INTERVIU | Victor Angelescu, negru de supărare după înfrângerea Rapidului: ”Șanse nu mai sunt la promovarea directă.” Ce spune despre reacția suporterilor, greșelile comise și ultima speranță pe care o mai are

Carmen MANDIȘ, Marius ANGHEL 22 Jul. 2020, 13:07 Liga 2

Rapid a pierdut al treilea meci din play-off-ul de promovare din Liga 2, 2-1 cu Campionii FC Argeș pe teren propriu, nu are niciun succes în acest mini-turneu, iar șansele la accederea în Liga 1 au scăzut simțitor. Giuleștenii mai au meciuri cu UTA (deplasare) și Turris Oltul (acasă) în încheierea acestui play-off, însă stau și la mâna rezultatelor adversarelor pentru a prinde măcar locul 3, care duce la baraj. Victor Angelescu, principalul acționar al clubului Rapid, era total nemulțumit de modul în care au evoluat jucătorii lui Dan Alexa în acest play-off, însă mai are speranțe la promovare.

A fost supărare mare în Regie după ce Rapid a pierdut meciul cu Campionii FC Argeș. Antrenorul Dan Alexa a spus că ”s-a pierdut un an” în Liga 2, suporterii i-au făcut mercenari pe jucători, iar conducerea și Alexa au stat în ședință mai bine de o oră.

Victor Angelescu: ”Șanse nu mai sunt la promovarea directă. Mai avem niște șanse să prindem locul 3, pentru baraj”

Și Victor Angelescu era negru de supărare la finalul întâlnirii, fiindcă nu i-a plăcut din nou jocul Rapidului, dar și că șansele la promovarea directă s-au risipit.

”Suntem foarte supărați cu toții. Am ratat o șansă foarte importantă. Șanse nu mai sunt la promovarea directă. Mai avem niște șanse să prindem locul 3, pentru baraj, dar, din păcate, la cum a arătat jocul până acum, asta ar însemna să câștigăm ambele meciuri, să facem șase puncte. Și alții pot să se mai încurce. Nu știu dacă principala problemă e să se încurce alții, ci dacă putem noi să câștigăm ambele meciuri. Eu am încredere în ei, știu că pot, ca și jucători și ca antrenor, Dan, să câștige ultimele meciuri, dar nu dacă joacă cum au făcut-o azi. Îngrijorător este jocul, a fost foarte slab azi. Chiar dacă am luat gol, putea să se termine egal și probabil că era echitabil. Dar, chiar dacă am luat gol în minutul 90+1, nu am jucat, ce să mai, nu mai putem să spunem nimic.

Dacă am câștiga ultimele două meciuri, cu șase puncte cred că putem să prindem locul 3. Avem cu UTA, care încă nu e promovată, echipa de pe locul 1. Avem cu Turrisul, o echipă solidă. Dacă vrem să mai avem șanse trebuie să arătăm cu totul și cu totul altceva”, a spus Angelescu pentru ProSport.

Angelescu le dă dreptate suporterilor: ”Au dreptul să țipe”

Principalul acționar al echipei giuleștene le-a dat dreptate suporterilor, după ce aceștia i-au apostrofat pe jucători la finalul jocului. La fel ar fi făcut și el, dacă n-ar fi fost ”patron”.

”Îi înțeleg pe suporteri. Suporterii au dreptul să țipe. Așa e normal la toate cluburile de tradiție și nu numai. Dacă joci cum ai jucat, normal că asta fac suporterii. Ce să facă? Să-i aplaude? Nu am ce să le spun suporterilor. Avem cei mai frumoși suporteri din toată România și normal că nu meritau…”, a declarat Angelescu, care și-a spus nemulțumirea față de mai mulți jucători din lot: ”Normal că îi apăr pe jucători. Nu e vorba că nu au vrut să joace sau că nu au dat totul, dar… ce să spui. Ca suporter nu te uiți dacă ai vrut sau dacă nu ai vrut. Important era rezultatul, să promovăm. Unii din ei nu s-au ridicat la așteptările noastre. Ce putem să facem? Eu, dacă era suporter, și sunt suporter al Rapidului… dar ca și patron nu poți să te uiți și să joci așa. Acum nu vorbesc de toți, dar foarte mulți, de la care aveam așteptări, n-au jucat nici azi, nici în alte meciuri. Eu am încredere în continuare că pot câștiga cele două meciuri, dar doar dacă vor juca altfel.”

”S-a greșit de la conducere până la jucători și antrenori. Nu vom ajunge la baraj… o să fie o supărare mare”

Întrebat dacă și conducerea are partea sa de vină fiindcă Rapid ar putea pierde promovarea, Angelescu a spus că nu-i este frică să recunoască acest lucru.

”Nu cred că problema a fost că l-am schimbat pe Daniel cu Dan (n.r. – Daniel Pancu cu Dan Alexa, ca antrenor principal). Dacă nu vom promova, normal că o să ne gândim la o altă strategie și mie nu mi-e frică să recunosc. Normal că s-a greșit de la conducere până la jucători și antrenori. Nu pot eu, ca patron, să vin să spun că eu am fost perfect și toți ceilați au făcut greșeli. E o vină colectivă. Dacă promovam, însemna că am făcut cu toții bine. Așa, e clar că și noi am greșit. O să vedem după astea două meciuri. Repet, eu încă am încredere că putem să ajungem la baraj, dar trebuie să arate altceva. Nu vom ajunge la baraj… o să fie o supărare mare”, a spus Angelescu pentru ProSport.

Dan Alexa și jucătorii Rapidului în meciul pierdut pe teren propriu cu Campionii FC Argeș. Foto: George Filip / Mediafax Foto

Părerea lui Angelescu despre propunerea ca nimeni să nu pice din Liga 1, iar patru echipe din Liga 2 să promoveze

Despre posibilitatea încheierii acestui sezon într-un alt mod decât cel știut acum, la propunerea clubului de Liga 1 Poli Iași făcută către FRF și susținută de mai multe echipe cu probleme din primul eșalon, ca nimeni să nu pice din Liga 1 și patru echipe să promoveze din Liga 2, Angelescu spune că nu se gândește la așa ceva acum, ci cum Rapid să prindă măcar locul 3.

”Nu stau să mă gândesc acum, dacă promovează trei sau patru sau cum să facem. Noi trebuie să ne câștigăm meciurile. Azi, în momentul de față, regulile spun că două echipe se duc direct și a treia merge la baraj. Noi asta trebuie să facem. Ce o să se întâmple la finalul anului, cu COVID, dacă promovează patru, cinci, șase, două, asta nu poate să ne intereseze acum sau să ne gândim noi cum să facem să promoveze mai multe. Astea sunt regulile azi. Dacă se schimbă și ajungem să promovăm, foarte bine. Dar trebuie să facem tot posibilul să ajungem pe locul 3”, a mai spus Victor Angelescu.

Cu două remize și o înfrângere în play-off, Rapid ocupă locul 5, cu 21 de puncte, la fel ca ultima clasată CS Mioveni, care are, însă, un meci mai puțin disputat. Deasupra giuleștenilor în clasament sunt UTA (29 puncte), Turris Oltul (25), Campionii FC Argeș (23, cu o restanță) și Petrolul (22). Din play-off mai sunt de disputat două etape și un meci restant: Argeș – Mioveni.

INTERVIUL VIDEO cu Victor Angelescu după eșecul Rapidului cu Campionii FC Argeș:

https://www.youtube.com/watch?v=v0W4Gd2MceI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-are-pe-masa-o-propunere-de-a-incheia-altfel-acest-sezon-competitional-din-liga-1-sa-nu-se-retrogradeze-patru-echipe-sa-promoveze-din-liga-2-nimeni-dar-absolut-nimeni-nu-va-19140074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-ironic-fata-de-propunerea-ca-nimeni-sa-nu-retrogradeze-din-liga-1-si-patru-echipe-sa-promoveze-din-liga-2-campionatul-din-romania-ar-fi-cel-mai-fericit-din-lume-costel-19140286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecati-mercenarilor-dan-alexa-si-jucatorii-rapidului-apostrofati-de-suporteri-dupa-esecul-cu-arges-conducatorii-bagati-si-ei-in-sedinta-video-19140387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-considera-rapidul-iesit-din-cursa-promovarii-dupa-esecul-cu-argesul-in-proportie-foarte-mare-clar-am-ratat-obiectivul-e-un-an-pierdut-ce-a-spus-despre-ramanere-19140189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-saturat-de-remize-si-meciuri-fara-goluri-in-play-off-rapid-campionii-fc-arges-de-la-ora-1830-in-regie-19140060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-rapidului-ultimatum-din-partea-conducerii-daniel-pancu-daca-mai-au-o-farama-de-orgoliu-si-de-respect-sunt-datori-sa-demonstreze-in-ultimele-doua-jocuri-ce-a-spus-prese-19140388

Carmen MANDIȘ, Marius ANGHEL 22 Jul. 2020, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă