Ilie Stan a plecat de la FC Brașov după o discuție cu primarul Coliban: ”Pot spune că am rămas în relații foarte bune.” Antrenorul care asigură interimatul și ”săgețile” trimise către Ioan Mărginean

Adi MARICA 08 Oct. 2021, 11:28 Liga 2
Ilie Stan a plecat de la FC Brașov după o discuție cu primarul Coliban: ”Pot spune că am rămas în relații foarte bune.” Antrenorul care asigură interimatul și ”săgețile” trimise către Ioan Mărginean

Demis luni, printr-un e-mail și un mesaj pe WhatsApp, de către președintele Ioan Mărginean, Ilie Stan a fost în centrul atenției marți dimineața, când i-a fost blocat accesul la antrenament de către paznicii puși la stadionul Tineretului. În cele din urmă, antrenorul echipei FC Brașov a plecat, miercuri seara, din oraș, după ce a discutat cu primarul Allen Coliban, cel care l-a și investit în scaunul echipei din Liga 2.

Ilie Stan: ”Da, am discutat cu primarul”

Ilie Stan a discutat miercuri cu primarul Brașovului, iar seara și-a făcut bagajele și a plecat acasă.

”Da, am discutat cu primarul Allen Coliban pentru că mi s-a părut normal să vorbesc cu dânsul despre tot ce s-a întâmplat în ultima vreme. Mi-a promis că FC Brașov îmi va respecta clauzele contractuale. Mi-a mulțumit și mi-a spus că dacă nu m-aș fi implicat în această vară acest proiect poate nu ar fi demarat. Pot spune că am rămas în relații foarte bune cu dânsul, este un om echilibrat, care vrea să facă ceva pentru fotbalul brașovean. Pentru asta are nevoie de oameni corecți, ceea ce în ziua de astăzi, în România, sunt foarte puțini în toate domeniile de activitate. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult la Brașov și că nu am avut rezultatele pe care toată lumea le aștepta. Mi-a fost foarte greu să facem acest proiect pe repede înainte. Chiar nu poți face minuni peste noapte. Le mulțumesc jucătorilor, celor din stafful meu tehnic, dar și lui Marian Constantinescu, care e cel care, în scurt timp, a rezolvat multe probleme organizatorice la echipă. De mulți ani nu am avut așa colaboratori profesioniști și dornici să facă performanță”, a spus Ilie Stan.

  • Ilie Stan a condus echipa în 11 meciuri în Liga 2 și Cupa României, înregistrând trei victorii, trei egaluri și cinci înfrângeri. După nouă etape de campionat, a lăsat FC Brașov pe locul 15, cu 9 puncte, la egalitate cu FK Csikszereda, care are un golaveraja mai bun, 10-17 față de 8-15.

”A venit marele Mărginean! Ei vor să aibă combinații cu impresarii!”

Marți seara, Ilie Stan a intrat în direct la DigiSport, iar o declarație a antrenorului ridică multe semne de întrebare. Ținta? Ioan Mărginean.

Stan a lăsat să se subînțeleagă faptul că acesta ar face jocul unor impresari și pe baza acestor legături el nu mai avea cum să controleze echipa în totalitate. ”Totul s-a schimbat când a venit domnul Mărginean, marele Mărginean. Atâta timp cât președinții vor să facă totul la echipă, să aibă combinațiile lor cu impresarii… Iată că, la Brașov, a reușit ce și-a propus”, a spus Ilie Stan la postul TV amintit.

Ping-pong cu antrenorul

Pentru postul de antrenor rămas liber după demiterea lui Ilie Stan se duc lupte acerbe în culise. Astfel, Mărginean vrea să-și impună antrenorul.

”Noi vrem să aducem un antrenor pe modelul nostru”, anunța Mărginean.

Varianta Călin Moldovan, susținută în special de consilierul local Sebastian Bădulescu, nu este însă pe placul lui Mărginean. Călin Moldovan a fost văzut ieri la sediul clubului, unde a discutat cu ”Limoniu”. Se pare că cele două părți nu au ajuns la un acord.

Cel mai probabil, Mărginean a dorit doar să tatoneze terenul, mai ales că nu a renunțat la ideea de a-și impune antrenorul. Ieri, înaintea antrenamentului, Mărginean a discutat cu jucătorii în vestiar și le-a transmis că, cel mai probabil, la amicalul cu Sepsi OSK, în tribune va fi și antrenorul dorit de FC Brașov!

Romeo Surdu, antrenor interimar

Pentru că încă nu s-a ajuns la un acord pentru numirea unui antrenor principal după demiterea lui Ilie Stan, șefii echipei FC Brașov au decis ca Romeo Surdu să asigure interimatul alături de Casian Maghici și Andrei Șanta. Cei trei sunt membri ai staffului lui Stan.

”Până la începutul săptămânii viitoare sperăm să avem antrenor principal”, spun șefii clubului. FC Brașov va juca astăzi, de la ora 11:00, un meci amical cu Sepsi OSK.

Următorul meci oficial al echipei FC Brașov are loc duminică, 17 octombrie, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului, cu Petrolul Ploiești, liderul clasamentului, în cadrul etapei a 10-a.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ilie-stan-oprit-de-bodyguarzi-sa-conduca-antrenamentul-la-fc-brasov-nu-sunteti-pe-lista-avem-o-notificare-prin-care-sunteti-suspendat-reactia-antrenorului-demis-19204277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-demis-de-la-fc-brasov-esecul-cu-astra-i-a-fost-fatal-antrenorului-19204179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

Adi MARICA 08 Oct. 2021, 11:28 Liga 2
Pe aceeași temă