Ilie Poenaru, debut cu dreptul ca antrenor al Concordiei, cu o victorie la Dej: ”Am reușit să le dăm o altă stare jucătorilor, să îi facem să înțeleagă că trebuie să continue și să se schimbe puțin”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 17:48 Liga 2
Ilie Poenaru, debut cu dreptul ca antrenor al Concordiei, cu o victorie la Dej: ”Am reușit să le dăm o altă stare jucătorilor, să îi facem să înțeleagă că trebuie să continue și să se schimbe puțin”

Cu un nou antrenor principal pe banca tehnică, Concordia Chiajna a reușit să întrerupă seria neagră în care intrase în acest început de an, sub comanda lui Erik Lincar.

După trei eșecuri în primele meciuri oficiale din 2024, 1-2 cu Ceahlăul, 0-2 la Metaloglobus și 0-2 cu CSC Dumbrăvița, echipa ilfoveană a reușit, sâmbătă, o victorie în deplasarea de la Unirea Dej, în ultima etapă a sezonului regular.

Cu 2-0 a câștigat Concordia primul meci în care i-a avut pe bancă pe Ilie Poenaru și Marin Dună.

Concordia a câștigat meciul cu Unirea Dej și și-a întrerupt seria de eșecuri, la primul joc cu Ilie Poenaru antrenor

A fost 1-0 din minutul 10, când Adrian Bălan a înscris din 5 metri, după o lovitură liberă de la 17 metri ușor lateral stânga executată de Torje și deviată de zid. Din minutul 29 s-a făcut 2-0, după o centrare a lui Torje, o recentrare cu capul a lui Bălan și un plonjon al lui Giovani Ghimfuș, care a împins mingea în plasă din 2 metri. Acesta a și rămas rezultatul până la final, chiar dacă echipa ilfoveană a mai avut situații de a marca.

”E o victorie de moral, în primul rând, pentru că și echipa a fost destul de afectată din punct de vedere al obiectivului, să zicem, pentru că a fost un obiectiv ratat. Am reușit, în aceste două-trei zile, să le dăm o altă stare, să îi facem să înțeleagă că trebuie să continue și să se schimbe puțin, să iasă din starea în care erau. Și faptul că încă la momentul înainte de meci nu era nici măcar ecuația retrogradării rezolvată, adică din obiectivul pe care l-am avut practic ajunsesem să avem probleme și cu retrogradarea. Dar au înțeles, au respectat tot ceea ce le-am trasat, s-au comportat foarte bine, am avut atitudine pe un teren foarte-foarte greu. Nu vreau să vorbesc mai mult sau să spun alte cuvinte, dar nu se poate juca pe un asemenea teren, este incredibil”, a spus Ilie Poenaru la Metropola TV.

Bălan a reușit al 10-lea său gol în acest sezon, în timp ce Ghimfuș a fost la a 2-a reușită. ”Mă bucur că au conlucrat foarte bine împreună, și-au mai creat și alte ocazii, chiar Giovani a mai avut vreo două mari ocazii, pe care le-a ratat, dar este important că, prin ce am schimbat și felul în care s-au prezentat la acest meci, am reușit să-l câștigăm, având încă trei-patru ocazii clare. A fost un meci pe care noi l-am controlat în totalitate, din toate punctele de vedere. Am avut o strategie pentru acest meci, ținând cont și de suprafața de joc, și iată că ne-a ieșit”, a declarat Poenaru.

Ilie Poenaru: ”Trebuie să schimbăm puțin mentalitatea jucătorilor, dar eu zic că suntem pe drumul cel bun să formăm un grup puternic”

Noul antrenor al Concordiei are planuri mari, vrea stil, identitate ca joc, agresivitate, să schimbe mentalitate, cuvinte pe care orice antrenor le are la început. E normal, mai ales că debutul său a fost unul cu un rezultat pozitiv, însă și împotriva uneia dintre echipele modeste ale acestui sezon, ca și retrogradată.

”E un început bun pentru toată lumea, pentru că am reușit acum să avem o oarecare… pentru că nu suntem liniștiți în totalitate, pentru că le-am spus și băieților că eu asta îmi doresc de la echipa asta, să văd un grup, să văd atitudine, să văd agresivitatea pe care am văzut-o la acest meci și de aici vom construi o echipă, un stil, o identitate pe care să o avem. Vreau ca începând de săptămâna viitoare să ne pregătim, e bine că a venit această întrerupere, pentru că avem multe lucruri de pus la punct.

La investițiile și condițiile care sunt la Concordia Chiajna trebuie să ne ridicăm și noi la nivelul așteptărilor și echipa să arate bine la fiecare meci, să câștige meciuri și să facă meciuri bune, frumoase, pentru că numai așa putem să progresăm. Trebuie să schimbăm puțin mentalitatea jucătorilor, dar eu zic că suntem pe drumul cel bun să formăm un grup puternic”, a mai spus Ilie Poenaru.

Concordia Chiajna, în victoria cu Unirea Dej: Oncescu – Corbu, Scarlatache, Stănică, Dumbravă – Codrea (R. Lazăr 85′), Vrdoljak – Ghimfuș (Iordan 90+4′), Hlistei (Cl. Dragu 71′), Torje (cpt.)(Iul. Roșu 85′) – Ad. Bălan (Gogescu 85′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Belu, C-tin. Dima, R. Moise.

Concordia Chiajna, cu Steaua și Chindia în grupa de play-out de Liga 2

Concordia Chiajna a încheiat sezonul regular de Liga 2 pe locul 12, cu 25 de puncte, la egalitate cu CSM Slatina, pe care a depășit-o datorită rezultatului direct, 1-0 la Chiajna, dar pe care o va mai avea o dată adversară în acest sezon.

Această clasare i-a adus o repartizare în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, unde va avea ca adversare Steaua (28 puncte), Chindia Târgoviște (28), CSM Slatina (25), Viitorul Pandurii (23), CS Tunari (16) și Progresul Spartac (1), aceasta din urmă fiind deja matematic retrogradată dinainte de startul turneului cu șapte etape și șase meciuri pentru fiecare echipă.

Trupa din Chiajna are un avans de 9 puncte față de CS Tunari, ocupanta celui de-al doilea loc retrogradabil, echipă care tocmai s-a despărțit de Ștefan Odoroabă, deci se poate considera aproape menținută în Liga 2.

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Turneul începe peste două weekendul, următorul fiind fără meciuri, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-si-stefan-odoroaba-si-au-incheiat-colaborarea-19303377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-cu-concordia-si-a-ajuns-la-trei-esecuri-la-rand-19303122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-acuza-arbitrajul-din-meciul-cu-steaua-19303334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-in-extremis-in-meciul-cu-cs-tunari-19303210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-retrogradat-matematic-odata-cu-esecul-cu-ceahlaul-19303306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-concluzii-dupa-csm-slatina-cs-mioveni-0-0-19303046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă