Stere a cedat, și-a dat demisia, însă nu i-a fost acceptată. Antrenorul refuză să mai pregătească echipa: „Sunt antrenori care să se ocupe de ea”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 11:29 Seria 2
Stere a cedat, și-a dat demisia, însă nu i-a fost acceptată.** Antrenorul refuză să mai pregătească echipa:

UPDATE: Președintele interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov, Gheorghe Popa, spune că a fost suprins de decizia lui Mihai Stere de a demisiona și de a refuza să mai pregătească echipa. „Credeam că am reglat luni lucrurile, însă după ședință Stere s-a întors cu demisia și nu a mai fost cale de întors. Echipa va fi pregătită de Adrian Szabo, antrenor în care avem încredere deplină”, a spus Popa.


 

Remiza albă din meciul cu Universitatea Cluj a tensionat și mai mult atmosfera la FC Brașov. Faptul că „stegarii” se îndepărtează clar de locurile de play-off, dar și jocul penibil au declanșat un val de nemulțumiri și acuze. Mihai Stere și-a asumat în totalitate rezultatele și chiar a anunțat public că este dispus să demisioneze, lucru pe care l-a făcut după ședința de luni pe care a avut-o cu șefii săi. Demisia sa nu a fost însă acceptată, cel puțin pentru moment.

„Toată vina o iau asupra mea, eu niciodată nu voi da vina pe jucători. Matematic mai sunt șanse de a prinde play-off-ul, dar este clar că trebuie câștigate toate meciurile rămase de disputat. Am mai spus, dacă demisia mea ar face bine clubului, nu este nicio problemă. Tot ceea ce am făcut până acum am făcut doar în interesul echipei”, declara Stere la finalul meciului cu „U” Cluj.

Președintele interimar al CA al FC Brașov, Gheorghe Popa, nu a dorit să ia măsuri radicale imediat după meci, astfel că a convocat o ședință luni dimineața la sediul clubului. „Vom face luni dimineața o analiză la rece și vom decide ce măsuri vom lua”, a fost mesajul lui Popa după jocul cu „U” Cluj.

Credit pentru actualul staff

Imediat au apărut mai multe variante de posibili antrenori printre care Țălnar, Mulțescu sau Jerry Gane, unii chiar s-au autopropus, însă șefii clubului au amânat, ieri, luarea unei decizii pentru că totul depinde de planurile italienilor. Astfel, Stere și Szabo au fost convocați ieri dimineață la sediul clubului. Deși se anunța o ședință furtunoasă, șefii clubului au decis ca, cel puțin pentru moment, să acorde credit actualului staff. „Avem în continuare încredere în stafful tehnic al echipei format din Szabo, Stere, Naghi și Șanta că pot redresa echipa. Normal că suntem extrem de dezamăgiți de prestația unor jucători. Vom avea marți o ședință și cu ei pentru a clarifica lucrurile. Șansele la play-off s-au redus după ultimele rezultate, dar trebuie să luptăm până la capăt pentru îndeplinirea obiectivului”, a declarat Gheorghe Popa.

Stere nu a putut fi oprit însă. A demisionat luni din funcția de antrenor principal la FC Brașov și, chiar dacă demisia sa nu a fost acceptată, tehnicianul nu a condus antrenamentul de astăzi al echipei. „Luni mi-am prezentat demisia. Este decizia mea și mai multe nu comentez. Sunt antrenori care să se ocupe de echipă”, a spus Stere, care a fost prezenta la stadion, dar nu s-a implicat în pregătirea echipei.

Ședința de pregătire este condusă la această oră de Adrian Szabo și secunzii Naghi, Nicolau și Șanta. Stere a stat pe banca Brașovului timp de patru etape în acest an. Cu Stere pe bancă, FC Brașov a câștigat doar un meci, cel cu Unirea Tărlungeni, și a remizat în altul, duminică cu „U” Cluj.

„Totul se poate termina în câteva zile”

Șefii lui FC Brașov nu doresc să facă schimbări în staff-ul tehnic pentru că astăzi sunt așteptați la Brașov șefii Nilor Group, în frunte cu CEO-ul Lorenzo Grassini. „Lucrurile sunt cât se poate de clare. Clubul are nevoie urgentă de bani pentru continuarea activității. Dacă italienii vor ajunge marți seara la Brașov poate fi un semn că ceva se mișcă. E clar că jucătorii sunt afectați de toată această nebunie din jurul clubului și nu mai sunt cu capul la fotbal. Gheorghe Popa nu a acceptat demisia lui Stere, tocmai pentru că așteaptă să vadă ce vor cu adevărat italienii. Poate vin ei cu un antenor și câțiva jucători… În schimb, dacă italienii nu vor ajunge la Brașov este cât se poate de clar că va interveni blocajul financiar și totul se va termina. Jucătorii nu mai pot fi păcăliți cu promisiuni, sunt probleme mari și cu angajații de la stadion, nu vor fi bani pentru deplasări, de organizarea meciurilor”, spun sursele Monitorul Expres.

Gheorghe Popa va fi prezent marți dimineața, la București, la un simpozion organizat de FRF în care invitatul special este prof.dr. Tim Meyer, director al Centrului Medical de Excelență FIFA, membru în Comisia Medicală UEFA și medic al echipei naționale de fotbal a Germaniei, campioană mondială en titre. În cazul în care italienii vor ajunge marți după-amiaza la București, aceștia vor fi aduși la Brașov chiar de către Gheorghe Popa pentru finalizarea negocierilor pentru preluarea clubului. „Dacă italienii vor veni la Brașov e clar că ei trebuie să înceapă să facă măcar câteva plăți la echipă. Ar fi un semnal pozitiv înaintea meciului cu CS Mioveni”, spun jucătorii lui FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 11:29 Seria 2
Pe aceeași temă