Motivul pentru care Gabriel Torje a semnat cu Concordia Chiajna: ”Am promis că dacă mă întors în România voi încerca să-i ajut.” Fostul internațional spune că s-a gândit să se retragă din fotbal, dar și cum se percepe în țară și afară vârsta de 33 de ani

Gabriel Torje a făcut o alegere surprinzătoare în momentul în care a semnat cu Concordia Chiajna, iar miercuri, 20 septembrie, și-a argumentat motivul pentru care a dat curs unei propuneri din Liga 2, în cadrul unei conferințe de presă.

În vârstă de 33 de ani, mijlocașul născut la Timișoara a decis că e mai bine să rămână în țară, să fie aproape de casă, chiar dacă a avut propuneri din Turcia, Grecia sau Macedonia de Nord.

Gabriel Torje, motivul pentru care a semnat cu Concordia Chiajna

Torje a purtat și în anii trecuți discuții cu președintele Cristian Tănase, iar acum a venit momentul să dea curs propunerii. Concordia Chiajna, unul dintre cele mai potente cluburi din Liga 2 din punct de vedere financiar, deși conducătorii au mereu un discurs moderat în această privință, a reușit să îl convingă pe Gabriel Torje să semneze.

După cum a declarat fostul mijlocaș de la Dinamo sau Poli Timișoara, el s-a consultat și cu bunul său prieten Gabriel Tamaș înainte să semneze, care i-a oferit informații pozitive despre cum stau lucrurile la clubul din Liga 2.

”Nu e prima discuție avută cu domnul Cristi Tănase. Am mai avut o discuție înainte să plec în Turcia și i-am promis că, dacă mă voi întoarce în România și vor avea nevoie de mine, voi încerca să-i ajut cât pot.

Discuții au fost și cu alte echipe, au fost și câteva oferte, dar mi-am dorit să rămân acasă pentru că am mult timp de când am fost plecat, aproape 10 ani de străinătate. Am avut două oferte din Turcia, dar nu mi-au convenit. Am mai avut una din Grecia și una din Macedonia de Nord, dar am decis să rămân acasă.

Am stat până acum trei zile la Timișoara. M-am înțeles cu cei de la Chiajna și sper să facem lucruri bune împreună. De câțiva ani este obiectivul promovarea echipei în Liga 1.

A contat și prezența lui Gabi Tamaș aici. El a fost prima persoană pe care am sunat-o. După care, am discutat cu cei din conducere. Am vorbit luni cu Gabi și m-a convins să vin aici. Mai am alți foști colegi aici de la națională. Este un colectiv bun, o echipă valoroasă, care din punct de vedere al lotului se poate bate la promovare”, a precizat Gabriel Torje la conferința de presă.


Gabriel Torje s-a gândit la retragere înainte să semneze cu Concordia

Gabriel Torje s-a gândit să renunțe la fotbal, pentru că anii petrecuți în fenomen l-au consumat și simte nevoia să fie mai aproape de familie. Din acest motiv a și spus pas anumitor oferte din afară, chiar dacă, mai mult ca sigur, a renunțat la salarii superioare celui stipulat în contractul cu Concordia Chiajna.

Deja, Torje își face planul pentru după ce va renunța la cariera de fotbalist și va începe curând demersurile pentru obținerea certificatelor de antrenor.

”Acasă m-am simțit mereu bine, indiferent de ce satisfacție îți oferă banii și stadioanele, atmosfera pe care joci în străinătate. Ce simți acasă când ești acasă cu apropiații e un sentiment deosebit

Da, am vrut să renunț la fotbal. După ce am terminat în Turcia și am avut mai multe discuții, am avut un moment în care m-am gândit că, dacă nu voi găsi ceva care să-mi convină și doar să mă duc să stau să pierd timpul undeva, aș fi preferat să fac școala de antrenori. Această oportunitate oferită de Chiajna trebuie să o onorez cu seriozitate, cu concentrare maximă și să dau tot ce am mai bun pentru echipă.

Important e să mă vadă alții când voi fi acolo, nu să mă văd eu. Dacă voi termina școala de antrenori, important e să găsesc persoane care să aibă încredere în mine și să am rezultate.

Voi face teste. Antrenorii îmi vor spune când sunt pregătit să joc. Asta cred că e la noi în România, că la 33 de ani ești bătrân. În alte campionate, la 33 de ani ești în floarea vârstei. Nu cred că joacă cifrele din buletin și nici anii de muncă din spate sau uzura. Dacă promovăm și voi continua, sper ca împreună să jucăm și în Liga 1”, a mai spus Gabriel Torje, care în ultima perioadă s-a antrenat cu o altă echipă din Liga 2, cu CSC Dumbrăvița.

Reamintim echipele pe unde a trecut Gabriel Torje: Poli Timișoara, CFR Timișoara, Dinamo (în trei perioade), Udinese (Italia), Granada, Espanyol Barcelona (ambele din Spania), Konyaspor, Ankaraspor (ambele din Turcia), Terek Grozny (Rușia), Karabukspor, Sivasspor (ambele din Turcia), Larissa (Grecia), Bandirmaspor (Turcia), Farul Constanța, de la care a primit o medalie de campion pentru cele 16 meciuri jucate în prima parte a sezonului trecut, și Genclerbirligi (Turcia).

Torje va împlini 34 de ani în noiembrie și are 57 de apariții în naționala de seniori a României, pentru care a marcat 12 goluri.

Cel mai bun randament, la nivelul echipelor de club, l-a dat la Dinamo, cu 28 de goluri în 167 de meciuri. În 2011, Gabriel Torje a fost desemnat cel mai bun jucător român al anului.

Gabriel Torje vrea să ajute echipa din Chiajna să se întoarcă în SuperLiga României

Cu 8 puncte acumulate în șase etape, Concordia Chiajna este pe locul 8, la două puncte de locul 6, care la finalul sezonului regular duce în play-off, ocupat acum de CSM Ceahlăul. În etapa a 7-a, echipa ilfoveană este programată să joace sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Reșița (locul 16, 5 puncte).

Gabriel Torje vrea să ducă echipa din Chiajna în SuperLiga României la finalul acestei stagiuni de Liga 2.

Nivelul din Liga 2? Este inferior Ligii 1, cu siguranță, de aia este și liga a doua. Trebuie să fim concentrați pe ce avem noi de făcut. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare meci în parte, iar în play-off să ne gândim la promovarea directă.

Sunt multe echipe care nu au dreptul de a promova. Deocamdată, sunt în fruntea clasamentului echipe care nu au dreptul, dar până la finalul sezonului regulat e clar că se va face diferența între cele care pot face față la promovare și celelalte. Sunt destul de multe echipe care își doresc promovarea în acest an”, a mai spus Torje.

Conferința de presă susținută de Gabriel Torje după ce a semnat cu Concordia Chiajna:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-chindia-1-1-19285543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-andrei-marc-dupa-csm-ceahlaul-chindia-targoviste-1-1-19285540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-anuntat-un-parteneriat-cu-un-lant-farmaceutic-major-care-nu-va-aparea-pe-echipamentul-de-joc-seful-echipei-nu-stie-cum-s-a-ajuns-la-acest-sponsor-19285535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-la-aniversarea-a-55-de-ani-dupa-ceahlaul-chindia-1-1-19285528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-torje-a-semnat-cu-concordia-chiajna-19285484

Pe aceeași temă