Leo Grozavu, mulțumit de jucătorii săi abia după ce a ”intrat” în ei la pauza meciului cu Dinamo: ”Nu am înțeles teama din primele 30 de minute. Am avut momente de amorțeală”

Narcis POHOAȚĂ 25 Apr. 2023, 23:28 Liga 2

Politehnica Iași a obținut o victorie importantă pe terenul lui Dinamo, scor 3-1, dar nu fără emoții. De nerecunoscut în primele 40 de minute, când a și fost condusă, trupa din Copou a egalat înainte de pauză, dar în partea a doua a controlat partida și s-a impus clar, cu două goluri diferență.

Leo Grozavu, după victoria cu Dinamo: ”Nu am înțeles teama din primele 30 de minute. Am avut momente de amorțeală”

La final, antrenorul Leo Grozavu și-a felicitat elevii pentru că au avut forța să revină, dar și-a exprimat nemulțumirea pentru evoluția slabă din prima parte.

”Îmi felicit băieții, au făcut o partidă de luptă, extraordinară. Am revenit de la 0-1, până atunci am avut foarte multe momente de amorțeală, de lipsă de mișcare. Chiar puteam să mai primim gol în primele minute. Dar contrar a ceea ce s-a întâmplat la Steaua, când am condus în primele minute, de data aceasta am reușit să întoarcem rezultatul, chiar dacă am fost conduși. Am intrat un pic în ei la pauză. Nu am înțeles teama din prima repriză, din primele 20-30 de minute, când parcă eram blocați. A fost o atmosferă foarte frumoasă, oameni în tribune, gazon perfect, un ambient perfect pentru a juca. Am demonstrat până acum că suntem o echipă care joacă și nu întâmplător am ajuns în partea superioară a clasamentului. Nu văd de unde atâta teamă. Reacția lor a fost una pozitivă, ca dovadă că rezultatul ne-a ieșit”, a declarat Leo Grozavu, care l-a felicitat pe colegul său Ovidiu Burcă pentru ceea ce a reușit la Dinamo: ”Sunt meciuri cu miză, cu suporteri, atunci când jucăm cu suporteri ne ambiționează și pe noi, am făcut-o și la Galați, și în seara asta. Ne-am dori la fiecare meci să avem o astfel de atmosferă, pentru că este propice fotbalului. Vreau să felicit gazdele, pe Ovidiu Burcă, pentru munca pe care a făcut-o aici. Este de apreciat pentru ceea ce a reușit aici. Mă bucur că publicul încurajează echipa chiar dacă pierde. Am văzut suporterii aplaudându-i pe jucători când au ieșit de pe teren, ceea ce spune mare lucru despre unitatea și caracterul care există aici.”

Alin Roman, omul meciului. Grozavu: ”A fost marcat după acea lovitură liberă executată prost”

Antrenorul Iașiului a explicat că Alin Roman, omul meciului, cu două goluri și o pasă de gol, a fost marcat de lovitura liberă bătută slab în debutul partidei, când a alunecat chiar în momentul șutului, într-o poziție bună, centrală. S-a revanșat, însă, în partea a doua, când a făcut diferența cu două șuturi superbe, primul din lovitură liberă.

”După 0-1 s-a trezit și Alin Roman, pentru că a avut acea lovitură liberă executată prost în primele minute și a fost marcat. S-a mai întâmplat și la Timișoara, când la fel am avut o discuție mai aspră cu el și în a doua repriză a fost omul meciului. Și acum, la fel, a avut o reacție foarte bună”, a spus Grozavu.

Antrenorul Iașiului s-a simțit inspirat pentru că a luat mai mulți jucători în această deplasare

Grozavu s-a felicitat pentru faptul că a deplasat și al treilea portar la București, în condițiile în care Risto Jankov a devenit indisponibil în ziua jocului, din cauza unei indigestii. Pe bancă a luat loc Ionuț Ailenei.

”Am fost inspirați să luăm mai mulți jucători în această deplasare, am luat și al treilea portar. Aseară, Jankov a acuzat o stare de greață, dimineață la fel, nici în momentul de față nu este foarte bine. Ne-a luat pe nepregătite, dar de aceea trebuie să ai un lot echilibrat pe toate posturile pentru a putea în orice moment să duci un asemenea play-off la final”, a spus Grozavu, care nu s-a putut baza nici pe Vojtus, Telcean și Vașvari, toți cu probleme medicale și lăsați acasă.

Poli Iași în meciul tur din play-off cu Dinamo: Brînză – Martac, Fl. Plămadă (cpt.)(Tincu 46′), Katanec, Ștefanovici – A. Roman, Marchioni, Itu (Mogoș 54′) – Ant. Dumitru (Musi 46′), Harrison, Hlistei (Rob. Ion 79′). Rezerve neutilizate: Ailenei – Fr. Cristea, Finica, Kouadio, Istratie.

Grozavu nu vede Poli Iași promovată nici acum, la 11 puncte distanță de Dinamo

Leo Grozavu a mai spus că lupta continuă și că se poate întâmpla orice în ultimele cinci etape, în care mai sunt puse în joc 15 puncte, meciurile fiind extrem de echilibrate.

”Ținând cont că mai sunt încă 15 puncte puse în joc, e devreme să facem calcule, pronosticuri. Ne așteaptă o partidă foarte dificilă cu Galați, e clar că ne dorim să câștigăm. Jucăm pe teren propriu, suntem datori în fața propriilor suporteri, pentru că ultimele două partide le-am terminat la egalitate. Urmează meciul cu Oțelul, nu am fost primiți cu flori acolo, dar acesta este fotbalul, trebuie să fim bărbați, să luptăm, iar atunci când lupți și câtigi victoriile sunt mai frumoase. Mi-e greu să fac pronosticuri, toate echipele care joacă au ajuns aici meritat. Sunt jocuri echilibrate. Ați văzut, Buzăul bate Steaua, Dejul scoate punct la Iași, sunt meciuri echilibrate. Trebuie să te prezinți la ora jocului în cea mai bună stare fizică, psihică”, a încheiat Leo Grozavu.

Poli Iași are 49 de puncte și urcă pentru a treia oară pe locul 1 în Liga 2, devânsând cu două puncte Steaua (47). Dinamo, cu 38 de puncte, este pe locul 4.

În runda a 6-a, Poli Iași joacă pe teren propriu cu SC Oțelul Galați (locul 3, 45 puncte), în data de 2 mai, de la ora 17:30.

Foto: Alexandra Pandrea (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-cu-dinamo-dupa-ce-a-fost-condusa-19268197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-arcul-de-triumf-meci-cu-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-19268119

Narcis POHOAȚĂ 25 Apr. 2023, 23:28 Liga 2
Pe aceeași temă