OFICIAL | Nicolae Croitoru a preluat Politehnica Timișoara. ”Îmi doresc şi sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase”

Anda DELIU 03 Oct. 2021, 09:01 Liga 2
OFICIAL | Nicolae Croitoru a preluat Politehnica Timișoara. ”Îmi doresc şi sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase”

Nicolae Croitoru (54 de ani) este noul antrenor principal al echipei Politehnica Timișoara, anunțul oficial fiind făcut sâmbătă seară, după meciul de pe ”Dan Păltinișanu” cu Dacia Unirea Brăila, scor 2-0, din etapa a 9-a a Ligii 2.

Croitoru s-a despărțit de FC Pucioasa, echipa din Liga 3 pe care a condus-o în ultimul an, și sâmbătă a fost prezent la meciul cu Brăila, apoi participând la negocierile pentru semnarea contractului.

Nicolae Croitoru, antrenor la Poli Timișoara: ”Mă simt onorat”

În cariera sa, Croitoru a condus CSȘ Târgoviște (juniori), Urban Titu, Chindia Târgoviște și FC Pucioasa. Cu Chindia a obținut promovarea în Liga 3 (2015), iar în 2018 a fost aproape de accederea în Liga 1, însă a pierdut la lovituri de departajare barajul cu FC Voluntari.

”Suntem încântaţi să anunţăm că Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu Nicolae Croitoru pentru preluarea funcţiei de antrenor principal”, a anunțat Poli Timișoara, care l-a începutul săptămânii s-a despărțit de Dorin Toma.

”Mă simt onorat pentru această numire. Aş putea să spun că educaţia fotbalistică am început-o, ca şi copil, cu cluburi precum Politehnica Timişoara. Eu am prins perioada aceea când şi CS Târgovişte era în prima ligă şi se duela cu Păltinişanu, Nedelcu şi aşa mai departe… Politehnica Timişoara e emblema Banatului şi nu numai. Am acceptat pentru că este un proiect foarte serios şi eu îmi doresc şi sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase”, a declarat Nicolae Croitoru, citat de site-ul echipei timișorene.

Din informațiile Liga2.ro, Croitoru a fost sunat și vara trecută, înainte de aducerea lui Dorin Toma, să preia Poli Timișoara. Acum aacceptat oferta și în stafful său îl va avea antrenor secund și pe Lucian Dobre.

Despre echipă: ”Cred că este în continuare un caz unic în fotbalul românesc”

Croitoru spune că știe majoritatea jucătorilor pe care Poli îi are în lot, a urmărit parcursul echipei de când suporterii au preluat-o și a povestit o amintire trăită la Timișoara, pe când era antrenorul Chindiei.

”Pe marea majoritate a jucătorilor îi cunoşteam, pentru că i-am avut adversari de-a lungul timpului. Îmi amintesc foarte bine acel joc (Politehnica – Chindia, scor 3-4, în prima etapă a sezonului 2016-17), mi-a rămas întipărită în minte galeria de la meciul de atunci, pentru că m-a impresionat. Mai ales că eu urmărisem parcursul echipei începând din Liga a V-a şi cred că este în continuare un caz unic în fotbalul românesc, în care suporterii să aibă o contribuţie aşa de importantă la revitalizarea unei echipe. Iar legat de acel joc, chiar au avut o contribuţie importantă, au împins efectiv echipa de la spate în repriza a doua, la 0-4 totul părea jucat, dar dintr-o dată meciul a sărit în aer”, a mai spus Nicolae Croitoru.

  • Nicolae Croitoru s-a născut pe 15 februarie 1967, la Târgovişte (Dâmboviţa). Deţine licenţa UEFA PRO şi a mai activat ca antrenor principal la Urban Titu, Chindia Târgovişte şi FC Pucioasa. Cu formaţia din Târgovişte a promovat în Liga 2 (2014-15) şi a participat de asemenea la barajul de promovare în Liga I din vara lui 2018 (pierdut cu Voluntari la lovituri de departajare). La începutul carierei de antrenor a câştigat titlul naţional U19 cu CSS Târgovişte.

După nouă etape, Poli Timișoara e pe locul 13 în Liga 2, cu 10 puncte, la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj superior. În pauza competițională, timișorenii vor juca un amical cu CSC Ghiroda, iar la reluarea campionatului, peste două săptămâni, vor juca în deplasare la Unirea Slobozia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-nicolae-croitoru-noul-antrenor-al-echipei-poli-timisoara-antrenorul-a-asistat-la-meciul-cu-braila-19203882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-impune-usor-cu-dacia-unirea-braila-intr-un-meci-in-care-galeria-a-protestat-si-nu-a-cantat-19203854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1400-ardelenii-pot-egala-la-puncte-ocupantele-locurilor-2-si-3-19203730

Anda DELIU 03 Oct. 2021, 09:01 Liga 2
Pe aceeași temă