Galeria echipei Farul reacționează la rândul ei vizavi de restanța nedisputată cu ”U” Cluj. Peluza Marină pune punctul pe I și se întreabă unde a fost până acum Peluza Șepcile Roșii

Marius ANGHEL 02 Dec. 2020, 23:57 Liga 2
Galeria echipei Farul reacționează la rândul ei vizavi de restanța nedisputată cu ”U” Cluj. Peluza Marină pune punctul pe I și se întreabă unde a fost până acum Peluza Șepcile Roșii

Peluza Marină, galeria echipei Farul Constanța, reacționează la rândul ei după ce meciul restant dintre ”U” Cluj și Farul, programat pentru ziua de 2 decembrie, de la ora 16:45, nu s-a mai desfășurat și va fi câștigat la ”masa verde” de ”marinari”.

Suporterii echipei Farul pun punctul pe I și spun că toată această situație este generată de regulamentul făcut de FRF pentru această perioadă în care competițiile au loc pe timp de pandemie. Totodată, aceștia transmit că nu sunt de acord cu meciurile câștigate în asemenea mod, la ”masa verde”.

Peluza Marină către Peluza Șepcile Roșii: ”Au mai fost meciuri care s-au disputat la “masa verde” și nu am văzut niciun comunicat”

Spre deosebire de Peluza Șepcile Roșii, care a avut un comunicat despre această situație în care s-a adresat grobian față de Ciprian Marica și a făcut acuzații la adresa Farului pe supoziții, Peluza Marină are un mesaj împăciuitor. Fanii constănțeni ironizează fin suporterii clujeni, pentru ”sursele lor sigure”, și le reamintesc că până acum n-au scos niciun cuvânt, deși au mai fost meciuri decise la ”masa verde”, însă, nefiind implicată, ”U” Cluj, nu le-a păsat de o eventuală inițiativă prin care regulamentul putea fi taxat și eventual modificat.

  • Farul a descoperit marți că are șase componenți ai echipei depistați pozitiv cu COVID-19 și nu a primit avizul să facă deplasarea la Cluj Napoca pentru meciul restant cu ”U” Cluj. Conform regulamentului făcut de FRF pentru această perioadă în care competițiile au loc pe timp de pandemie, un meci care nu se poate disputa prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată. Dacă jocul nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent de cine întâmpină probleme de această dată, atunci meciul va fi decis la ”masa verde” împotriva echipei din cauza căreia nu a avut loc prima dată. În acest caz, ”U” Cluj va pierde cu 3-0 la ”masa verde”, fiindcă ea a fost cea care nu a putut juca prima dată și a solicitat amânarea.

Opinia Peluza Marină despre situația generată de nedisputatea restanței Farul – ”U” Cluj:

?Comunicat Peluza Marină?
Farul Constanța, o echipă ce tocmai a împlinit vârsta centenarului, tinde a fi trasă la răspundere pentru regulamentul FRF în timpul pandemiei de Covid-19. Am văzut reacții din partea suporterilor rapidiști și un comunicat oficial al suporterilor “U”-iști. Reamintim că și “U” Cluj a beneficiat de multe zile de repaus din cauza îmbolnăvirilor de covid și totodată, din pricina lor nu s-a putut juca primul nostru meci, urmând a fi reprogramat pentru 2 decembrie.
Considerăm că acuzațiile Peluzei “Șepcile Roșii”, la adresa clubului nostru, nu aduc niciun avantaj din punct de vedere fotbalistic. Până în momentul de față au mai fost meciuri care s-au disputat la “masa verde” și nu am văzut niciun comunicat din partea acestor suporteri. Regulamentul a fost făcut cu mult timp în urmă, iar inițiativa se putea lua încă din acel moment, având în vedere că au “surse sigure” în toate domeniile.
Nu dorim să facem acuzații nefondate pe baza unor “surse” închipuite, însă dorim să fie liniste la club. După cum menționam în rândurile mai sus formulate, inițiativa împotriva regulamentului trebuia luată încă de la început, punând problema că orice club poate fi avantajat sau dezavantajat. Într-adevăr nu suntem de acord cu acest regulament și nici cu meciurile câștigate în asemenea mod, dar asta nu putem decide noi sau membrii staff-ului nostru. Întelegem foarte bine supărarea celor de la Cluj, însă campionatul este lung, pot fi puși și ei în această situație pe care o întâlnim noi în acest moment, de asemenea și noi putem fi dezavantajați în aceeași manieră. Vrem suporterii pe stadioane și echipele pe teren, acesta este fotbalul de care ne este dor!
Peluza Marină susține clar și răspicat fair play-ul prin care cele două echipe trebuie să își susțină duelul pe terenul de fotbal! Considerăm că fotbalul se joacă doar pe teren și suntem triști că nu ne putem urmări favoriții cum evoluează pe gazon!
FOTBALUL FĂRĂ SUPORTERI NU ARE VALOARE!”, sună comunicatul suporterilor echipei Farul Constanța.Ianis Zicu, antrenorul echipei Farul, a avut săgeți ironice pentru ”U” Cluj, echipă pe care o vedea în Liga 3 în acest sezon dacă ediția trecută nu ar fi fost ”înghețată” din cauza pandemiei. În schimb, antrenorul echipei ”U” Cluj, Costel Enache a dat, mai degrabă, vina pe regulamentul FRF, nu pe Farul, așa cum a spus și Peluza Marină.
Jucătorii echipei ”U” Cluj s-au prezentat la stadionul Cluj Arena la ora la care ar fi trebuit să joace meciul restant cu Farul, pentru a protesta față de regulamentul FRF, care îi dă învinși la ”masa verde” după ce trupa constănțeană nu a putut să facă deplasarea la acest joc din cauza faptului că are șase cazuri de COVID-19, iar DSP nu i-a permis să plece din oraș.
Marius ANGHEL 02 Dec. 2020, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă