Adrian Mihalcea pare sigur că Gloria Buzău merge la barajul de promovare, deși poate fi depășită: ”Era și păcat! Dejul, cu tot respectul…” Cum răspunde acuzațiilor că echipa sa a tras pentru Dinamo, problemele de la club și când vrea să-i expire suspendarea

Marius ANGHEL 17 May. 2023, 15:47 Liga 2

Gloria Buzău a reușit să câștige meciul retur cu SC Oțelul (scor 1-0), în play-off-ul Ligii 2, să revină pe locul 5 și să aibă înaintea ultimei etape prima șansă la a termina pe această poziție care asigură accederea în barajul de promovare contra clasatei pe locul 7 în play-out-ul SuperLigii.

Nu a avut un joc deloc ușor în fața propriilor spectatori, marți seară, când a întâlnit o echipă care avea nevoie de victorie pentru a-și asigura matematic promovarea. S-a impus printr-un gol marcat în prima repriză de căpitanul Ariel Lopez, în minutul 38, la o fază în care arbitrul putea da foarte bine și fault la portar. De altfel, ”centralul” Viorel Flueran a avut pe toată durata jocului mai multe decizii controversate, majoritatea împotriva Oțelului, club care l-a final a declarat prin managerul Cristi Munteanu că arbitrul i-a măcelărit echipa.

Adrian Mihalcea, după revenirea Gloriei Buzău pe locul 5, calificabil în barajul de promovare: ”Era și păcat!”

Cu această victorie, a doua obținută de Gloria în cele nouă meciuri din play-off, echipa din Buzău a revenit pe locul 5, are două puncte în fața Unirii Dej, formație cu care se află în luptă de la distanță pentru a termina pe poziția care asigură calificarea la cel de-al doilea baraj de promovare.

”Aceste puncte ne readuc pe locul 5, ultimul loc de baraj. Cam aici am vrut să ajungem, cel puțin după ultima etapă, de la Dej, unde am pierdut. Era și păcat! Dejul, cu tot respectul, e o echipă care s-a străduit enorm, dar să dai două goluri și să speri la loc de baraj e destul de dificil.

Pentru club cred că este un progres semnificativ față de anul trecut, echipa a atins pentru prima dată play-off-ul și locul de baraj, deci este un progres. Și cam atât. În rest, dacă prin ceea ce am reușit noi astăzi am ajutat involuntar și alte echipe, cu atât mai bine (n.r. – se referă la Dinamo, care păstrează șanse la al doilea loc direct promovabil). Dar, pentru noi era important să câștigăm, să avem acel loc de baraj”, a comentat Adrian Mihalcea la finalul jocului cu SC Oțelul.

Echipa buzoiană, acuzată de gălățeni că a tras pentru Dinamo! Mihalcea: ”Ne interesau cele trei puncte pentru noi. Suntem pe un loc de baraj”

A fost tensiune la Buzău atât pe final de joc, dar și după ultimul fluier al arbitrului. Au avut loc schimb de replici, iar Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, la nervi, i-a strigat lui Adrian Mihalcea să-și ia pe el tricoul lui Dinamo, echipă unde a cunoscut cea mai mare performață ca jucător și pe care a și antrenat-o o scurtă perioadă de timp. Gloria a fost acuzată de gălățeni că au jucat și pentru Dinamo, adversara Oțelului pentru al doilea loc direct promoabil.

”Nu vreau să comentez, pe noi ne interesau cele trei puncte pentru noi. Deci, noi suntem pe un loc de baraj, un loc care ne oferă șansa să ne luptăm cu o echipă de Liga 1 și să încercăm să promovăm. Nu am reușit direct, era obiectivul principal, au fost alte echipe mult mai determinate, poate noi am și avut ghinion în unele partide, dar doar atât. Ce se speculează, puțin mă interesează. Nu am nici cea mai mică treabă cu nimeni.

Oțelul este favorită, joacă acasă, e la mâna ei. Acum, sincer, noi nu am pierdut cu Iașiul, cu Dinamo, am luat bătaie la Galați printr-o gafă a noastră. Deci cred că și noi, la un moment dat, am fi meritat dacă avea mai mult noroc sau mai multă determinare în unele meciuri, să le câștigăm. Mă refer la cel cu Dinamo, unde am avut 2-0. Mă refer la cel cu Iașiul, în care am ratat enorm. Și atunci ne-am fi bătut cu siguranță și noi la promovarea directă. Doar atât s-a putut momentan”, a spus Adrian Mihalcea.

Mihalcea, despre minusurile Gloriei: ”Nu avem un lot competitiv. Noi suferim și am suferit enorm în acest play-off. O ducem până la capăt, cu morți, cu răniți”

Apoi, antrenorul Gloriei a vorbit despre situația echipei sale, unde, din exterior, consideră că se vede totul liniștit, însă, în realitate, în interior, nu este deloc așa. Mihalcea spune că face în acest moment tot ce ține de el pentru a avea rezultate și a fi în obiectiv. Inclusiv să tragă de timp prin acțiuni de genul celor din prelungiri, când a primit două cartonașe galbene și a fost eliminat.

”Pare că situația e liniștită la clubul nostru, dar doar pare. Și atunci încerc să dau, cel puțin până la finalul acestui campionat, ceea ce pot eu mai mult și lumea să-și amintească de mine. După, vom vedea ce se va întâmpla”, a comentat Mihalcea, care, ulterior, a detaliat mai mult despre unele probleme pe care le întâmpină.

”Dacă vă uitați peste echipa noastră, joacă cam aceeași băieți. Plus și minus unul sau doi. Nu avem un lot competitiv. Noi suferim și am suferit enorm în acest play-off. Știam. Strategia, până la urmă, nu a fost în totalitate a mea și lucrul acesta, pe final, se vede și este un minus. Dar am acceptat și o ducem până la capăt, cu morți, cu răniți. Dacă nu, vom băga copii. Plus accidentările, multe, dar încercăm să îi integrăm. Un Trebotic, Fulop, un Dudu Sampaio, lucruri care se văd. Acum, ăsta este scopul nostru, de a încerca să-i aducem din punct de vedere fizic și mental, pentru că un joc de baraj are o încărcătură aparte. Și parcă suferim și la această presiune pusă pe noi. Adică trebuie să fi stăpân pe tine ca să poți să duci săptămână de săptămână astfel de meciuri. E aproape de Liga 1, sunt cele mai bune șase echipe și trebuie să duci ritmul. Dar e tardiv acum să vorbim despre ce nu s-a făcut bine sau ce s-a făcut bine. Important este să mergem la Steaua, să jucăm această ultimă etapă și să încercăm prin recuperare și vitaminizare să-i aducem într-o calitate fizică bună pentru meciurile de baraj. Acolo, viteza și ritmul de joc sunt duble față de ceea ce s-a întâmplat azi. Dacă suntem tot cu problemele pe care le avem, nu avem nicio șansă”, a mai spus antrenorul Gloriei, care pare sigur pe el că echipa va participa în barajul de promovare, deși acesta nu este asigurat și poate fi pierdut la ultima etapă.

Mihalcea recunoaște că a simulat și speră să fie suspendat un singur meci

Mihalcea nu s-a ferit să spună că în prelungiri, la faza eliminării sale, a simulat o lovitură primită din partea lui Ionuț Neagu. Faza a fost una de cascadorii râsului, iar antrenorul Gloriei speră să primească doar o etapă de suspendare, pentru a fi pe bancă la jocurile de baraj de promovare. Din nou, Mihalcea a vorbit despre siguranța de a fi la baraj, cu toate că Gloria mai poate fi depășită de Unirea Dej.

”Nu. A fost o simulare! Am vrut să-mi ajut echipa. Acum am luat al doilea cartonaș roșu și sper să iau doar o etapă de suspendare, ca la meciul de baraj, meciul de gală, să pot să stau pe bancă”, a spus Mihalcea, care a comentat și posibilitatea ca Gloria Buzău să întâlnească în barajul de promovare UTA, echipă la care a fost antrenor: ”Echipa de Liga 1 e favorită, știu atmosfera de la Arad, are prima șansă, dar ne vom lupta. Aceste finale sunt de jucat până la urmă. Reușim, bine. Nu reușim, vom vedea ce se întâmplă.”

Așteaptă finalul de sezon pentru a vedea dacă mai continuă sau nu la Gloria Buzău

Antrenorul Gloriei a fost întrebat la finalul partidei cu SC Oțelul și dacă va mai continua la Buzău și în situația în care echipa nu va reuși să promoveze, în contextul în care suporterii par în acest moment că îl îndrăgesc.

”Mă bucur că sunt apreciat și mă bucur că am putut să schimb percepția multor oameni din Buzău. Acum, sincer, mulți nu au avut încredere foarte mare în mine. I-am câștigat pe aceștia care nu au avut încredere. Așteptăm meciul de baraj și vom vedea”, a comentat Adrian Mihalcea.

Nu cu mult timp în urmă, în turul play-off-ului, Adrian Mihalcea și jucători Gloriei erau huiduiți de spectatori și li se cerea să plece, când echipa nu reușise să obțină o victorie în primele patru etape și avea trei remize.

Acum, Gloria Buzău se află pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, poziție de pe care nu mai poate urca, însă poate coborî, în funcție de rezultatele din ultima rundă. Are 42 de puncte, față de cele 40 ale Unirii Dej. În etapa a 10-a va evolua în deplasare la Steaua, duminică, de la ora 13:00. Echipa din Ghencea și-a asigurat matematic locul 2.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures
Video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-un-car-de-nervi-dupa-gloria-buzau-sc-otelul-19271426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristi-munteanu-a-izbucnit-la-finalul-meciului-de-la-buzau-otelul-a-fost-macelarita-de-arbitru-nu-mai-e-nicio-smecherie-aici-a-fost-pe-fata-presedintele-gloriei-s-a-simtit-atacat-19271337

https://liga2.prosport.ro/seria-1/imagini-fabuloase-cu-adrian-mihalcea-antrenorul-gloriei-buzau-a-simulat-o-lovitura-primita-de-la-ionut-neagu-si-s-a-tavalit-pe-jos-in-prelungirile-meciului-cu-sc-otelul-arbitrul-n-a-gustat-teatrul-s-19271323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1900-in-crang-echipa-lui-dorinel-munteanu-la-a-doua-ocazie-sa-bifeze-matematic-promovarea-in-prima-liga-19271262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-matematic-locul-2-in-play-off-ul-ligii-2-dar-nu-poate-promova-cand-are-loc-ultima-etapa-si-calculele-pentru-ocuparea-pozitie-secunde-direct-promovabile-si-a-celor-doua-locuri-de-19271344

Marius ANGHEL 17 May. 2023, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă