Ianis Zicu, săgeți ironice către ”U” Cluj, după ce Farul nu s-a prezentat la restanță și va câștiga la ”masa verde”: ”Anul trecut am ratat play-off-ul că s-a «înghețat» campionatul, probabil lor le-a convenit că retrogradau dacă se juca”

Andrei PASCU 02 Dec. 2020, 20:47 Liga 2
Ianis Zicu, săgeți ironice către ”U” Cluj, după ce Farul nu s-a prezentat la restanță și va câștiga la ”masa verde”: ”Anul trecut am ratat play-off-ul că s-a «înghețat» campionatul, probabil lor le-a convenit că retrogradau dacă se juca”

Ianis Zicu, antrenorul echipe Farul, și-a spus punctul de vedere cu privire la partida pe care clubul său o va câștiga la ”masa verde”, cu 3-0, contra celor de la Universitatea Cluj. ”Principalul” trupei constănțene a afirmat că nu se pune problema ca formația sa să facă anumite jocuri de culise, astfel încât să ia cele trei puncte fără să joace.

Farul a descoperit marți că are șase componenți ai echipei depistați pozitiv cu COVID-19 și nu a primit avizul să facă deplasarea la Cluj Napoca pentru meciul restant programat miercuri, cu ”U” Cluj. Conform regulamentului făcut de FRF pentru această perioadă în care competițiile au loc pe timp de pandemie, un meci care nu se poate disputa prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată. Dacă jocul nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent de cine întâmpină probleme de această dată, atunci meciul va fi decis la ”masa verde” împotriva echipei din cauza căreia nu a avut loc prima dată. În acest caz, ”U” Cluj va pierde cu 3-0 la ”masa verde”, fiindcă ea a fost cea care nu a putut juca prima dată și a solicitat amânarea.

Ianis Zicu: ”Farul, dacă va ajunge în play-off, va ajunge pe munca pe care o depunem în fiecare zi” 

Zicu a atras atenția că, în perioada trecută, la testările anterioare, Farul a semnalat de asemenea cazuri cu noul coronavirus în lotul de jucători. Speră însă ca la finalul sezonului regular această victorie să nu conteze și să nu influențeze în vreun fel clasamentul final.

”Trebuie să avem grijă la ceea ce spunem, mai ales într-un mediu în care mor pe holurile spitalelor. Noi am jucat toate meciurile până acum, avem trei puncte peste U Cluj. Farul, dacă va ajunge în play-off, va ajunge pe munca pe care o depunem în fiecare zi. Sper să ajungem în play-off fără să conteze aceste trei puncte.

Suntem la a patra testare în care apar cazuri la noi. Am făcut pașii necesari în această perioadă. Starea medicală de la noi e la fel, sunt șase persoane cu COVID, cinci jucători și un membru al staffului, așteptăm rezultatele retestării celor negativi. Așteptăm finalizarea anchetei să vedem dacă putem juca sau dacă intrăm în carantină”, a declarat Ianis Zicu la DigiSport.

Ianis Zicu, ironic la adresa Universității Cluj

Antrenorul constănțenilor nu a ratat însă ocazia să îi ”înțepe” pe cei de la Universitatea Cluj, făcând trimitere la modul în care s-a terminat sezonul trecut.

Atunci când campionatul a fost ”înghețat” din pricina instaurării pandemiei cu COVID-19 începând de la locul 7 în jos, Farul era în partea superioară a clasamentului și spera la play-off, în timp ce ardelenii erau jos și aveau emoții cu menținerea în Liga 2.

”Eu zic că trebuia să se piardă 0-3 de la prima amânare, dar nu jucătorii și antrenorii au votat. Conducătorii au decis. Anul trecut noi am ratat play-off-ul că s-a «înghețat» campionatul, probabil celor de la U Cluj le-a convenit, că retrogradau dacă se juca pe teren, că erau pe 14”, a mai spus Ianis Zicu.

În acest moment, Farul ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte acumulate în 12 meciuri, iar cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde” va urca pe locul 4, cu 23 de puncte, urmând să devanseze la golaveraj Viitorul Pandurii și Rapid. ”U” Cluj are 17 puncte strânse în 12 jocuri și e pe locul 13.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

 

 

 

Andrei PASCU 02 Dec. 2020, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă