Impresiile lui Ionuț Badea după cantonamentul de două săptămâni: ”Avem o bază de la care să plecăm cu construcția”. Ce adversari vor avea piteștenii în partidele test

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2020, 13:53 Liga 2
Impresiile lui Ionuț Badea după cantonamentul de două săptămâni: ”Avem o bază de la care să plecăm cu construcția”. Ce adversari vor avea piteștenii în partidele test

Campionii FC Argeș a terminat cele două săptămâni de cantonament, iar acum se pregătește să revină la normal cu antrenamentele. Antrenorul Ionuț Badea s-a declarat mulțumit de modul în care a decurs stagiul de pregătire, în ciuda faptului că a fost nevoit să lucreze cu un număr limitat de jucători, pe rând. Partea bună, spune principalul, este că fotbaliștii s-au pus cât de cât la punct cu condiția fizică, iar antrenamentele în grup vor aduce un nou plus echipei.

Ionuț Badea: ”Am muncit foarte mult la partea organizatorică și pot spune că sunt mulțumit de pregătirea făcută în aceste două săptămâni”

Acum, fotbaliștii vor primi câteva zile libere și vor merge acasă. Ulterior, Ionuț Badea are în plan să organizeze și câteva meciuri de verificare, pentru a vedea cum se comportă echipa în meciuri și să regleze ce e necesar până la startul play-off-ului Ligii 2.

”Pot spune că a fost o pregătire atipică, pentru că ne-am antrenat în grupuri de câte patru persoane. Nu am întâmpinat mari probleme legate de acest aspect. Odată cu trecerea timpului, am început să urcăm pe o pantă mai înaltă, însă una e să faci antrenamente cu tot grupul și alta este să te pregătești în grupuri de câte patru jucători… Am muncit foarte mult la partea organizatorică și pot spune că sunt mulțumit de pregătirea făcută în aceste două săptămâni.

Jucătorii au înțeles importanța acestei perioadei de pregătire centralizată. Și-au dat toată silința și au făcut eforturi susținute, aproape de sacrificiu. Mă bucur că am terminat acest cantonament fără accidentări. Băieții și-au recăpătat capacitatea aerobă după această perioadă de pauză forțațată. Avem o bază de la care să plecăm cu construcția. Așteptăm rezultatele celui de-al treilea test COVID, iar după ce le vom primi, ne putem pregăti normal. La începutul săptămânii viitoare vine . Le-am dat câteva zile libere jucătorilor, iar de luni vom face antrenamente cu tot grupul. Va fi altceva… Ne putem gândi și la jocurile amicale”, a declarat Ionuț Badea pentru site-ul clubului.

Campionii FC Argeș ar fi putut juca meciuri de verificare cu FCSB și U Craiova 

Antrenorul a vorbit și despre adverarii pe care echipa lui îi va întâlni în jocurile test. Pe listă se regăsesc formații din Liga 1 și din Liga 3. Dacă cele două săptămâni de cantonament s-ar fi încheiat mai repede, Campionii FC Argeș ar fi jucat meciuri amicale cu două echipe din play-off-ul Ligii 1, FCSB și U Craiova, și cu o echipă din play-out, FC Voluntari.

”Căutăm adversari. Ca variante avem echipele de Liga 1 care reîncep competiția la sfârșitul săptămânii viitoare. Sperăm să convingem una dintre ele și să jucăm la mijlocul săptămânii un amical. Ar mai fi și echipele de Liga a 3-a care sunt implicate în lupta pentru promovare. Dacă ne-am fi putut antrena cu grupul în această săptămână, aveam ca variante de amical FCSB, Craiova și Voluntariul. Neputându-ne antrena, era foarte greu de jucat. Riscul de accidentări este foarte mare și nu am vrut să forțez lucrurile”, a relatat antrenorul piteștenilor.

Ionuț Badea a vorbit și despre lupta în play-off-ul Ligii 2. E de părere că înjumătățirea punctelor va face ca toate echipele să plece cu șanse la fel de mari, iar promovatele nu se vor decide decât după a cincea și ultima etapă, accentuează antrenorul. Obiectivul piteștenilor este accederea în Liga 1.

”Vor fi cinci meciuri în care se poate întâmpla orice. Vom lua fiecare meci în parte și vom încerca să scoatem maximum din fiecare. Lupta cred că se va da până în ultima etapă. Pentru noi ar fi fantastic să reușim promovarea după 12 ani. Suporterii merită această oportunitate de a avea din nou echipă în Liga 1”, a încheiat Ionuț Badea.

Play-off-ul Ligii 2 va începe pe 4 iulie 

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a stabilit calendarul play-off-ului Ligii 2. Astfel, prima etapă va avea loc pe 4 iulie, iar următoarele vor avea loc la o săptămână distanță una de cealaltă, pe 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. S-au hotărât și datele barajului în dublă manșă, care va avea loc între locul 3 din play-off-ul Ligii 2 și locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Acestea sunt programate pe 5 și 9 august.

În turneul pentru promovarea în Liga 1 vor lua startul echipele UTA Arad (25 puncte), CS Mioveni (20 puncte), Turris Oltul Turnu Măgurele (20 puncte), Campionii FC Argeș (19 puncte), Petrolul (19 puncte) și Rapid (19 puncte).

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2020, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă