Ianis Zicu, sărbătorit în vestiarul Farului înaintea meciului cu Concordia Chiajna. Antrenorul a vorbit despre jocul cu ilfovenii: ”Va fi o partidă unde intensitatea va atinge cote foarte înalte”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2020, 18:14 Liga 2
Ianis Zicu, sărbătorit în vestiarul Farului înaintea meciului cu Concordia Chiajna. Antrenorul a vorbit despre jocul cu ilfovenii: ”Va fi o partidă unde intensitatea va atinge cote foarte înalte”

Farul are motive de sărbătoare astăzi, 23 octombrie. Antrenorul Ianis Zicu împlinește 37 de ani, iar jucătorii săi l-au primit în vestiar cu tort și i-au cântat ”La mulți ani!” Ulterior s-a trecut la antrenamente, fiindcă echipa joacă mâine, sâmbătă, de la ora 11:30, la Chiajna, un meci important din Concordia, formație care, la rândul ei speră la accederea în play-off-ul Ligii 2 și acolo să se lupte pentru promovare.

Atât Concordia Chiajna, cât și Farul Constanța au jucat la mijlocul acestei săptămâni în turul 4 al Cupei României și au obținut calificarea în 16-imi. Dacă ilfovenii au avut un meci mult mai greu, cu CS Mioveni, pe care au învins-o cu 1-0, constănțenii au întâlnit echipa de Liga 3 Axiopolis Sport Cernavodă, însă în fața căreia s-a chinuit să o învingă. După 1-1 în cele 90 și 120 de minute, ”marinarii” au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a face pasul în faza următoare. Cu 5-3 au câștigat băieții lui Zicu la ”loteria” penalty-urilor.

În ultima etapă de campionat, Concordia a remizat la ”U” Cluj, scor 1-1, în timp ce Farul a pierdut pe teren propriu cu Turris Oltul, scor 0-2.

Ianis Zicu, înainte de Concordia – Farul: ”Trebuie să câștigăm indiferent de cine va intra pe teren”

Despre meciul din etapa a 9-a a Ligii 2, Ianis Zicu crede că este foarte important pentru ambele echipe, însă într-o situație mai disperată sunt cei de la Concordia Chiajna.

”Un meci foarte important pentru noi, dar și pentru Chiajna. Ei sunt într-o situație mai critică decât a noastră, pentru că au jucat opt meciuri până acum, au un meci în plus, dar mai puține puncte decât noi. Și ei, ca și noi, își doresc să obțină victoria. Va fi un meci interesant, pentru că un rezultat de egalitate nu avantajează pe nimeni și sunt convins că ambele echipe vor face tot ce ține de ele ca să câștige această partidă”, a spus Zicu pentru site-ul oficial al Farului, în avancronica partidei de la Chiajna.

Concordia are probleme cu infectările cu COVID-19, neputându-se baza pe mai mulți jucători, dar nici pe antrenorul Florin Bratu, însă nici Zicu nu se poate folosi de toți jucătorii: ”Din păcate, sunt jucători suspendați și doi jucători accidentați. Nu suntem foarte mulți, dar atât timp cât putem să aliniem 11 jucători și să mai avem câteva rezerve, cred că lucrul acesta este mai puțin important, pentru că trebuie să câștigăm această partidă indiferent de cine va intra pe teren.”

Zicu: ”Va fi o partidă unde intensitatea va atinge cote foarte înalte”

În sezonul trecut, la Chiajna, Concordia a câștigat cu 2-1 deși a jucat în inferioritate numerică, iar la Constanța s-a impus Farul cu 3-1.

”Trebuie să ne pregătim pentru fiecare meci ca și cum ar fi ultimul și să facem tot ce ține de noi ca să câștigăm. Trebuie să obținem această victorie pentru a rămâne în față. Avem și restanța de miercuri cu Pandurii, dar până atunci trebuie să dăm maximum mâine, pentru că va fi o partidă unde intensitatea va atinge cote foarte înalte”, a mai spus Ianis Zicu despre jocul de lângă Capitală.

Dan Panait: ”Avem nevoie mare de aceste puncte”

Despre meciul cu Concordia a vorbit și fundașul stânga al Farului, Dan Panait (23 de ani), jucător care a evoluat în 12 partide de Liga 1 pentru echipa ilfoveană.

”Avem nevoie mare de aceste puncte, pentru că obiectivul nostru este calificarea în play-off. Nu contează cu cine jucăm, cât de obosiți suntem sau că jucăm din trei în trei zile, în capul nostru trebuie să fie doar să intrăm pe teren, să dăm tot ce avem mai bun și să luăm cele trei puncte.

Am jucat acolo, dar, de când am plecat eu și până în acest moment, au mai rămas doar doi-trei jucători din lot. Au făcut multe achiziții, așa că nu pot spune că-i cunosc foarte bine”, a declarat Panait, care în acest sezon a evoluat ca integralist în toate cele șapte meciuri disputate de Farul.

Înaintea desfășurării etapei a 9-a a Ligii 2, Farul ocupă locul 11 în clasament, cu 10 puncte acumulate în 7 meciuri, în timp ce Concordia Chiajna se situează pe poziția a 12-a, cu 9 puncte strânse în 8 partide.

Marius ANGHEL 23 Oct. 2020, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă