Ianis Zicu crede că ghinionul a stat la baza eșecului cu Turris Oltul: ”Le-am făcut cadou această victorie.” Antrenorul Farului i-a certat și pe jucători pentru anumite faze: ”A fost ca la Liga 3 și Liga 4”

Andrei PASCU 17 Oct. 2020, 19:01 Liga 2

Farul a pierdut meciul din etapa a 8-a a Ligii a 2-a, cu Turris Oltul, scor 0-2. Partida s-a jucat la Constanța, iar eșecul a fost pus de Ianis Zicu pe seama ghinionului. Antrenorul a declarat la conferința de presă că totul s-a rupt în minutul 58, când Ion Cărăruș a văzut cartonașul roșu pentru o intrare urâtă.

Ianis Zicu: ”Dacă vor să joace în prima ligă trebuie să fie cerebrali” 

Ianis Zicu e de părere că dacă acel episod nu avea loc, Farul putea să se gândească la o victorie cu echipa din Turnu Măgurele. După ce a rămas în inferioritate numerică, echipa lui Zicu a încasat cele două goluri, de la Albert Voinea (60) și Silviu Pană (65).

Antrenorul a fost nemulțumit de anumite momente ale jocului. A declarat că i-a plăcut atitudinea jucătorilor, dar că în câteva cazuri a fost exagerată.

”Din păcate am pierdut. Cred că le-am făcut cadou această victorie. Am avut o lovitură liberă la 20 de metri, ne-am grăbit să executăm, am pierdut posesia imediat, după care a urmat un atac dur al lui Cărăruș și faza următoare am și primit gol. E cel mai dificil un astfel de moment, cu eliminare și gol marcat în aceeași fază. Din păcate ne-a fost greu să revenim, Turris este o echipă foarte bună, foarte bine organizată defensiv. Și din punct de vedere fizic a fost mai bună decât noi. A jucat luni, noi am jucat miercuri, dar cred că dacă eram mai cerebrali și mai echilibrați puteam să obținem mai mult, poate să câștigăm acest meci.

Am avut atitudine, dar în unele momente a fost exagerată, dusă spre atacuri de Liga 3 și Liga 4. Pentru mine aceasta nu e atitudine, pentru mine atitudinea înseamnă cu totul și cu totul altceva. Le-am spus și după meci că dacă vor să joace în prima ligă trebuie să fie cerebrali și din punct de vedere fizic să fie mai puternici”, a declarat Ianis Zicu pentru FC Farul Constanța.

Ianis Zicu: ”Cred că Liga 2 e la un nivel foarte echilibrat” 

Ianis Zicu simte că e momentul ca Farul să nu mai facă pași greșiți și să înceapă să lege victorii. A evidențiat faptul că sezonul actual este unul extrem de strâns, cu multe echipe care doresc accederea în play-off, astfel că din fiecare partidă trebuie obținut cât mai mult.

”Cred că Liga 2 e la un nivel foarte echilibrat. Echipa care reușește să marcheze prima, de cele mai multe ori reușește să câștige. Publicul ne-ar fi ajutat, așa cum a fost și anul trecut. Multe dintre echipe și-ar fi dorit să aibă alături fanii, dar din păcate aceasta e situația și trebuie să ne adaptăm.

Lucrurile nu sunt clare, dar dacă nu faci puncte, rămâi jos. Noi facem un meci bun, dar după avem oscilație iar asta mă pune pe gânduri. Astăzi am avut doi jucători cu probleme, pe care nu am putut să mă bazez. Soluții nu am foarte multe, urmează un meci din Cupa României, după avem cu Chiajna. Să vedem câți jucători apți vor fi, să ne putem organiza și să obținem totul”, a mai scos în evidență Ianis Zicu.

Farul a început bine Liga 2, cu două victorii la rând. Ulterior, rezultatele pozitive consecutive nu au mai venit. După etapa a 8-a, Farul se află pe locul 11, cu 10 puncte. Următorul meci din campionat este programat sâmbăta următoare, 24 octombrie, pe terenul celor de la Concordia Chiajna. Până atunci, Farul joacă miercuri, de la ora 14:30, în deplasare la Axiopolis Sport Cernavodă, în turul 4 al Cupei României.

https://www.youtube.com/watch?v=MLEP1S4CHv8

Foto: Daniel Ciuc Sorin (Sport Pictures) / FC Farul Constanța
Video: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-partida-zilei-are-loc-la-constanta-de-la-ora-1200-liderul-sta-in-aceasta-runda-19152820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-farul-a-organizat-meciul-amical-cu-tinerii-amendati-pentru-ca-jucau-fotbal-in-curtea-unei-scoli-din-constanta-tiberiu-curt-consideram-ca-toti-copiii-au-dreptul-sa-faca-sport-19152388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/revenirea-suporterilor-pe-stadioane-imposibil-de-pus-in-practica-in-conditiile-actuale-ionut-stroe-despre-posibilitatea-intreruperii-din-nou-a-competitiilor-sportive-din-cauza-inm-19152374

Andrei PASCU 17 Oct. 2020, 19:01 Liga 2
Pe aceeași temă