”Război” pe cel mai modest gazon din prima parte a acestui sezon de Liga 2! Iarba e dată la o parte, se sapă tranșee, totul pentru a se asigura ”o mai bună calitate de joc”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2023, 15:31 Liga 2

Campionatul Liga 2 a intrat în pauză de iarnă odată cu încheierea rundei a 15-a, iar cluburile participante în competiție au și început deja pregătirea părții secunde, una care se va relua în ultimul weekend al lunii februarie a anului 2024 și va conține ultimele patru runde din sezonul regular, apoi jocurile din play-off și play-out. Unele echipe au început să renunțe la jucătorii pe care nu-i mai vor în lot, lista achizițiilor începe să fie trasată, altele caută conducători, dar sunt și competitoare care au așteptat pauza pentru a-și reface suprafața de joc.

În această ultima categorie se află, de exemplu, și nou-promovata CS Tunari, echipă care după primele 15 etape din acest sezon a arătat că are cel mai modest gazon dintre participantele în Liga 2.

La Tunari au început lucrările de modernizare a suprafeței de joc a stadionului de fotbal

Trupa ilfoveană și-a încheiat jocurile de pe teren propriu din campionat în 2023 încă de săptămâna trecută, cu un meci în care s-a făcut din nou de râs în fața întregii țări, iar acest lucru a fost încă un motiv în plus pentru ca autoritățile locale din Tunari să ia decizia de a moderniza suprafața de joc a stadionului Central Arsenal Tunari.

În acest final de săptămână au început lucrările la gazonul stadionului din Tunari, iar clubul a publicat informații și fotografii despre demersul de îmbunătățire a suprafeței de joc.

”Luna decembrie ne prinde pregătiți, pentru a reface suprafața de joc prin lucrări de decopertare, drenaj, terasament prin adăugare de substraturi necesare pentru drenare. De asemenea, suprafața de joc va beneficia și de încălzire, prin care în perioada rece sa asigure o mai bună calitate de joc”, a transmis CS Tunari.

Stadionul Central Arsenal Tunari a avut cel mai modest gazon din Liga 2 în prima parte a sezonului 2023-2024

Chiar săptămâna trecută, stadionul din Tunari a oferit imagini dezolante cu condițiile de joc la nivel de eșalon secund în fotbalul românesc. În urma ploilor căzute înaintea și în timpul meciului CS Tunari – Chindia, gazonul a fost inundat, iar arbitrul Mihail Lăstun nu a văzut în acest lucru niciun impediment să dea start partidei, chiar dacă cel puțin într-o jumătate a terenului mingea nu putea să sară. Cum meciul a fost și televizat, întreaga țară a putut vedea în ce condiții s-a desfășurat acel joc câștigat de Chindia cu 2-0, ce condiții oferă Tunariul.

Nu a fost prima dată când CS Tunari a avut probleme în acest sezon cu gazonul. În ciuda faptului că are un stadion cochet, suprafața de joc a acestuia a lasat de dorit și în trecutul nu foarte îndepărtat. În prima parte a campionatului, gazonul arenei ”Central Arsenal Tunari” a fost afectat de o ciupercă, iarba a avut de suferit și mai multe jocuri s-au desfășurat în condiții greu de conceput pentru acest nivel fotbalistic și pentru anul în care ne aflăm. Multe porțiuni are suprafeței de joc nu mai aveau iarbă, ci doar nisip. Între timp, iarba a crescut și gazonul arată bine, însă drenajul pe care îl are a arătat la meciul cu Chindia, la condițiile meteo din acel moment, că este departe de o suprafață de joc acceptabilă pentru acest nivel fotbalistic.

”Trebuie felicitați că nu s-a înecat niciun jucător. Uită-te ce e acolo”, a râs fostul arbitru Ion Crăciunescu de condițiile de joc în care s-a desfășurat meciul CS Tunari – Chindia.

CS Tunari mai are un meci în 2023, dar îl organizează la baza de la Buftea a FRF

Dacă jocurile din Liga 2 s-au încheiat, CS Tunari încă nu intră în vacanță. Echipa ilfoveană mai are de disputat un meci oficial în acest an 2023. Va evolua marți, de la ora 19:00, contra colegei de campionat Gloria Buzău, în etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României.

CS Tunari va organiza acest meci, însă fiindcă a fost programat în nocturnă, îl va găzdui pe stadionul CNAF Buftea, pe terenul de iarnă.

CS Tunari și Gloria Buzău mențin, înaintea ultimei etape a fazei grupelor, șanse de calificare în sferturile Cupei României. Ilfovenii au 2 puncte obținute în fața prim-divizionarelor U Craiova (1-1) și FC Voluntari (1-1), în timp ce buzoienii au trei puncte după ce au pierdut cu UTA (1-2) și au învins Farul (1-0).

Pentru a se califica în sferturi, trebuie să ocupe una dintre primele două poziții din Grupa D, în fața lor afându-se FC Voluntari, U Craiova (ambele cu 4 puncte), iar UTA are tot 3 puncte, ca Gloria Buzău. Ultima este campionat Farul (0 puncte), care este deja eliminată.

  • În campionat, după 15 etape, Gloria Buzău iernează pe locul 5, calificabil în play-off, cu 25 de puncte, iar CS Tunari este pe poziția a 17-a, retrogradabilă, cu 12 puncte.

Foto: CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-fost-stabilit-programul-ultimei-etape-din-grupele-cupei-romaniei-19293673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tunariul-s-a-remarcat-din-nou-in-liga-2-conditiile-in-care-s-a-jucat-meciul-cu-chindia-a-starnit-hohote-de-ras-bine-ca-nu-s-a-inecat-niciun-jucator-19294221

Marius ANGHEL 03 Dec. 2023, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă