Jucătorii de la Dinamo, debusolați după eșecul cu Poli Iași. Neluț Roșu: ”Ne-a dat psihic și moral în spate” / Iulian Roșu: ”Parcă ne-a luat Dumnezeu mințile”

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2023, 14:50 Liga 2

Dinamo nu își explică motivele eșecului cu Poli Iași, de marți seară, scor 1-3. A condus, a fost egalată pe finalul primei părți, iar în repriza a doua a primit două goluri care au consemnat al doilea eșec la rând în play-off-ul Ligii 2.

După Ovidiu Burcă, Neluț Roșu și Iulian Roșu au comentat și ei ce s-a întâmplat în duelul cu formația lui Leontin Grozavu, că Dinamo a ieșit schimbată în rău de la cabine și în ultimele 45 de minute nu s-a mai ridicat la nivelul arătat înainte ca moldovenii să marcheze primul gol.

Neluț Roșu și Iulian Roșu nu-și explică eșecul lui Dinamo din partida cu Poli Iași

Neluț Roșu și Iulian Roșu au ieșit în față și chiar i-au luat apărarea lui Ovidiu Burcă, principala vină fiind a jucătorilor, după cum au afirmat la finalul confruntării, la microfonul Digi Sport.

Deși Dinamo a pierdut ecart față de echipele care vor promovarea directă în SuperLiga României, cei doi fotbaliști sunt convinși că formația lor va lupta cât timp mai sunt șanse matematice la accederea în prima divizie de pe una din primele două poziții.

Neluț Roșu, după Dinamo – Poli Iași: ”În primele minute, adversarii nu au înțeles prea multe”

Inexplicabil, Dinamo a căzut după ce Poli Iași a marcat pentru 1-1, dar de acum înainte se concentrează pe ultimele cinci meciuri din play-off, returul practic.

Neluț Roșu: ”Acel gol (n.r. – prima reușită a Politehnicii Iași) cred că ne-a dat în spate, deși nu anunța nimic asta, eram în control total. Din păcate a venit și ne-a dat psihic și moral în spate. (N.r. – Dacă au vreo vină jucătorii tineri) Nu vreau să discut despre faptul că avem jucători tineri, știam că este un meci important pentru noi, trebuia să jucăm la fel ca la început și să câștigăm.

Din păcate, nu am făcut-o, dar este de datoria noastră să luptăm, cred că încă avem șanse la promovare. Sunt afectat, la cum am pregătit meciul, foarte bine, am și surprins în primele minute, ei nu au înțeles prea multe, dar a venit acel gol care ne-a dat în spate.

Cât timp sunt șanse la promovare, vom lupta până la capăt, nu ne vom da bătuți. Mizăm pe noi, să câștigăm meciurile pe care le mai avem, dar trebuie să ne ajute și rezultatele celorlalte echipe.

Fiecare trebuie să înțeleagă că suntem la Dinamo, mereu o să fie presiune, trebuie să înțelegem ce avem de făcut, unde suntem și să ne îndeplinim obiectivul. A fost greu la începutul campionatului, ne-am revenit, dar dacă ne reveneam mai rapid eram mai sus”.

Iulian Roșu, după Dinamo – Poli Iași: ”Parcă ne-a luat Dumnezeu mințile 20-25 de minute. Cât sunt aici, nimeni nu «le va lua capul» tinerilor”

Iulian Roșu: ”La cum a început meciul, nu mă gândeam că acesta va fi rezultatul. Cred că am avut destul de multe ocazii, dar ei au marcat pe finalul primei părți și asta ne-a debusolat puțin. Îmi pare rău pentru Cătălin Țîră, sper să nu fie nimic grav cu accidentarea lui.

Eu am intrat în locul lui, în minutul 25, asta e… îmi pare rău de repriza a doua, parcă ne-a luat Dumnezeu mințile 20-25 de minute, când am încasat două goluri. După aceea, parcă am revenit pe final, am avut câteva ocazii, dar nu a fost suficient.

(N.r. – Despre ce s-a întâmplat la pauză) Nu e vina antrenorului, am avut discuțiile pe care le-am avut la pauză, dar noi suntem bărbați și trebuie să ne recunoaștem vina. Am intrat și nu am mai știut să ieșim din presiune, am făcut greșeli. Trebuie să strângem liniile, dar nu cred că sunt încheiate calculele pentru locul de baraj. Încă nu e jucat nimic.

Scorul era 1-1 la pauză, nu era nevoie să ne trezim sau că eram adormiți cumva. Chiar nu îmi explic ce s-a întâmplat. Nu trebuie să dăm vina pe tineri. Când câștigăm, tinerii sunt buni. Acum, nu cred că trebuie catalogat că au greșit ei.

(N.r. – Despre jucătorii tineri) Noi învingem împreună și pierdem împreună. Trebuie să strângem rândurile, iar noi, cei cu experiență, trebuie să luăm atitudine. Cei tineri mai au nevoie să învețe. Cât sunt aici, nimeni nu «le va lua capul» tinerilor.

Nu m-aș fi gândit, azi, la cum a început meciul, că se va termina 3-1 pentru Iași. Mai ales văzând cum s-a desfășurat meciul până la pauză. Nu a fost vorba de atitudine, au și ei jucători cu calitate, bravo lor că au făcut o repriză secundă bună. Merită să fie acolo în play-off!

(N.r. – Despre ultimele cinci etape din play-off) Noi trebuie să învățăm din greșeli, nu e dramă, sfârșit de țară, că am pierdut două meciuri. Mai avem cinci meciuri, cred că dacă ne vom ridica nivelul la potențialul din prima repriză cu Iași, o să avem reușite. Cred că următoarele cinci meciuri ne vor ajuta să creștem și, dacă vom juca baraj, vom fi pregătiți”.

Dinamo a căzut pe finalul primei reprize cu Poli Iași

Dinamo a început mai bine meciul de pe ”Arcul de Triumf” și a reușit să deschidă scorul în minutul 22, după o cursă și o finalizare foarte frumoase ale lui Lamine Ghezali. Asta, după o mare ocazie a lui Țîră, la care Brînză a parat din postura de unu la unu.

Ieșenii au forțat apoi și a venit egalarea chiar înainte de pauză, în minutul 42, când a punctat Shayon Harrison, cu o lovitură de cap, în urma unei centrări din stânga. S-a intrat la cabine cu 1-1, iar în partea a doua a ieșit în evidență Alin Roman, care a reușit dubla.

Primul gol al lui Roman a fost unul norocos. În minutul 57, Poli Iași a beneficiat de o lovitură liberă din stânga, iar mingea sa, centrată, nu a fost atinsă de nimeni, a trecut printre mai mulți colegi și adversari și s-a dus în poartă.

Dinamo, meci cu Gloria Buzău în prima rundă a returului play-off-ului

Pentru Dinamo urmează deplasarea de la Buzău, unde va întâlni Gloria. În turul play-off-ului partida s-a terminat la egalitate, 1-1. În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 38 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu un punct mai puțin. Formația lui Ovidiu Burcă devansează și Unirea Dej, care are 34 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Alexandra Pandrea (ProSport)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-esec-cu-poli-iasi-19268255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianos-brinza-omul-derby-urilor-pentru-poli-dupa-ce-a-fost-titular-cu-steaua-moldoveanul-a-revenit-in-poarta-iasiului-si-cu-dinamo-am-suferit-dar-pana-la-urma-e-o-victorie-meritata-19268265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-jucatorii-sai-abia-dupa-ce-a-intrat-in-ei-la-pauza-meciului-cu-dinamo-nu-am-inteles-teama-din-primele-30-de-minute-am-avut-momente-de-amorteala-19268219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-cu-dinamo-dupa-ce-a-fost-condusa-19268197

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2023, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă