Concordia Chiajna a trecut de CFC Argeș și a revenit pe loc calificabil în play-off. Gabi Torje, pasator decisiv: ”Ne apropiem tot mai mult de obiectivul primordial.” Fostul internațional, despre cum este atmosfera la echipă după retragerea lui Gabi Tamaș

Marius ANGHEL 05 Nov. 2023, 09:08 Liga 2

Gabriel Torje (33 de ani) a tras concluziile din partea Concordiei Chiajna în urma succesului pe care echipa sa l-a obținut sâmbătă, la Chiajna, în meciul derby din etapa a 12-a Ligii 2 cu Campionii FC Argeș, una dintre cele trei retrogradate în vară din prima ligă și o contracandidată în lupta pentru accederea în play-off.

Cu 1-0 a câștigat echipa ilfoveană partida, cu un gol marcat în minutul 18 de către Denis Ispas, în urma unui corner executat de Torje.

Concordia, victorie importantă cu CFC Argeș în Liga 2. Torje: ”Ne apropiem tot mai mult de obiectivul primordial”

Superioară în clasament cu un punct înainte de desfășurarea partidei, Concordia a reușit în urma întâlnirii cu CFC Argeș să se distanțeze de aceasta la patru puncte, ba chiar să revină pe locurile calificabile în play-off. Meciul desfășurat sâmbătă la Chiajna a fost câștigat la limită de echipa lui Erik Lincar, golul lui Denis Ispas, cu o lovitură de cap din 6 metri la colțul scurt, din minutul 18, fiind îndeajuns.

Nu a fost un meci cu multe situații de gol. De exemplu, ilfovenii au mai avut o mare ocazie de gol prin Adrian Bălan, în minutul 53, în timp ce argeșenii au irosit ocazii prin Rădescu (6), Bertrand (54) și Angelov (69). La prima și ultima, portarul Oncescu a fost salvator.

”O victorie foarte importantă, pentru că am jucat cu o contracandidată la play-off, o echipă valoroasă, care investește foarte mult, cu jucători valoroși, o echipă care vine din Liga 1. Ne bucurăm de această victorie. Ne apropiem tot mai mult de obiectivul primordial, acela de a intra în play-off și asta ne dă încredere și trebuie să ne pregătim tot mai bine pentru ultimele meciuri care au rămas în acest an”, a spus Torje la microfonul DigiSport.

Gabi Torje a centrat la golul lui Ispas

Torje a centrat din corner la golul marcat de Ispas și a rămas pe teren până în minutul 86, când a fost înlocuit de Cătălin Hlistei. De când a semnat cu Concordia a evoluat în toate meciurile, șase la număr, de cinci ori ca titular, de fiecare dată fiind înlocuit.

”Important e să mergi la fiecare acțiune cu determinare. Important e să câștigi, nu contează că e din fază fixă, că sunt trei acțiuni individuale, cele trei puncte de azi sunt foarte-foarte importante”, a spus Torje despre faptul că el a oferit pasa de gol în acest meci.

Totodată, fostul internațional a vorbit și despre faptul că antrenorul Lincar l-a utilizat pe mai multe poziții de joc de când e la Concordia, inclusiv în partida cu CFC Argeș.

”Ce mă pune Mister să joc, ce are nevoie, joc, indiferent unde are nevoie. Am jucat și fundaș dreapta acum două meciuri. Mă bucur, mă simt bine aici. Mă bucur de fotbal în continuare, pentru că, ați văzut, cariera de fotbalist nu e foarte lungă și cât mai avem de jucat sperăm să o facem cât mai bine, să o facem cât mai bine și să ne bucurăm”, a mai spus fotbalistul originar din Timișoara.

Tamaș nu s-a rupt definitiv de Concordia: ”Vine, e alături de noi, vorbește cu noi”

Pentru Concordia a fost al doilea meci de când fostul ei lider din defensivă și vestiar, Gabriel Tamaș, a făcut anunțul încheierii carierei de fotbalist. El nu jucase nici în precedentul meci înainte de anunț, în victoria de acasă cu Gloria Buzău (scor 1-0), altă pretendentă la play-off și promoare. Trupa ilfoveană a obținut în acest interval două victorii și o remiză, arătând, astfel, că se poate descurca bine și fără Tamaș pe teren.

Fostul fundaș central al naționalei a rămas însă aproape de Concordia și de jucători, inclusiv la meciul cu CFC Argeș fiind în tribună pentru a-și urmări foștii colegi.

”Vine, e alături de noi, vorbește cu noi. Face parte din grupul acesta. Era un jucător valoros pentru noi și se simte oricum lipsa lui. Să joci până la 40 de ani deja este o realizare foarte mare. El, fizic, nu avea nicio problemă, a declarat-o și el. Doar psihic un mai putea. Îmi pare rău, pentru că era un jucător foarte bun, mai ales în vestiar”, a spus Gabi Torje, întrebat care este atmosfera la Concordia după despărțirea de Tamaș.

Cu 19 puncte acumulate în 12 meciuri, Concordia Chiajna a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, fiind la egalitate cu CSC Dumbrăvița, pe care o depășește la golaveraj. Echipa ilfoveană mai poate pica o poziție în clasament până la finalul rundei, în funcție de ce face Gloria Buzău (18 puncte) în meciul ei cu liderul Unirea Slobozia (24 puncte), programat luni, la Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-concluzii-dupa-csc-dumbravita-steaua-0-0-19291861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slatina-umilita-de-ceahlaul-oprescu-s-a-luat-de-arbitraj-19291858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-sensibil-dupa-csc-dumbravita-steaua-0-0-19291745

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-csm-ramnicu-sarat-jucat-in-conditii-rele-19291721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

Marius ANGHEL 05 Nov. 2023, 09:08 Liga 2
Pe aceeași temă