Croatul Matija Katanec a semnat cu Poli Iași. Este a treia achiziție a iernii pentru moldoveni, care s-au decis în privința portarului Knoflach

Narcis POHOAȚĂ 17 Jan. 2023, 13:24 Liga 2
Croatul Matija Katanec a semnat cu Poli Iași. Este a treia achiziție a iernii pentru moldoveni, care s-au decis în privința portarului Knoflach

Politehnica Iași a oficializat, luni seară, a treia achiziție a iernii. Fundașul central croat Matija Katanec (32 de ani) a trecut cu bine de vizita medicală și a semnat un contract pe un an cu Poli, cu opțiune de prelungire dacă se va obține promovarea în SuperLigă.

A treia achiziție a iernii la Poli Iași, după Musi și Robert Ion

Născut la data de 4 mai 1990, la Varazdin, Matija Katanec este fundaș central de picior stâng și va crea o concurență serioasă în centrul defensivei, acolo unde au mai evoluat în tur Florin Plămadă, Răzvan Tincu și Viorel Lică.

Katanec, despre care Liga2.ro a scris de miercurea trecută că este dorit în Copou, este al treilea jucător adus de Poli în această iarnă, după mijlocașii ofensivi Alexandru Musi (împrumut de la FCSB) și Robert Ion, venit liber de contract după despărțirea de Farul Constanța.

Conducerea clubului din Copou este convinsă că noua achiziție va aduce un plus în echipa pregătită de Leo Grozavu.

”Matija Katanec a trecut cu bine de toate testele medicale și a semnat cu clubul nostru. Este un fundaș central de picior stâng cu multă experiență, are multe meciuri în primele ligi din Croația sau Ungaria și sunt convins că va da siguranță defensivei”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

Fundaș cu experiență în primele ligi din Croația și Ungaria

Katanec a evoluat ultima dată la Varazdin, în Croația, echipă pentru care a bifat 136 de minute în două partide în acest sezon.

În cariera sa, stoperul croat a mai evoluat la formațiile VSNK Varteks, Croatia Sesvete, HNK Gorica (Croația), Gradina, Radnik Bijeljina, Zrinjski (Bosnia și Herțegovina), Spezia (Italia), Mezokovesd-Zsory și Zalaegerszegi TE (Ungaria).

Iașiul s-a decis și în privința lui Knoflach

Altfel, portarul austriac Tobias Knoflach nu s-a prezentat nici până marți dimineață la echipă, deși lotul s-a reunit încă de lunea trecută. În aceste condiții, conducerea clubului din Copou a decis să-i rezilieze contractul austriacului.

”Noi am avut înțelegere față de jucător, dar el nu s-a prezentat nici până astăzi la echipă. Îi vom transmite nici să nu mai vină, vom rezilia contractul cu el”, a precizat managerul executiv Florin Briaur.

Knoflach a evoluat la Poli Iași în 9 meciuri în prima parte a sezonului.

Anton Karachanakov, Torino Hunte, Mykhaylo Plokhotnyuk și Nicolas Del Priore sunt alți jucători de care Poli Iași s-a despărțit de la numirea lui Leo Grozavu.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 17 Jan. 2023, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă