Aici sunt banii ieșenilor! Buget de SuperLigă pentru Poli. Trupa lui Leo Grozavu ar putea primi și în 2023 o importantă sumă de bani publici de la Consiliul Local

Narcis POHOAȚĂ 31 Jan. 2023, 15:51 Liga 2
Aici sunt banii ieșenilor! Buget de SuperLigă pentru Poli. Trupa lui Leo Grozavu ar putea primi și în 2023 o importantă sumă de bani publici de la Consiliul Local

Poli Iași va avea în acest an toate atuurile pentru a se înscrie cu șanse mari în cursa promovării în SuperLigă.

Dacă din punct de vedere sportiv lotul a fost completat cu opt jucători în pauza competițională, cinci dintre ei de la formații de primă ligă, sunt șanse foarte mari ca Iașiul să stea foarte bine și din punct de vedere financiar.

Buget de aproape 2 milioane de euro de la buget

Clubul din Copou a primit, marți, 31 ianuarie, o veste bună din partea Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local al Municipiului Iași.

Cu trei zile zile înaintea votului în plenul Consiliului Local, membrii Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul CL (din care face parte și Florin Briaur, managerul Politehnicii Iași, dar nu are drept de vot) au stabilit sumele pe care le vor primi de la bugetul local cluburile locale care au solicitat finanțare, în baza proiectelor depuse.

Așa cum era de așteptat, clubului de fotbal din Copou i-a fost alocată cea mai mare parte din suma totală de 12.405.000 lei.

Conform propunerilor consilierilor, Politehnica Iași va primi suma de 9.900.000 de lei, adică aproximativ 2 milioane de euro, buget cu ajutorul căruia trupa lui Leo Grozavu ar trebui să îndeplinească fără probleme obiectivul fixat pentru acest sezon, promovarea în SuperLigă.

  • La începutul anului trecut, Poli Iași a solicitat un buget de 10,9 milioane de lei, iar Consiliul Local a aprobat suma de 9,75 milioane lei, deci aproape de cât ar putea primi pentru anul 2023.

CS Politehnica Iași și CSM Iași, următoarele pe listă

Restul sumei de bani va fi împărțită mai multor cluburi, cele mai importante alocații revenind grupărilor CS Politehnica Iași (1,5 milioane lei) și CSM Iași (405.000 lei).

Asta pe lângă clubul municipalității, CSM Iași 2020, care va avea un buget de aproximativ 4,8 milioane de lei, cel mai important obiectiv fiind promovarea echipei de handbal feminin în Liga Florilor.

Sumele propuse vor fi dezbătute, miercuri, în cadrul comisiei, iar dacă vor primi aviz favorabil vor fi supuse spre aprobare în plenul Consiliului Local.

Un nou ajutor important din partea lui Cornel Șfaițer

Dacă de la bugetul local clubul a primit în 2022 și va primi, în continuare, o sumă consistentă de bani, veniturile din surse private, anul trecut, nu au fost cele scontate.

Datoriile vechi către bugetul statului, din anii anteriori, nu pot fi plătite cu bani publici, de aceea conducerea clubului a căutat cu disperare să atragă suma de 250.000 de euro pentru a achita mai multe datorii presante.

Cum oficialii nu au găsit banii necesari, salvarea a venit chiar de la președintele Cornel Șfaițer. Deși trece prin momente cumplite, după decesul recent al soției, omul de afaceri botoșănean a împrumutat clubul cu suma de 250.000 de euro, pentru ca Poli să intre fără probleme în noul an.

Cu acești bani, Poli Iași a putut închide deconturile cu municipalitatea pe anul 2022 și va putea absorbi și în 2023 fonduri publice.

Nu este pentru prima dată când președintele Iașiului bagă adânc mâna în buzunar. La scurt timp după venirea în Copou, Șfaițer a încheiat un contract de sponsorizare cu clubul, de aproximativ 100.000 de euro, iar pe parcursul anului a virat mai multe sume de bani pentru salarii sau alte plăți, atunci când clubul a fost în impas.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 31 Jan. 2023, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă