FOTO | CS Mioveni efectuează antrenamentele colective în trei locații din Argeș. Concluziile după cantonamentul cu reguli stricte și cei doi jucători accidentați din lotul lui Claudiu Niculescu

Marius ANGHEL 10 Jun. 2020, 15:25 Liga 2

CS Mioveni a fost prima echipă dintre primele șase clasate în Liga 2, cele ce vor juca în play-off-ul de promovare, care s-a reunit pentru a se pregăti în condițiile protocolului medical ca urmare a pandemiei de COVID-19 și e penultima care anunță că și-a reluat antrenamentele în alcătuire completă.

Gruparea argeșeană a intrat în cantonamentul desfășurat în regim închis la 18 mai, cu câteva ore înainte de UTA, a efectuat trei testări împotriva virusului SARS-CoV-2, iar antrenamentele desfășurate cu toți jucătorii le-a început de săptămâna trecută, însă, oficial, a anunțat acest lucru, abia astăzi, 10 iunie. Aparent, Claudiu Niculescu și-a ținut jucătorii în cantonament mai mult de două săptămâni, cât obliga protocolul autorităților.

CS Mioveni se antrenează normal la Mioveni, Colibași sau Făget

Acum, CS Mioveni organizează ședințele de pregătire colective, câte una sau două pe zi, în trei locații, la stadionul Orășenesc din Mioveni, la Grupul Şcolar Colibaşi sau la stadionul din Făget.

”Galben-verzii continuă pregătirea pentru play-off, pe plan local, echipa lui Claudiu Niculescu, revenind de săptămâna trecută la antrenamentele normale cu tot lotul.

Timp de aproape trei săptămâni CS Mioveni s-a pregătit în condiţiile impuse de protocolul Federaţiei pe timp de pandemie, şedinţele fiind făcute doar cu câte 4 jucători. De câteva zile, însă, lucrurile au revenit la normal, şi la antrenamente este prezent tot lotul. Şedinţele tehnice sunt de Claudiu Niculescu afară, pe gazon, aşa cum cere în cotinuare protocolul. Antrenamentele se fac fie la Stadionul Orăşenesc din Mioveni, fie la Grupul Şcolar Colibaşi, fie la Stadionul din Făget, toate trei locaţiile având condiţiile necesare. Galben-verzii au terminat şi cu cantonamentul impus la reluarea pregătirii, iar toate cele trei teste COVID efectuate au ieşit pentru toţi jucătorii, negative.

Fotbaliştii argeşeni au beneficiat luni, de o zi liberă, iar de ieri au revenit la antrenamente, acestea fiind făcute, fie câte unul, fie câte două pe zi, în funcţie de cum au stabilit programul antrenorii”, a anunțat CS Mioveni pe site-ul oficial.

Dumitru Olteanu: ”Antrenorii au spus despre jucători că s-au pregătit foarte bine şi sunt în parametri excelenţi”

Despre cum a decus cantonamentul desfășurat în regim închis, în care ședințele de pregătire au fost susținute în grupuri de maximum patru sportivi, dar și despre ce a urmat apoi pentru CS Mioveni a vorbit preşedinetele Consiliului Director al clubului argeșean, Dumitru Olteanu.

”După cele 14 zile în care echipa a stat în cantonament şi au fost efectuate cele trei teste COVID, toate ieşind negative, echipa şi-a reluat antrenamentele normale, cu tot lotul. Urmează în perioada următoare o pregătire tehnico-tactică, dar se va continua şi cu pregătirea fizică. Jucătorii s-au prezentat foarte bine în această perioadă, iar antrenorii au spus despre ei că s-au pregătit foarte bine şi sunt în parametri excelenţi”, a spus Olteanu, care a precizat și că CS Mioveni are doi jucători indisponibili în acest moment: ”Din păcate, avem şi doi jucători accidentanţi, Tirică şi Edi Stoica, dar sperăm să se refacă curând, pentru a fi de folos în play-off.”

  • Andrei Tirică nu a jucat niciun meci pentru CS Mioveni în acest sezon, în timp ce Eduard Stoica a prins doar cinci partide, în care a fost integralist.

CS Mioveni, două amicale cu Slatina?

Mioveniul vrea să joace și două meciuri amicale cu CSM Slatina, echipă din Liga 3 care va desfășura baraj de promovare în Liga 2, până la startul play-off-ului, programat la data de 4 iulie.

”Încercăm să găsim şi câteva meciuri amicale, dar este greu de găsit adversar, mai ales dacă nu ştim ţintarul play-off-ului, pentru că nu ar fi indicat să jucăm cu echipele pe care le întâlnim la început. Încercăm cu Slatina să jucăm pentru că şi ea se pregăteşte de barajul de promovare în Liga 2 şi sperăm să avem o dublă cu ei”, a mai declarat Dumitru Olteanu.

CS Mioveni va începe play-off-ul de pe locul 2, la egalitate cu a treia clasată Turris Oltul și la cinci puncte sub UTA Arad. Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid, celelalte trei echipe din acest turneu de promovare de cinci etape au fiecare câte un punct mai puțin decât galben-verzii antrenați de Claudiu Niculescu.

Dintre aceste șase echipe care participă în play-off, ultima care a început pregătirea este Turris Oltul.

Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 10 Jun. 2020, 15:25 Liga 2
Pe aceeași temă