Ioan Mera a renunțat la cariera de fotbalist, însă continuă la Politehnica Timișoara într-o nouă postură. ”Propunerea a fost oarecum pe neaşteptate. Nu puteam să plec de aici şi apoi să am un regret”

Anda DELIU 23 Jun. 2022, 00:43 Liga 2

Politehnica Timișoara va avea un nou director sportiv în noul sezon de Liga 2, pe Ioan Mera, fundașul și căpitanul din ultimele șase ediții de campionat.

Decizia pare să se fi luat repede, în contextul în care fundașul central are 35 de ani și, teoretic, mai putea juca la acest nivel fotbalistic.

Călin Rosenblum nu va mai continua la Poli, unde fusese numit la jumătatea lunii septembrie a anului 2021.

Ioan Mera luat prin surprindere de oferta Politehnicii: ”Nu puteam să plec de aici şi apoi să am un regret că nu am făcut pasul acesta acum”

Născut la Reghin, Ioan Mera a evoluat la seniori pentru Poli Timișoara lui Marian Iancu, CFR Timişoara, FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkaz (Rusia), Săgeata Năvodari, ACS Poli Timișoara, Rapid, FK Taraz (Kazahstan) și ASU Poli Timișoara.

Mera spune că a luat rapid decizia cooptării în staff. ”E o postură nouă, o să fie ceva total diferit de ceea ce am făcut până acum. Adică activitatea de jucător de fotbal. Şi sunt convins că sunt capabil să mă descurc şi sunt capabil să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele. A fost o decizie foarte grea să mă las de fotbal, trebuia să iau decizia destul de repede. La Poli tot timpul deciziile trebuie luate astfel. M-am gândit la acest aspect, să devin director sportiv, acum propunerea a fost oarecum pe neaşteptate. M-am gândit destul de bine şi am luat o decizie, bună, cred eu. Pentru că Poli e sufletul meu şi nu puteam să plec de aici şi apoi să am un regret că nu am făcut pasul acesta acum. Pentru mine Poli e a doua familie şi nu pot să refuz aşa ceva. Tot ce am realizat până acum e datorită lui Poli şi pentru mine asta e de ajuns. Am făcut lucruri bune, chiar foarte bune, am făcut şi mai puţin bune, dar per total sunt bucuros că Poli mi-a oferit această şansă şi asta datorită faptului că mi-am făcut treaba aici”, a declarat Mera.

Cristian Romoniţă, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Politehnicii Timișoara, a fost printre cei care au dorit un alt drum pentru Ioan Mera la echipa bănățeană.

Ioan Mera renunță la cariera de fotbalist pentru a fi director sportiv la Poli Timișoara

Din ceea ce spune Mera se subînțelege că ar fi avut de ales între a se despărți de club, dacă dorea să mai joace, și a continua, dar în postura de director sportiv.

  • În ultimul sezon de Liga 2, Ioan Mera a evoluat în 22 de meciuri, în toate începând ca titular și terminând pe teren, pentru Politehnica Timișoara, dintr-un total de 27 și a înscris două goluri. Cu actuala echipă a semnat în ianuarie 2017, după ce s-a despărțit de Taraz.

”Suntem încântaţi să anunţăm că Ioan Mera, de acum fostul nostru fundaş, este noul director sportiv al Politehnicii Timişoara.

Pe această cale dorim să ne exprimăm recunoştinţa pentru întreaga sa activitate în tricoul alb-violet, pentru modul în care a apărat, la propriu şi la figurat, blazonul Politehnicii şi îi dorim totodată mult succes în noua postură, din care suntem convinşi că ne va ajuta foarte mult.

Baftă, Ioane!”, a anunțat Poli Timișoara pe site-ul oficial.

Mera vrea să fie un manager apropiat de jucători

Mera spune că vrea să fie un director sportiv apropiat de jucători. ”O să învăţ pas cu pas, mie îmi place să fiu apropiat de jucători, să ajut jucătorii. Ştiu ce nevoi au. Asta îmi doresc, să fiu aproape de echipă şi să aibă jucătorii încredere în mine – cu orice problemă să apeleze la mine. O să am şi eu o părere în privinţa transferurilor, dar, normal că Bogdan (Andone) va avea decizia finală. Îmi doresc să mă implic şi eu, pentru că, bineînţeles, cunosc jucătorii de Liga 2 foarte bine, am jucat împotriva lor, îi cunosc cam pe toţi”, a mai zis Mera.

Cel mai memorabil meci al fundașului central a fost la Amstardam, cu Ajax, pe când evolua la Politehnica lui Iancu, când l-a ”ținut” chiar pe celebrul argentinian Luis Suarez.

Călin Rosenblum, out de la Poli

Iată că după ce a fost dat afară Florin Iacob, odată cu antrenorul Nicolae Croitoru, Poli a renunțat și la directorul sportiv Călin Rosenblum.

Adus în toamna trecută, Rosenblum a fost tras ”pe linie moartă” în iarnă, când Iacob a trecut la ”butoane”.

Poli Timișoara a retrogradat sportiv în Liga 3, însă cel mai probabil va continua în Liga 2, fiindcă va fi invitată de FRF să acopere locurile care vor rămâne vacante în urma neparticipării retrogradatelor din Liga 1 Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni. Echipa și-a numit un nou antrenor principal, în perioasa lui Bogdan Andone.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-bogdan-andone-e-noul-antrenor-al-politehnicii-timisoara-fostul-principal-al-fcsb-se-intoarce-in-liga-2-la-echipa-de-la-care-demisiona-in-urma-cu-patru-ani-19235436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-pierdut-si-al-doilea-meci-de-la-euro-cu-franta-dupa-ce-a-prins-curaj-prea-tarziu-adrian-vasai-a-pus-in-primul-11-patru-jucatori-care-in-sezonul-trecut-au-evoluat-in-19235442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-mai-aproape-de-ramanerea-in-liga-2-academica-clinceni-a-fost-sanctionata-din-nou-inclusiv-cu-retrogradarea-in-categoria-inferioara-si-mai-are-mai-putin-de-o-lun-19235356

Anda DELIU 23 Jun. 2022, 00:43 Liga 2
Pe aceeași temă