Barajul de promovare/menținere în Liga 1 rămâne în dublă manșă. FRF a aprobat ”Calendarul finalului de sezon 2019/20” la Liga 1, Liga 2 și Cupa României și ”Protocolul medical de reluare a competițiilor”

Marius ANGHEL 06 Jun. 2020, 12:39 Liga 2
Barajul de promovare/menținere în Liga 1 rămâne în dublă manșă. FRF a aprobat ”Calendarul finalului de sezon 2019/20” la Liga 1, Liga 2 și Cupa României și ”Protocolul medical de reluare a competițiilor”

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat, vineri, 5 iunie, calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 la Liga 1, Liga 2 și Cupa României. Totodată, a stabilit ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în dublă manșă, după ce președintele Răzvan Burleanu aducea în urmă cu puțin timp în discuție varianta unui singur meci de baraj între ocupanta locului 3 din Liga 2 și a șasea clasată în play-out-ul Ligii 1.

Liga 1 urmează să se reia weekend-ul viitor și se va desfășura conform programului stabilit inițial, iar play-off-ul între primele șase echipe din Liga 2 va începe la începutul lunii iulie. Semifinalele Cupei României, manșele tur și retur, au loc pe 24 iunie, respectiv 8 iulie, iar finala e programată la 22 iulie.

Sezonul 2019/2020 se va încheia la 1 august. Barajul de promovare/menținere în Liga 1 rămâne în dublă manșă

Atât Liga 1, cât și Liga 2 se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în datele de 5 și 8 august.

”Având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru reluarea competițiilor sportive organizate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați, Comitetul de Urgență FRF a aprobat azi, 5 iunie, calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 la Liga 1, Liga 2 și Cupa României.

Luând în considerare faptul că UEFA a acceptat solicitarea FRF de a prelungi termenul pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene până la data de 3 august, Comitetul de Urgență al FRF a stabilit programul competițional pentru încheierea sezonului 2019/2020.

Conform calendarului, Liga 1 urmează să se reia weekend-ul viitor, iar Liga 2 va redebuta la începutul lunii iulie. De asemenea, finala Cupei României este acum programată pe 22 iulie. Atât Liga 1, cât și Liga 2 se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în dublă manșă, în datele de 5 și 8 august”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

Datale de desfășurare a etapelor campioanatelor Liga 1 și Liga 2, respectiv ultimele faze ale Cupei României:

Protocolul medical de reluare a competițiilor

Totodată, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința de la data de 5 iunie și Protocolul medical de reluare a competițiilor”.

”Acesta a fost elaborat de Comisia Medicală a FRF în urma consultărilor avute cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică. Protocolul poate fi descărcat accesând linkul de AICI, a anunțat FRF.

Marius ANGHEL 06 Jun. 2020, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă