Cazul șocant al unui fotbalist al Chindiei: neplătit de șase luni, nu și-a depus memoriu, iar acum e pe lista neagră a noului antrenor. ”I s-a spus să plece!”

Bogdan ISTRATE 23 Dec. 2023, 22:22 Liga 2
Cazul șocant al unui fotbalist al Chindiei: neplătit de șase luni, nu și-a depus memoriu, iar acum e pe lista neagră a noului antrenor. ”I s-a spus să plece!”

”Luna minciunilor”, cum spun jucătorii Chindiei, e aproape să se încheie la Târgoviște, cu promisiuni neonorate ale președintelui clubului, Lorin Petrescu, scandaluri și tensiuni în vestiar, interdicții la transferuri și noi memorii la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din Federația Română de Fotbal.

Președintele ar fi transmis inițial că se va achita un salariu înaintea meciului cu Concordia Chiajna (1-1), din 3 decembrie 2023. Ulterior, pentru câteva zile, Petrescu și-a schimbat radical discursul: a anunțat că banii ar fi intrat în conturile jucătorilor doar după meci, și asta în cazul în care echipa ar fi câștigat ultimul joc oficial din campionat în 2023. S-a terminat 1-1, remiză care a lăsat-o pe Chindia pe un jenant loc 11, iar fotbaliștii n-au primit niciun leu nici până acum, aproape de Ajunul Crăciunului.

”De la o zi la alta, ne-a tot amânat. Ne spunea că merge să vorbească el cu autoritățile, să fie alocați niște bani. Avem mesajele, avem printscreen-uri, avem tot. Măcar de ne-ar fi spus clar, băi oamenilor, nu avem de unde, nu să ne duci cu zăhărelul așa, avem și noi familii, copii, rate la bănci”, au vorbit, pentru Liga2.ro, surse din vestiar, sub protecția anonimatului, cunoscut fiind faptul că actuala conducere, dar și asociații de la Chindia sunt răzbunători când vine vorba de ieșiri în presă ale celor din club.

Mai mulți fotbaliști și-au depus deja memorii săptămâna aceasta, pentru a deveni liberi de contract, dar și pentru a-și încasa în regim de urgență salariile. Printre cei care s-au săturat de minciunile actualei conduceri se numără mulți jucători cu experiență, precum Dorian Răilean, Iustin Popescu, Cătălin Golofca, Cornel Dinu și alții!

Adrian Ioniță, un caz special

Dintre cei trei seniori rămași în vară, după retrogradare, Ioniță, Șerban și Dinu, doar Ioniță nu a înaintat memoriu și cel puțin, deocamdată, nici nu intenționează pentru a-și primi restanțele salariale. Aproape șase luni, trei din sezonul trecut, inimaginabil pentru un jucător cu contract chiar mic pentru nivelul Ligii 1 și modest pentru eșalonul secund.

”Sunt trei salarii din primăvară plus două de acum, iar în curând vine al treilea pe sezonul ăsta. Lui Ioniță i s-a transmis, de către președintele Lorin Petrescu, că este liber să plece, să își caute echipă. De fapt, Diego Longo, după primele antrenamente, l-a exclus din lot, fără vreun motiv”, continuă sursele noastre.

Din 2015 la Chindia, când avea 15 ani, Ioniță a pus umărul la promovarea echipei, în 2019, apoi a bifat patru sezoane la rând în Liga 1 în tricoul roș-albastru. Nici valoarea jucătorului, unul care putea ajuta Chindia acum, ca și Andrei Șerban, nici devotamentul față de club, nici disciplina, nu au contat pentru actualul președinte, Petrescu, sau pentru antrenorul – fost preparator fizic – despre care nu știe nimeni dacă se va întoarce la Târgoviște în ianuarie.

Nu mai puțin de 11 jucători s-ar afla pe lista neagră a Chindiei, club care are interzis la transferuri, după sancțiunea aplicată de FIFA în cazul Akhmatov. Există și un uriaș pericol de depunctare, dacă nu se vor face plățile către un alt jucător din sezonul trecut, Esteban Orozco, chiar în aceste zile, în care băncile nu lucrează!

  • 429 de minute a evoluat Adrian Ioniță (23 ani) în acest sezon al Ligii 2, în 7 meciuri din 15. În două meciuri a început ca titular, cu CSM Reșița (4-1) și Progresul Spartac (3-0), și a fost integralist.

Lorin Petrescu e pe făraș, se caută deja înlocuitor!

Cel mai probabil, actualul președinte al Chindiei, Lorin Petrescu, nu va mai fi în club la reluarea competițiilor oficiale, spre finalul lunii februarie.

Primăria și Consiliul Județean Dâmbovița caută înlocuitor, fiind deja contactați mai mulți oameni de fotbal din țară, niciunul din județul Dâmbovița.

Primul dintre ei, fost președinte al unui club de Liga 1 sezonul trecut, a declinat în primă fază oferta de la Târgoviște.

”Când s-a interesat un pic cum stau lucrurile, a cerut asigurări că vor fi bani, să se rezolve problemele. Nu le-a primit, așa că, deocamdată, răspunsul este nu”, vorbesc martori la discuțiile din ultimele zile.

În tot acest timp, Lorin Petrescu nu mai răspunde apelurilor sau mesajelor jucătorilor.

Vestiarul Chindie e rupt, la fel și vacanțele!

Nu chiar toți jucătorii Chindiei suferă la capitolul financiar. Unii dintre ei nu au fost afectați în niciun fel de faptul că înaintea sărbătorilor nu le-a fost virat vreun leu din cele două salarii și jumătate restante, plus chirii pentru cei care nu sunt din oraș.

Dacă Ioniță sau alții fac Crăciunul cu buzunarele goale, cerând bani cu împrumut de la prieteni, Andrei Marc și Maxim Cojocaru, de exemplu, se laudă cu vacanțe de lux.

Internaționalul din Moldova s-a pozat alături de prietenă într-o ipostază mai mult indecentă, în timp ce fostul jucător de la Dinamo și FCSB, Marc, a postat poze din Indonezia, unde o săptămână de vacanță sare bine de salariul pe o lună al unui fotbalist al Chindiei.

  • 5 antrenori a avut Chindia în patru luni din acest sezon: Dragoș Militaru, Vasile Miriuță, Marin Vătavu, Diego Longo și Amedeo Di Latte, patru dintre ei cu apariții la meciurile oficiale
  • 3 președinți în 2023 a avut Chindia: Marcel Ghergu, Andrei Cordoș și Lorin Petrescu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-tremura-la-fiecare-sedinta-a-comisiei-de-disciplina-a-frf-19296447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-echipa-si-fara-bani-ce-face-acum-jucatorul-rus-care-a-blocat-o-pe-chindia-la-transferuri-printr-o-decizie-fifa-19296074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-serban-s-a-despartit-de-chindia-19296040

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995

Bogdan ISTRATE 23 Dec. 2023, 22:22 Liga 2
Pe aceeași temă