Poli Timișoara s-a despărțit de Dorin Toma! ”Este cel mai mic sacrificiu, al antrenorului”

Anda DELIU 28 Sep. 2021, 15:04 Liga 2

Politehnica Timișoara s-a despărțit de antrenorul Dorin Toma, adus vara aceasta și cu care s-au obținut rezultate așa și așa. Luni, antrenorul băimărean a condus normal ședința de pregătire, din informațiile Liga2.ro. Marți însă, Toma a mers la antrenament, dar nu l-a mai condus. El le-a spus jucătorilor că pleacă, la două zile distanță după eșecul cu Viitorul Pandurii, 1-2 la Târgu Jiu.

Dorin Toma, despărțire de Poli Timișoara după opt meciuri în Liga 2

Din moment ce luni, antrenamentul a decurs normal, se pare că clubul a decis despărțirea, și nicidecum nu a venit decizia dinspre Dorin Toma, deși fanii i-au cerut demisia la meciul de la Târgu Jiu.

”Politehnica Timişoara a încheiat astăzi de comun acord colaborarea cu antrenorul Dorin Toma. Îi mulţumim pe această cale pentru profesionalismul şi efortul depus în perioada petrecută la clubul nostru şi îi dorim mult succes în continuare în carieră!”, a transmis clubul.

Toma vorbește de sacrificiu

Antrenorul băimărean spune că echipa trebuie să meargă mai departe, în urma sacrificării antrenorului. ”Am ajuns la o înţelegere cu conducerea clubului. Din păcate, după ultimele rezultate negative, consemnate în ultimele minute, 90 şi 92, este normal să se producă un şoc la echipă. Este o înţelegere amiabilă şi este cel mai bine pentru Poli. Trebuie să mergem mai departe, trebuie ca acest moment psihologic să fie simţit şi de jucători pentru a depăşi acea problemă a ultimei faze sau a ultimului minut. Pentru că altfel eram într-o poziţie mult mai bună în clasament, cu punctele pe care le-am avut în mână. Este cel mai mic sacrificiu, cel al antrenorului, o decizie bună de ambele părţi. Important e binele echipei şi sperăm ca Politehnica să aibă rezultate pozitive de acum înainte”, a declarat Toma.

În ultimele patru meciuri din campionat, Poli a cedat de fiecare dată.

  • Poli Timișoara este a cincea echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul, după Unirea Constanța (ex Ianis Zicu, ex Dumitru Faitas, acum Leonard Strizu), Dunărea Călărași (ex Mirel Condei, acum Marius Milea), Viitorul Pandurii (ex Cristian Lupuț, acum Eugen Trică) și Ripensia Timișoara (ex Cosmin Petruescu / încă nu și-a numit un nou principal).

Nu există antrenor nou încă

Clubul timișorean anunță că sâmbătă, la meciul cu Brăila, stafful va fi unul condus de ”secundul” Antonio Foale. Teoretic, până atunci, ar fi fost timp să se aducă alt antrenor.

”La jocul de sâmbătă, cu Dacia Unirea Brăila, antrenor interimar va fi Antonio Foale, sprijinit de stafful compus din Petru Ţurcaş (antrenor cu portarii), Adrian Rus (fiziokinetoterapeut), Marius Inciulescu (kinetoterapeut) şi Remus Datcu. Cel din urmă va îndeplini rolul de preparator fizic şi activează totodată în cadrul Academiei Politehnica”, au mai spus alb-violeții.

Din informațiile Liga2.ro, Poli l-a contactat pe Bogdan Andone și așteaptă un răspuns. Acesta a mai antrenat echipa bănățeană în perioada iunie 2017 – martie 2018, de unde a plecat plângând.

Poli Timișoara, pe locul 14, la nouă puncte de ultima poziție de play-off

Cu Dorin Toma antrenor, Poli Timișoara a înregistrat următoarele rezultate în campionat: 0-3 la ”U” Cluj, 3-1 la Dunărea Călărași, 1-1 cu FC Buzău, 2-0 la Unirea Constanța, 0-1 cu Poli Iași, 1-4 la Metaloglobus, 1-2 cu FK Csikszereda și 1-2 la Viitorul Pandurii. În Cupa României, echipa este calificată în optimile competiție, după ce a trecut de Șoimii Lipova (Liga 3, 2-1) și Unirea Slobozia (Liga 2, 1-0).

Următorul meci în campionat al echipei bănățene ae loc sâmbătă, de la ora 15:00, acasă cu Dacia Unirea Brăila.

Poli Timișoara ocupă locul 14 în campionatul Ligii 2 după opt etape, cu 7 puncte acumulate, fiind la nouă puncte în spatele ultimei clasate pe pozițiile de play-off (6), ocupat de FC Buzău. Ultima dată, echipal-a avut antrenor pe Dan Alexa.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

Anda DELIU 28 Sep. 2021, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă