Gloria Buzău nu se pune nici ea cu vremea. A anulat amicalul cu CSM Râmnicu Sărat și va pleca în cantonamentul din Bulgaria cu un singur test disputat

Andrei PASCU 27 Jan. 2023, 15:54 Liga 2
Gloria Buzău nu se pune nici ea cu vremea. A anulat amicalul cu CSM Râmnicu Sărat și va pleca în cantonamentul din Bulgaria cu un singur test disputat

Gloria Buzău va pleca în cantonamentul din Bulgaria fără a mai juca al doilea meci amical din România, cu CSM Râmnicu Sărat, pe care îl avea programat sâmbătă, 28 ianuarie. Din cauza condițiilor meteo, echipa antrenată de Adrian Mihalcea a confirmat anularea partidei.

Gloria Buzău a anulat amicalul cu CSM Râmnicu Sărat

Confruntarea trebuia să aibă loc, la fel ca precedenta, de săptămâna trecută, în care Gloria Buzău s-a impus cu 2-0, tot la Râmnicu Sărat, însă căderile masive de zăpadă au dus la anularea confruntării și, probabil, disputarea la o altă dată, poate chiar după revenirea din cantonamentul din Bulgaria.

Oricum, Adrian Mihalcea a programat o perioadă de pregătire aglomerată, iar deplasarea în stagiul de pregătire se va face devreme, luni, 30 ianuarie.

Gloria Buzău va pleca luni în cantonamentul din Bulgaria

Terenul pe care trebuia să se joace amicalul de sâmbătă a fost acoperit de zăpadă, dar poate Gloria Buzău va avea condiții mai bune, prielnice pregătirilor, amicalelor și antrenamentelor în Bulgaria, acolo unde va sta 12 zile.

”Gloria Buzău ar fi trebuit să dispute mâine, 28 ianuarie, al doilea joc de verificare din această perioadă precompetiţională. Din cauza căderilor masive de zăpadă terenurile au devenit inutilizabile. În consecinţă, echipa se va pregăti pe un teren sintetic acoperit, iar luni dimineaţă se va pleca în Bulgaria pentru un stagiu de pregătire de 12 zile”, a anunțat Gloria Buzău vineri, cu o zi înaintea amicalului cu CSM Râmnicu Sărat, pe pagina de Facebook.

Gloria Buzău, cel puțin trei amicale în Bulgaria

Deocamdată, Gloria Buzău nu a anunțat numele adversarelor pe care le va întâlni în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, unde se va afla în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, precizând doar că va disputa trei-patru, trei în datele de 1, 4 și 8 februarie.

Ce spunea în momentul reunirii Adrian Mihalcea despre perioada de pregătire:

”Avem perioada centralizată, unde vom avea posibilitatea de a juca cel puțin trei meciuri amicale, după care ne vom pregăti la Buzău, ultimele pregătiri înainte de începerea campionatului. Avem nevoie de o pregătire bună, de omogenitate cât mai mare în cadrul lotului și gândire pozitivă, pentru a ne atinge obiectivul.

Un stagiu de pregătire în care vom avea și trei meciuri amicale, cu două echipe de liga a doua și o echipă din prima ligă.”

O parte dintre jucătorii plecați de la Gloria Buzău au semnat cu noi echipe

Dacă la privința noutăților au fost prezentați portarul Denis Rusu, fundașul Alexandru Șuteu, mijlocașii Răzvan Greu, Istvan Fulop și Andrei Pandele și atacantul Joseph Godwin, la capitolul rezilieri clubul încă nu a comunicat nimic oficial.

Față de lotul cu care s-a încheiat anul 2022, de la Gloria lipsesc acum destul de mulți jucători: Albert Popa, Sergiu Pîrvulescu, Dorin Burlacu, Cristian Ciobanu, Georgian Honciu, Alin Manea, Răzvan Matiș, Alexandru Munteanu și Mihai Neicuțescu.

Unii dintre aceștia și-au găsit deja noi echipe. Popa a mers la SR Brașov, Pîrvulescu a fost direcționat de Kids Tâmpa la FC Brașov, Matiș a ajuns la Unirea Dej, Honciu a semnat cu Metaloglobus, în timp ce Manea a fost împrumutat la Metalul Buzău.

Gloria Buzău, parcurs bun după numirea lui Adrian Mihalcea și speră la play-off

Adrian Mihalcea a avut un parcurs destul de bun cu Gloria Buzău. Numit la începutul lunii octombrie în poziția de antrenor principal, a condus 11 partide în toate competițiile și a înregistrat patru victorii, trei remize și trei eșecuri. Însă, o singură înfrângere a fost consemnată în Liga 2.

În rest, Mihalcea a obținut rezultate pozitive cu Gloria Buzău în campionat, singurul eșec fiind cel cu Concordia Chiajna, scor 0-1. Astfel, ultimele meciuri de sezon regular vor fi abordate de Gloria Buzău de pe locul 6, cu 26 de puncte, la un punct de locul 5, Unirea Dej, și cu un punct peste locul 7, FK Miercurea Ciuc.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-a-prezentat-primele-sase-achizitii-din-aceasta-iarna-cu-echipa-din-crang-a-semnat-un-nou-contract-si-robert-salceanu-19258672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-echipei-uta-a-explicat-de-ce-a-fost-de-acord-cu-cedarea-lui-joseph-godwin-la-gloria-buzau-19258533

https://liga2.prosport.ro/liga-4/adrian-petre-reales-presedinte-al-ajf-buzau-sunt-sigur-ca-si-de-acum-inainte-vom-reprezenta-un-exemplu-19258458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-csm-ramnicu-sarat-amical-19258394

 

 

Andrei PASCU 27 Jan. 2023, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă