-la-pauza-meciului-cu-dinamo-nu-am-inteles-teama-din-primele-30-de-minute-am-avut-momente-de-amorteala-19268219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-arcul-de-triumf-meci-cu-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-19268119

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-milionari-plus-un-fond-de-investitii-din-germania-interesati-sa-intre-la-dinamo-cainii-au-nevoie-urgent-de-jumatate-de-milion-de-euro-pentru-licenta-exclusiv-19268114

Silvian BĂDULESCU 26 Apr. 2023, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă