Dinamo revine de la 0-2, remizează în Crâng și rămâne în clasament peste Gloria Buzău. Arbitrajul lui Moroiță, unul dezastruos, pro Dinamo

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 19:24 Liga 2

Gloria Buzău și Dinamo au remizat și în al doilea loc meci direct din play-off-ul Ligii 2. Dacă pe ”Arcul de Triumf” a fost 1-1, după ce buzoienii au condus, acum, trupa lui Adrian Mihalcea a avut chiar 2-0 pe teren propriu, însă la final tabela a arătat 2-2. Arbitrajul lui Andrei Moroiță, din lotul de prima ligă, a fost unul dezastruos, cu decizii importante luate împotriva gazdelor.

  • Etapa a 6-a a play-off-ului a început de sâmbătă, când Unirea Dej și Steaua au remizat la scorul de 1-1. Următorul joc are loc marți, 2 mai, de la ora 17:30, între Poli Iași și SC Oțelul Galați, în urma căruia am putea afla prima promovată matematic.

Penalty pentru Gloria în minutul 7, neacordat. Blejdea, gol contestabil și pasă de gol. Larrucea a redus din diferență

Gloria a avut penalty în minutul 7, când Dujmovic a ajuns al doilea la minge și a căzut în careul mic peste Blejdea, din capul căruia balonul s-a dus în plasă, în exteriorul porții.

Andrei Blejdea a înscris, totuși, în fața fostei sale echipe în minutul 9, când l-a surprins pe Dujmovic dintr-o lovitură liberă de la circa 30 de metri. A trimis direct pe poartă, Dujmovic era ieșit, s-a retras și ar fi prins mingea după linie, potrivit semnalizării asistentului Marius Bobe. Deloc convingător, însă Gloria a primit gol, iar Dujmovic, atât de mult dorit din nou de suporteri între buturi, a revenit cu o gafă.

În minutul 14 a fost din nou gol pentru Gloria. Blejdea a centrat dintr-un corner din dreapta, Alexandru Boiciuc a profitat de apărarea statică a lui Dinamo și a înscrie din 7 metri.

”Câinii” păreau groggy, însă au reușit să reintre în meci rapid. Un corner bătut de Bani a fost fructificat de Gorka Larrucea cu o lovitură de cap din 7 metri, după ce a câștigat duelul aerian cu Lopez.

Greu (20) a irosit o mare ocazie în minutul 20, când a trimis pe lângă poartă din careul mic. Și Dinamo putea egala în minutul 37, însă Lamine, doar cu portarul în față, a trimis direct în acesta. Faza a ajuns în careul Gloriei, după ce Bani l-a faultat fără minge, în fața careului dinamovist, pe Boiciuc, dar nu s-a semnalizat nimic.

Și până în pauză Gloria a mai avut o situație de a înscrie, însă balonul lobat de Blejdea peste Dujmovic, ieșit la întâmpinare, a căzut pe plasa porții.

Penalty acordat pentru Dinamo la o ținere minoră a lui Lopez asupra lui Larrucea

Partea secundă a început cu o ocazie a lui Dinamo. Bani și Neluț Roșu au combinat frumos, Borcea a prelungit pentru Lamine, care s-a întins să ciupească balonul pe lângă Rusu (50), însă portarul a reținut în 6 metri.

Minutul 65 a adus o nouă fază controversată în Crâng. Lopez a respins în sus din fața careului mic, Gorka Larrucea s-a mișcat mai repede și a trimis pe lângă poartă din 6 metri, dar a simțit mâna căpitanului Gloriei pe el și a plonjat. Moroiță a arătat punctul cu var, considerând că tragerea de tricou a influențat căderea spaniolului. A fost mai degrabă o simulare a lui Larrucea, dar Dinamo s-a ales cu penalty și cartonaș galben pentru adversar.

De la punctul cu var, Ahmed Bani a marcat cu sânge rece și a adus o egalare nesperată pentru Dinamo, la cum a început meciul.

Dujmovic l-a umplut de sânge pe Gaitan, Moroiță a lăsat jocul să continue și a dat galben portarului! Nu a dictat penalty, corect

Și în minutul 70 a fost o fază controversată, însă judecată corect de Moroiță. Oteliță a centrat din stânga, Gaitan a urmărit mingea, dar Dujmovic a ajuns primul, numai că portarul, în săritura din 6 metri, l-a lovit și pe argentinian, trântindu-l violent la pământ. Jocul a fost lăsat să continue și Gloria a trimis peste poartă, iar apoi au început discuțiile.

Faptul că Moroiță a lăsat jocul să continue după intervenția portarului și a dat senzația că nu e sigur pe decizie, iar apoi i-a dat cartonaș galben lui Dujmovic a adus nedumeriri. Gaitan, plin de sânge, a mers la margine și a avut nevoie de cinci minute pentru a reveni pe teren, iar jocul s-a reluat cu aut de poartă. Galbenul arătat portarului nu a fost pentru fault, fiindcă ar fi fost penalty, ci pentru vociferări.

Meciul s-a terminat după o ultimă fază de atac în care Dujmovic a ieșit din nou hazardat din poartă, dar a avut noroc ca balonul să-l lovească în burtă și să fie degajat de un coechipier.

Dinamo rămâne la un punct peste Gloria Buzău

Gloria are 38 de puncte și rămâne pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, iar Dinamo se menține pe poziția a 4-a, cu 39 de puncte.

Poli Iași (49 puncte), dacă va câștiga mâine (17:30) acasă cu SC Oțelul Galați (45 puncte) va promova matematic în SuperLigă.

În etapa următoare, Dinamo joacă acasă cu Unirea Dej (6 mai, ora 14:45), iar Gloria Buzău are al treilea joc consecutiv pe teren propriu, de această dată cu Poli Iași (7 mai, ora 12:00).

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

COMENTARIUL LIVE:

GLORIA BUZĂU – DINAMO 2-2

Andrei Blejdea 9′, Alexandru Boiciuc 14′ / Gorka Larrucea 18′, Ahmed Bani 67′ – penalty

Gloria Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (cpt.), Gaitan, Greu (Pandele 71′), Dr. Lazăr (Val. Alexandru 71′) – Blejdea (Șuteu 58′), Boiciuc (Val. Munteanu 85′)
Rezerve neutilizate: Horeboiu – Marku, Godwin, Trebotic, Uțiu
Antrenor: Adrian Mihalcea (suspendat)

Dinamo: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Gorka Larrucea, N. Roșu – Borcea (Iul. Roșu 58′), Al. Irimia (Bordușanu 58′), Bani – Ghezali
Rezerve neutilizate: Al. Stoian – Bena, Demici, Dav. Irimia, A. Șerban, Al. D. Pop, Andr. Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: Gloria (Buzău). Arbitru central: Andrei Moroiță (Ploieşti). Arbitri asistenți: Alexandru Filip (Constanţa) și Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina). Observator de arbitri: Ioan Duma (Sibiu). Delegat de joc: Petre Badea (Tulcea).

Min 90+6 Final de joc la Buzău, unde Gloria și Dinamo termină la egalitate, scor 2-2, după ce gazdele au condus cu 2-0. Gloria are 38 de puncte și rămâne pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, Dinamo se menține pe poziția a 4-a, cu 39 de puncte. Poli Iași, dacă va câștiga mâine acasă cu SC Oțelul Galați va promova matematic în SuperLigă.
Min 90+2 Centrare din corner din stânga, Dujmovic iese din nou haotic, dă pe lângă minge, dar aceasta îl lovește în corp și ricoșează la un coechipier, care degajează. Gloria s-a trezit pe final de meci, după ce pe aproape toată durata jocului a preferat cartea contraatacului
Min 88 ||| Costin Amzăr are mingea în flanc, este depășit de Oteliță, îl agață din spate și arbitrul arată cartonașul galben
Min 85 Alexandru Boiciuc este înlocuit cu Valentin Munteanu
Min 85 Corner din dreapta, mingea este deviată în centru, iar Boiciuc reia slab cu exteriorul, din 8-9 metri, peste poartă
Ahmed Bani (20 de ani) a reușit al 5-lea său gol pentru Dinamo în acest sezon de Liga 2, în 24 de meciuri disputate.
Min 75 Abia acum reintră Gaitan pe teren, după ce a fost lovit de portar în minutul 70
Min 73 ||| De la margine se cer explicații, arbitrul le oferă. Gaitan este plin de sânge pe margine. Antrenorul secund al lui Burcă, Sorin Colceag, primește cartonașul galben
Min 71 Dublă schimbare la gloria. Ies Răzvan Greu și Dragoș Lazăr și intră Andrei Pandele și Valentin Alexandru. În continuare buzoienii sunt nedumeriți dacă se dă sau nu penalty. Arbitrul a dat repunere a balonului din 6 metri, iar galbenul arătat nu se știe cu exactitate pentru cine a fost. Dacă este pentru portar, atunci trebuia să se dicteze și penalty
Min 70 |||  Oteliță avansează în flancul stâng și centrează înalt în fața porții. Gaitan îi ia fața lui Gorka Larrucea și pe linia de 6 metri este lovit de portar, care a intervenit să prindă. Filip Dujmovic îl lovește cu brațul în față pe argentinian și îl trântește violent la pământ, dar scapă și mingea în dreapta. Greu întoarce și din fața careului se șutează mult peste poartă. Arbitrul a fost aproape de fază și a dat impresia că se gândește mai tot timpul ce să dicteze la intervenția portarului. Gaitan sângerează și arbitrul scoate cartonașul galben și i-l arată lui Dujmovic, însă nu acordă și penalty. Nimeni nu înțelege nimic pe teren. Probabil galbenul a fost pentru proteste din partea portarului! Intervenția sa a fost, totuși, corectă, la minge, în careul mic
Min 68 ||| Neluț Roșu primește și el cartonașul galben după un fault asupra lui Lopez
Min 67 2-2 Ahmed Bani execută penalty-ul cu sânge rece, puternic, lângă bara din dreapta. Rusu a fost pe direcție, dar nu a ajuns la minge
Min 66 ||| Ariel Lopez și Lamine Ghezali primesc cartonașul galben după ce în careul Gloriei au avut loc mai multe îmbrânceli după penalty-ul acordat de Moroiță
Min 65 Centrare din dreapta în careul Gloriei, Lopez respinge în sus din 7 metri, iar Gorka Larrucea se mișcă mai repede decât căpitanul buzoienilor și încearcă să reia acrobatic, însă simte mâna lui Lopez pe el și preferă să plonjeze. Lopez l-a tras de tricou, însă ținerea este infimă, cu un impact minim pentru spaniol. A fost însă suficient pentru ca arbitrul să dicteze penalty. Extrem de ușor acordat. Mai degrabă a fost o simulare
Min 64 ||| Kamil Wiktorski primește cartonașul galben
Min 58 La Gloria Buzău, iese Andrei Blejdea și intră Alexandru Șuteu. La Dinamo, ies Valentin Borcea și Alexandru Irimia și intră Iulian Roșu și Antonio Bordușanu. Acesta din urmă joacă din nou, acum, pentru prima echipă a lui Dinamo, după o lungă pauză. A fost titular în startul sezonului și s-a accidentat grav la partida cu Metaloglobus, din 22 octombrie 2022. Și-a revenit după accidentare mai repede decât se aștepta și mai întâi a primit minute de joc la echipa clubului prezentă în Liga de Tineret. Acum a fost al doilea meci în care a fost inclus în lot, iar cu Gloria, iată, este utilizat în ultimele 30 de minute
♦Min 58 Centrare din dreapta careului, Alexandru Irimia e cu spatele la poartă, preia și încearcă să reia din foarfecă din 10-11 metri, însă are o execuție ratată
Min 50 Combinații frumoase de pase în stânga careului ale lui Bani și Neluț Roșu, Bani centrează pe bara a doua, Borcea se demarcă bine și deviază cu capul în față, Lamine urmărește și ciupește balonul din 6 metri, dar Rusu a ieșit și a reținut
Min 46 S-a reluat jocul
Min 45+2 Pauză la Buzău, unde Gloria conduce cu 2-1 după ce a avut 2-0 și trece peste Dinamo cu două puncte
Min 45+1 ||| Ahmed Bani întinde piciorul să joace mingea în flanc, aproape de mijlocul terenului, Lazăr ajunge primul și simulează o lovitură. Arbitrul se duce și îi arată cartonașul galben dinamovistului, care cere explicații și protestează, susținând că nu și-a lovit adversarul. Reluările îi dau dreptate jucătorului, însă rămâne cu cartonașul galben
Min 44 Ocazie bună pentru Gloria. Minge ridicată peste apărare, Blejdea pornește din poziție regulamentară și ajunge primul la minge în fața careului, o ridică peste Dujmovic, ieșit la întâmpinare, însă o face prea puternic și balonul pică pe plasa porții
Min 37 Boiciuc este în continuare căzut în careul dinamovist, după ce a picat dintr-un duel cu Bani, pe faza de atac a Gloriei din care a ieșit contraatacul lui Ghezali. Reluarea arată că Bani l-a faultat fără minge pe atacantul Gloriei, însă în fața careului. Arbitrii nu au văzut nimic, din nou!
Min 37 Situație bună pentru Dinamo. O minge degajată lung din stânga, aproape de careul dinamovist, Lamine preia, avansează tot în stânga, pătrunde în careu și îl trimite la țigări pe Vîrtej, care alunecă și îl lasă complet liber pe francez. Lamine își face mingea pentru un șut cu dreptul, Wiktorski plonjează și el să blocheze, dar nu ajunge la timp, însă balonul e trimis direct pe Rusu, care respinge în față și apoi prinde
Min 30 O jumătate de oră trecută din acest meci. Gloria o lasă pe Dinamo să domine teritorial, însă o ține departe de poarta lui Rusu. Galeria bucureștenilor domină fondul sonor pe stadion, unde tribunele sunt departe de a fi pline, dar sunt destul de mulți spectatori.
Spaniolul Gorka Larrucea (30 ani) a reușit în acest meci al 3-lea său gol pentru Dinamo, în 17 jocuri în care a fost utilizat. I-a egalat la reușite pe Alexandru Darius Pop și Valentin Borcea. Golgheterul echipei este Lamine Ghezali, cu 6 goluri.
Andrei Blejdea (26 ani) are 3 goluri marcate pentru Gloria Buzău în 15 meciuri, Alexandru Boiciuc (25 ani) a ajuns la 8 reușite în 20 de partide disputate în acest sezon de Liga 2. Boiciuc este de departe golgheterul echipei buzoiene.
Min 23 Greu urmărește o minge în margine, chiar în fața antrenorului său secund, Daniel Florea, ajunge primul, iar Moura îi șutează în picior după ce a ratat intervenția la balon. Arbitrul acordă doar lovitură liberă pentru Gloria
Min 20 O nouă mare ocazie pentru Gloria. Gaitan deviază cu capul în careu, Greu preia în stânga și trece lejer prin fața lui Moura, însă finalizează din colțul careului mic pe lângă prima bară, dintr-o poziție excelentă
Min 18 2-1 Centrare Bani din cornerul din stânga, Gorka Larrucea se înalță foarte bine în 7 metri central și înscrie cu capul în dreapta, de lângă Lopez. Rusu e surprins, la fel și jucătorul Gloriei aflat lângă bară, rămas fără reacție. Ovidiu Burcă aplaudă. Și-a mai revenit și el
Min 18 Suporterii dinamoviști continuă să își încurajeze favoriții după startul slab de meci. Bani centrează dintr-0 lovitură liberă din stânga, Wiktorski luftează, mingea îl lovește și pe Boiciuc și se duce în corner
Min 14 2-0 Centrare din cornerul din dreapta, a lui Blejdea, pe jos, Alexandru Boiciuc se demarcă excelent și reia simplu din 7 metri și îl învinge pe Dujmovic, la colțul lung. Defensiva dinamovistă a dormit, iar jucătorii Gloriei s-au demarcat cum au dorit ei în fața careului mic
Min 13 Boiciuc pasează pe culoar în dreapta, Greu sprintează și pătrunde în careu, întârzie șutul, i se blochează culoarul, întoarce pentru Gaitan și șutul acestuia din 10 metri este blocat de Patriche și se acordă corner
Min 9 1-0 Andrei Blejdea execută direct pe poartă o lovitură liberă de la circa 30 de metri ușor lateral stânga, văzându-l ieșit pe Dujmovic. Mingea îl surprinde pe portar, care se retrage și prinde mingea, însă nu se poate opri și intră cu ea în poartă. Gafă pentru Dujmovic, cel pentru care suporterii dinamoviști au pus presiune să fie titularizat, iar acest lucru s-a întâmplat în detrimentul lui Oncescu, lăsat în afara lotului!
Min 7 Sălceanu primește în stânga careului, centrează cu latul la colțul scurt, Blejdea ajunge primul și deviază cu capul pe lângă poartă, la prima bară, iar Dujmovic are o intrare târzie, nu ajunge mingea și pică peste atacantul Gloriei, cât și peste Giafer. Atât Blejdea, cât și Giafer se resimt, iar arbitrul Moroiță, foarte aproape de fază, dă aut de poartă. A fost evident penalty pentru Gloria
Min 1 Lamine acuză o lovitură în obrazul drept după un duel pentru minge cu Wiktorski. Acesta din urmă a lovit cu cotul, însă nu atât de puternic pe cât lasă impresia francezul
♦Min 1 A început partida de la Buzău
♦În schimb, Ovidiu Burcă, față de partida trecută, 1-3 acasă cu Poli Iași, are trei schimbări în formula de start. Oncescu, Bena și Țîră au fost înlocuiți cu Dujmovic, Patriche și Alexandru Irimia. Portarul nu este în lot, Bena este rezervă, iar Țîră este accidentat. Daniel Iglesias este în continuare accidentat, iar Patriche vine după etapa de suspendare după eliminarea din derby-ul cu Steaua.
Față de jocul trecut, 1-0 acasă cu Steaua, Adrian Mihalcea a efectuat două schimbări în primul ”11” al Gloriei. Au ieșit Angelov, accidentat, și Dudu, suspendat, și au intrat Greu și Lazăr. Relu Stoian, portarul titular în acest sezon, nu este inclus pentru al doilea meci consecutiv în lot, după seria de gafe avute. Denis Rusu e titular pentru al doilea joc, iar rezervă este Horeboiu.
Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, portarul Denis Oncescu, titular în ultimele patru jocuri și utilizat de cele mai multe ori în acest sezon, nu este inclus în lot acum după greșelile din partida trecut, 1-3 acasă cu Poli Iași. Filip Dujmovic este readus în primul ”11”, iar ca jucător ”under” a fost titularizat Alexandru Irimia. Rezervă de portar în acest meci este Alexandru Stoian, din generație cu Oncescu.


Gloria Buzău și Dinamo joacă astăzi, 1 mai, de la ora 17:30, pe stadionul Gloria, în al doilea meci din etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2. La terasele din parcul Crâng, lângă care se află arena buzoiană, grătare sunt încinse și acum, însă jucătorilor celor două echipe le este mintea doar la fotbal, de Ziua Internațională a Muncii.

Este o partidă importantă pentru ambele echipe, fiindcă acestea sunt vecine în clasament, pe locurile calificabile la barajul de promovare și sunt despărțite de doar un singur punct, iar cine pierde își reduce mult șansa de a mai ajunge din urmă SC Oțelul Galați, clasata pe al doilea loc direct promovabil.

  • Etapa a 6-a a play-off-ului a început de sâmbătă, când Unirea Dej și Steaua au remizat la scorul de 1-1. Următorul joc are loc marți, 2 mai, de la ora 17:30, între Poli Iași și SC Oțelul Galați, în urma căruia am putea afla prima promovată matematic.

Adrian Mihalcea, înaintea meciului retur cu Dinamo: ”Ne interesează victoria și doar atât”

Gloria Buzău este gazdă pentru al doilea joc consecutiv și vine cu un moral bun după ce în meciul precedent a reușit să obțină primul ei succes în play-off, 1-0 contra Stelei, liderul clasamentului la acel moment. Cu o victorie, echipa antrenată de Adrian Mihalcea trece peste Dinamo în clasament, așa cum a fost aproape tot sezonul acesta.

”Avem primul meci cu Dinamo, un meci extrem de important pentru noi. Cu o victorie trecem pe locul 4, loc care, în orice fel de condiție, ne duce la baraj.

Venim după o evoluție destul de bună în ultima partidă, concretizată cu prima noastră victorie din play-off, dar, totuși, întâlnim o echipă care în primul joc ne-a pus probleme. O echipă căreia îi place să construiască de foarte jos, cu mingi de la portar, o echipă căreia dacă îi lași spații poate să fie periculoasă. Dar, în același timp, e o echipă cu foarte mulți tineri… valoroși, de altfel, dar tinerețea, în unele momente de presiune, îți poate crea probleme.

Important pentru noi este să continuăm pe aceeași linie de victorii, pentru a spera în continuare la locul de promovare directă. Ne interesează victoria și doar atât. Finale poate vor fi doar meciurile de baraj sau poate ultimul meci din play-off. Acum este un meci important, cum au fost toate de până acum”, a spus Adrian Mihalcea înaintea jocului cu Dinamo.

Mihalcea nu va putea sta pe banca tehnică la acest meci contra fostei sale echipe, la care a jucat și a și antrenat pentru scurt timp. La partida cu Steaua a fost eliminat cu cartonaș roșu direct și este suspendat două jocuri. Suspendat este și brazilianul Dudu, eliminat cu două cartonașe galbene primite în mai puțin de 10 secunde în partida cu Steaua, în minutul 90. Nici Viktor Angelov și Bogdan Oteliță nu au șanse să joace, după ce la meciul trecut au suferit rupturi musculare, conform declarațiilor lui Mihalcea.

Ovidiu Burcă, după cele două eșecuri suferite de Dinamo: ”Trebuie să găsim resurse, energie, să mergem la Buzău să câștigăm”

În schimb, Dinamo nu se află într-o perioadă bună, fiindcă vine după două eșecuri dure, 0-2 în Ghencea cu marea rivală Steaua și 1-3 acasă cu Poli Iași.

”Promovarea directă nu e pierdută. Mai sunt încă multe puncte puse în joc, depinde doar de noi, de cum vom gestiona acest moment.

Încerc să le ridic moralul jucătorilor, să reglăm lucrurile care nu au mers, trebuie să regândim, să vedem ce am greșit. Suntem în play-off, jucăm cu cel mai bune echipe din campionat, dar nu cedăm, mergem înainte.

Trebuie să găsim resurse, energie, să mergem la Buzău să câștigăm. Trebuie să ridicăm capul, să muncim, să rezolvăm lucrurile care ne-au dereglat. Trebuie să ne luptăm pentru locul 3, încă se joacă”, spune antrenorul Ovidiu Burcă la finalul întâlnirii cu Poli Iași ceea ce urmează pentru Dinamo.

Gloria Buzău are cea mai bună defensivă din play-off și al doilea cel mai slab atac. Dinamo, a doua la atac și a treia ca apărare

În acest moment, după disputarea unui meci din etapa a 6-a, analizând liniile de clasament ale celor șase echipe participante în play-off, Gloria Buzău este de departe echipa cu cea mai bună defensivă. În cinci jocuri a primit doar trei goluri și este urmată de Poli Iași, cu cinci goluri încasate în șase partide. Dinamo are șase goluri primite în cinci jocuri.

La capitolul atac, Gloria nu stă deloc strălucit. Are abia trei goluri înscrise, cu mult sub Steaua, lider la acest capitol, cu 10 goluri marcate. Trupa buzoiană nu este însă cea mai slabă din play-off, ci este penultima. Unirea Dej, cu un gol dat în șase jocuri este cea mai modestă în ofensivă. Dinamo, cu 8 goluri date în cinci jocuri, este a doua la acest capitol, la egalitate cu Poli Iași.

Dinamo are un punct în fața Gloriei. Buzoienii au câștigat în sezonul regular, iar în turul play-off-ului a fost egal

La partida cu Dinamo din play-off, stadionul Gloria ar putea bate recordul de asistență în acest sezon, după ce la meciul cu Steaua a înregistrat cel mai mare număr de spectatori în ediția 2022-2023 a Ligii 2

Înaintea meciului retur din play-off, Gloria Buzău ocupă locul 5 cu 37 de puncte, iar Dinamo se află pe poziția a 4-a, cu 38 de puncte. Cele două locuri sunt cele care duc la barajele de promovare în SuperLigă, în condițiile în care Steaua se află deasupra lor și nu are drept de accedere în elită.

În play-off, Gloria Buzău și Dinamo au intrat cu același număr de puncte, 31, buzoienii fiind mai buni la jocul direct din sezonul regular, 2-1 în Crâng, după golurile marcate de Deniz Giafer (2), respectiv Ariel Lopez (24) și Pablo Gaitan (79). În turul play-off-ului, pe Arcul de Triumf, a fost 1-1 între Dinamo și Gloria Buzău, după golurile marcate de Alexandru Boiciuc (41), respectiv Ahmed Bani (45).

Andrei Moroiță arbitrează Gloria Buzău – Dinamo

Meciul dintre Gloria Buzău și Dinamo va fi arbitrat de centralul Andrei Moroiță (Ploieşti) și de asistenții Alexandru Filip (Constanţa) și Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Mihai Amorăriței (Câmpina). Observator de arbitri este Ioan Duma (Sibiu), iar delegat de joc a fost ales Petre Badea (Tulcea).

Moroiță este arbitru din lotul de prima ligă și care în acest sezon 2022-2023 are doar 13 jocuri conduse de la centru, 5 în SuperLigă, 2 în Liga 2, 3 în Cupa României și 1 în Liga de Tineret. În Liga 2 a mai condus în acest sezon regular meciurile Metaloglobus – Minaur 0-1 și Unirea Dej – Gloria Buzău 2-3. Două dintre cele din Cupa României au fost meciuri ale lui Dinamo, la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii (1-0) și pe Arcul de Triumf cu Sepsi OSK (2-3).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 19:24 Liga 2
Pe aceeași temă