Gache a demisionat de la Farul. Ilie Stan e noul antrenor principal al constănțenilor. „Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a promova”

Marius ANGHEL 16 Mar. 2016, 13:41 Liga 2
Gache a demisionat de la Farul.** Ilie Stan e noul antrenor principal al constănțenilor.

Rezultatele înregistrate în etapa a 22-a a Ligii 2 au produs patru schimbări de antrenori principali la echipele din acest eșalon, doi din Seria I și doi din Seria a II-a. După Mihai Stere (FC Brașov), Tiberiu Csik (Olimpia Satu Mare) și Laszlo Balint (FC Academica Clinceni), miercuri, după eșecul de marți seară cu SC Bacău, a venit rândul lui Constantin Gache să fie schimbat. Antrenorul echipei FC Farul a demisionat miercuri dimineață, în locul lui urmând a fi adus Ilie Stan.

„Da, în cursul zilei de azi plec spre Constanța pentru a prelua echipa. Mă bucur că voi antrena o formație de tradiție din fotbalul românesc, voi încerca să aduc, prin jocul prestat de echipă și prin rezultate, câți mai mulți spectatori pe stadion. Cu mine va veni secundul Robert Panduru. Am vrut să reintru în fotbalul românesc, știu că la Farul sunt jucători ambițioși și valoroși și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a promova”, a spus, pentru Liga2.ro, Ilie Stan.

Ilie Stan va fi al doilea antrenor al Farului în acest sezon și va prelua echipa de pe locul 5 în Seria I, cu 32 de puncte acumulate în 20 de etape, la o distanță de 14 puncte față de liderul Rapid București. Stan va lucra la echipa constănțeană cu secunzii pe care i-a avut și Gache, Ion Barbu și Gheorghe Mina, însă va veni și cu secundul Robert Panduru. Prezentarea sa va avea loc astăzi, de la ora 16:00.

Ilie Stan (48 ani) a pregătit în cariera sa echipe ca Victoria Brănești, CS Mioveni, Steaua, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov și FC Zakho (Irak). Cel mai important reper în cariera sa de antrenor este legat de perioada octombrie 2011 – martie 2012, atunci când s-a aflat la conducerea echipei Steaua. O altă performanță a fostului mijlocaș, originar din Pogoanele, Buzău, e legată de promovarea celor de la Victoria Brănești din Liga a 3-a până în Liga 1.

Marius ANGHEL 16 Mar. 2016, 13:41 Liga 2
Pe aceeași temă