”Colonia” utistă de la CSC Dumbrăvița crește. Timișenii și-au anunțat încă două achiziții

Anda DELIU 26 Jul. 2024, 13:02 Liga 2
”Colonia” utistă de la CSC Dumbrăvița crește. Timișenii și-au anunțat încă două achiziții

Numărul de jucători tineri aduși de la UTA sub formă de împrumut la CSC Dumbrăvița crește.

Clubul timișean l-a cooptat și pe Ionuț Anișorac, care până acum nu a fost în pregătire cu echipa, și a parafat înțelegerea pentru Răzvan Joldea, care s-a antrenat cu alb-verzii în această vară.

Numărul de jucători care aparțin de ”Bătrânei Doamne” ajunge, astfel, la patru la clubul ce demonstrează că nu are loc aversitatea tipic bănățeană față de utiști.

Ionuț Anișorac, acontat și el de CSC Dumbrăvița

Deși până acum s-a pregătit cu UTA, CSC Dumbrăvița l-a luat în lotul său și pe Ionuț Anișorac, fotbalist de 19 ani. El este fundaș stânga și nu va fi la prima experiență în Liga 2.

Anișorac a făcut junioratul la trei cluburi diferite: Atletico Arad, Viitorul Arad și UTA. Sezonul trecut a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, unde a fost utilizat în nouă jocuri. Pe opt dintre ele le-a început ca titular și a jucat, însumat, 515 minute. Acum a fost împrumutat un an la Dumbrăvița, după ce a făcut pregătirile acasă, dar nu a fost păstrat de Mircea Rednic la UTA.

”Clubul nostru are plăcerea de a anunța încă o întărire pentru linia defensivă. E vorba despre 𝗜𝗼𝗻𝘂𝘁̦ 𝗔𝗻𝗶𝘀̦𝗼𝗿𝗮𝗰, fundaș stânga sosit împrumut pentru sezonul 2024/2025 de la prim-divizionara UTA Arad
Născut la 13 ianuarie 2005 la Arad, noul nostru fotbalist acoperă postul de fundaș stânga.
A fost legitimat, la nivel juvenil, la cluburile Club Sportiv Atletico Arad și UTA. În sezonul trecut, a fost împrumutat în Liga 2, la AFC Chindia Oficial, pentru care a bifat 9 apariții. Revenit la Arad, s-a pregătit în această vară cu prima echipă a „Bătrânei Doamne”
A strâns selecții la naționalele U18 și U19 ale României
Bine ai venit, Ionuț! Să fie într-un ceas bun!”, sună anunțul clubului din Dumbrăvița.

Răzvan Joldea a semnat și el cu echipa timișeană din Liga 2

Cu o zi în urmă, clubul timișean a anunțat oficial și parafarea înțelegerii cu Răzvan Joldea, împrumutat tot pentru un sezon de la UTA.

În vârstă de 18 ani, Joldea este fundaș central ca post de bază, dar poate juca și fundaș dreapta sau mijlocaș defensiv.

Joldea s-a pregătit de la începutul antrenamentelor din această vară sub comanda lui Cosmin Stan.

”Clubul nostru are plăcerea de a oficializa sosirea lui 𝗥𝗮̆𝘇𝘃𝗮𝗻 𝗝𝗼𝗹𝗱𝗲𝗮, un apărător de perspectivă, care vine împrumut pentru sezonul 2024/2025 de la UTA Arad
Născut la 6 ianuarie 2006 la Arad, noul nostru fotbalist e specializat pe postul de fundaș central, dar poate evolua și ca fundaș dreapta sau mijlocaș central defensiv.
A mai fost legitimat, la nivel juvenil, la cluburile Club Sportiv Atletico Arad și Viitorul Arad
Bine ai venit, Răzvan! Să fie într-un ceas bun!”, este mesajul celor de la CSC Dumbrăvița.

CSC Dumbrăvița pare că ”crește” jucători pentru UTA

Cu cei doi noi jucători acontați, numărul de împrumutați de la UTA ajunge, astfel, la patru.

De la clubul arădean, CSC Dumbrăvița îl are în acest moment pe timișoreanul de 19 ani Fabiano Cibi. El este accidentat, după o ruptură musculară. Cibi este mijlocaș defensiv, dar în primele amicale, Stan l-a folosit ca fundaș stânga.

Tot 19 ani are și arădeanul Răzvan Ristin. Mijlocaș defensiv, și el a fost, la fel ca Cibi, și în primăvară la Dumbrăvița.

De la UTA, Stan l-ar fi dorit în continuare și pe Ahmet Ekmekci, jucător cu profil ofensiv, dar pe care Rednic l-a reținut în lotul echipei sale după o parte a doua a sezonului trecut petrecută la Dumbrăvița.

Sub comanda lui Stan se află și Luca Bodri, fost junior la UTA, dar care nu mai este eligibil ca fotbalist sub vârstă, întrucât are 24 de ani.

Desigur, dacă luăm în calcul că Dumbrăvița e lângă Timișoara și rivalitatea cu Aradul e una de decenii, e discutabil dacă CSC face bine din perspectiva suporterilor când împrumută atât de mulți arădeni în detrimentul unor produse fotbalistice bănățene!

Anda DELIU 26 Jul. 2024, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă