Costel Enache a intervenit și el în disputa mediatică dintre ”U” Cluj și Farul: ”Refuzi competiția și primești trei puncte. Nu știu cât de eficient e regulamentul”

Andrei PASCU 02 Dec. 2020, 19:41 Liga 2
Costel Enache a intervenit și el în disputa mediatică dintre ”U” Cluj și Farul: ”Refuzi competiția și primești trei puncte. Nu știu cât de eficient e regulamentul”

Meciul dintre ”U” Cluj și Farul, care va fi decis la ”masa verde” în favoarea constănțenilor, a dat naștere multor reacții din partea oficialilor celor două cluburi. Chiar dacă până acum multe partide din Liga 2 și Liga 3 s-au terminat în același mod, din cauza prevederilor protocolului medical, nu au fost la fel de multe controverse cum se întâmplă acum față de jocul care trebuia să aibă loc astăzi, 2 decembrie, pe Cluj Arena.

De această dată însă, lucrurile stau diferit, iar ”U” Cluj este echipa care acuză, în timp ce Farul se apără.

Un punct de vedere și l-a spus și antrenorul ardelenilor, Costel Enache. ”Principalul” a criticat modul în care a fost conturat regulamentul în această perioadă, considerând că era mai bine ca meciul să fie decis la ”masa verde” de prima dată și să nu se mai reprogrameze.

Costel Enache: ”În viață, poți fi lovit câteodată de soartă, pot accepta”

Costel Enache nu i-a acuzat direct pe cei de la Farul că au făcut un anumit scenariu pentru a câștigat cu 3-0, dar că nu poate să nu se gândească la un astfel de lucru, spre deosebire de managerul Daniel Stanciu și suporteri.

”Cei care au făcut regulamentele au încercat să ajute fotbalul, dar nu știu cât de eficientă a fost această măsură. Acum că ne-am lovit de ea, pare ilogică această măsură. Tu refuzi competiția și primești trei puncte. În viață, poți fi lovit câteodată de soartă, pot accepta, dar nu pot să accept când cineva se leagă de anumite lucruri din regulament și îți râde în nas.

Dacă regulamentul zicea că ori joci cu cine ai, ori pierzi 0-3, clar pierdeam la ora aia, la prima amânare. Mi se pare deplasat ca un club să poată juca când are 10 cazuri, iar un altul să nu poată juca cu un caz, se interpretează ciudat”, a declarat Costel Enache la DigiSport.

Farul a raportat șase cazuri de COVID-19 

Miercuri, 2 decembrie, de la ora 16:45, era programat meciul restant din etapa a 11-a a Ligii 2 dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța. Jocul nu s-a mai desfășurat, deoarece clubul de la malul mării a descoperit la începutul acestei săptămâni că are șase cazuri de COVID-19 în lot, astfel că DSP Constanța a interzis deplasarea echipei antrenate de Ianis Zicu la Cluj-Napoca.

În aceste condiții, cum prima dată partida a fost amânată din cauza infectărilor de la ”U” Cluj, Farul va fi declarată câștigătoare la ”masa verde”.

”În urma testării periodice pentru COVID-19, 6 dintre componenții echipei noastre au fost depistați pozitiv. Clubul nostru a luat toate măsurile necesare conform protocolului sanitar în vigoare și a informat DSP Constanța și FRF despre situație.
În aceste condiții, DSP Constanța a dispus efectuarea anchetei epidemiologice și retestarea tuturor contacților cu cazurile pozitive, hotărând să nu acorde avizul favorabil pentru participarea echipei noastre la meciul cu Universitatea Cluj
După ce au plecat în această dimineață spre Cluj, jucătorii noștri vor reveni la Constanța în cursul după-amiezii și vor urma protocolul sanitar în vigoare
Le dorim sănătate tuturor și vă îndemnăm să respectați toate măsurile luate de autorități pentru combatarea pandemiei!”
, anunța Farul Constanța, referitor la infectări.

Jocuri decise la ”masa verde” în acest sezon Liga 2 și 3 din cauza problemelor cu COVID-19:

  • Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2), nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
  • Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 3-0 (Seria 1 Liga 3), amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Foresta.
  • CSM Deva – Măgura Cisnădie 3-0 (Seria 7 Liga 3), echipa gazdă a avut câștig de cauză după ce inițial oaspeții nu au putut juca, iar la reprogramare a avut probleme Deva;
  • CA Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta a pierdut cu 3-0.
  • Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3 (Liga 2) – a fost decis în favoarea oltenilor, chiar dacă la reprogramare au fost semnalate doar trei cazuri de COVID-19 la CSM Slatina. În situația de față, Slobozia a atacat în mediul online ”lipsa de sportivitate” a adversarilor.
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui 0-3 (Seria 1 Liga 3) – după ce au fost raportat numai două cazuri la formația din Vaslui la reprogramare, meciul nu s-a putut organiza nici a doua oară, astfel că CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a fost sancționată cu eșec la ”masa verde”
  • SCM Zalău – CA Oradea 3-0 (Seria 10 Liga 3) – amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Zalău, care a avut doar două cazuri pozitive.

În plus, nu s-a desfășurat nici restanța din etapa a 7-a a Ligii 3, Seria 10, Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare, atât la programare inițială, cât nici la reprogramare din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare. Comisia de Disciplină și Etică a FRF încă nu s-a pronunțat în acest caz, deși jocul face parte tocmai din etapa a 7-a.

Tot miercuri, 2 decembrie, dar de la ora 14:00, trebuia să aibă loc și restanța Ripensia – CS Mioveni, însă nici aceasta nu a avut loc, fiindcă argeșenii au anunțat trei cazuri de COVID-19 și faptul că DSP nu le permite să facă deplasarea.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-u-cluj-se-prezinta-la-meciul-cu-farul-motivele-care-ii-fac-pe-ardeleni-sa-creada-ca-totul-a-fost-planuit-si-raspunsul-incredibil-primit-de-la-dsp-e-1-decembrie-19160960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-stanciu-raspuns-dur-pentru-marica-eu-fac-parte-din-acei-idioti-care-l-au-sustinut-pe-marica-la-nationala-sunt-dezamagit-de-acesti-oameni-19160964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-sageti-ironice-catre-u-cluj-dupa-ce-farul-a-castigat-partida-directa-la-masa-verde-anul-trecut-am-ratat-play-off-ul-ca-s-a-inghetat-19160977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-sepcile-rosii-atac-dezastruos-asupra-lui-ciprian-marica-dupa-ce-restanta-u-cluj-farul-a-fost-anulata-cu-complicitatea-dsp-constanta-a-pus-in-scena-o-piesa-de-tea-19160932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tiberiu-curt-face-precizari-in-apararea-farului-dupa-ce-echipa-n-a-putut-face-deplasarea-la-restanta-cu-u-cluj-managerul-constantenilor-da-din-casa-doua-lucruri-despre-care-nu-se-s-19160949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-clubului-u-cluj-dupa-ce-restanta-cu-farul-nu-se-mai-joaca-iar-constantenii-urmeaza-sa-castige-la-masa-verde-ardelenii-isi-scor-parghiile-19160779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-u-cluj-farul-nu-se-mai-joaca-iar-echipa-lui-costel-enache-va-pierde-la-masa-verde-constantenii-au-descoperit-ca-au-cazuri-de-covid-19-19160715

Andrei PASCU 02 Dec. 2020, 19:41 Liga 2
Pe aceeași temă