Golul Farului anulat în meciul cu CSM Slatina, analizat de Ion Crăciunescu. Reacția incredibilă a fostului arbitru despre decizia lui Mircea Ardelean

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2021, 20:12 Liga 2
Golul Farului anulat în meciul cu CSM Slatina, analizat de Ion Crăciunescu. Reacția incredibilă a fostului arbitru despre decizia lui Mircea Ardelean

Ion Crăciunescu (70 de ani), fost arbitru internațional și președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, a analizat, la DigiSport, faza golului anulat al echipei Farul Constanța în meciul cu CSM Slatina, de sâmbăta trecută, din etapa a 18-a a Ligii 2.

Arbitrul Mircea Ardelean a decis, în minutul 40 al partidei de la Slatina, la scorul de 0-0, să anuleze golul reușit de constănțeni. Farul a reușit să înscrie la o fază în care Iulian Carabela a centrat din stânga careului, Liviu Mihai a urcat în dreapta și a reluat cu latul din 6 metri la colțul lung. Nu a fost nici offside și nici vreun fault în atac sau vreo altă ”infracțiune”.

Bineînțeles, fariștii din teren, cât și cei de pe margine, au sărit ca arși și au protestat vehement la adresa arbitrilor, care nu le-au explicat motivul deciziei de a anula golul. Au primit cartonașe galbene Ianis Zicu și Simon Măzărache.

După joc, antrenorul Ianis Zicu și managerul Tiberiu Curt au vorbit despre ”furtul” de la Slatina.

Ion Crăciunescu, despre golul anulat Farului la Slatina: ”Este din serialul episodul ce nu vede nimeni, dar vede arbitrul”

Faza a fost analizată și la DigiSport Special de către specialistul televiziunii în arbitraj. Ion Crăciunescu a încercat să-i caute lui Mircea Ardelean un motiv pentru care a anulat golul, însă n-a găsit niciunul.

”Ar trebui să găsesc ceva. Și n-am găsit nimic. Este din serialul episodul ce nu vede nimeni, dar vede arbitrul”, a spus Crăciunescu după ce a revăzut faza golului anulat în meciul CSM Slatina – Farul 1-1.

Întrebat dacă ar fi existat tehnologia VAR și ce s-ar fi decis în urma revederii fazei, Crăciunescu a spus, mai în glumă, mai în serios, că și la VAR s-ar fi decis anularea golului, fiindcă și acolo se pot lua decizii halucinante.

”Depinde cine era la VAR. Noroc că nu se face VAR la noi. Și ce credeți, că nu o să vorbim trei săptămâni, după ce se face și la noi VAR? Dar noroc că un se face”, a mai comentat Ion Crăciunescu.

Faza golului anulat în meciul CSM Slatina – Farul Constanța:

Farul a alergat după egalare în repriza a doua, în meciul de la Slatina

Partida a fost decisă în repriza a doua. Constantin Radu a înscris pentru CSM Slatina în minutul 46, iar Ilie Damașcan a egalat pentru Farul în minutul 70.

În urma rezultatelor din această etapă, CSM Slatina are 14 puncte și rămâne pe locul 18, antepenultimul. Farul, cu 25 de puncte, e pe locul 10, la egalitate cu SCM Gloria Buzău, însă aceasta are un golaveraj superior.

În etapa următoare, a 19-a, Farul joacă pe teren propriu cu Fotbal Comuna Recea, la 13 martie, de la ora 11:00, iar CSM Slatina o întâlnește tot atunci pe CSM Reșița, în deplasare.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2021, 20:12 Liga 2
Pe aceeași temă