Turris a efectuat primul test de COVID-19 și a intrat în cantonament. Elevii lui Erik Lincar încep ultimii din play-off pregătirea pentru obținerea unui loc promovabil

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 02 Jun. 2020, 11:39 Actualizat: 02 Jun. 2020, 12:05 Liga 2

Turris Oltul Turnu Măgurele este ultima echipă care s-a reunit din primele șase formații din Liga 2, cu gândul la promovarea în Liga 1. Elevii pregătiți de Erik Lincar, dar și întreg stafful tehnic au efectuat testele pentru depistarea noului coronavirus. În momentul în care rezultatele vor fi primite, anunță clubul pe pagina de Facebook, vor fi demarate și antrenamentele. Testele de COVID-19 vor fi repetate la anumite perioade de timp. Următorul va fi efectuat peste o săptămână, iar al treilea și, totodată ultimul, peste 14 zile.

Turris a intrat în cantonamentul de două săptămâni 

Dacă toate celelalte echipe s-au reunit deja și au trecut și cea de-a doua testare, așa cum e cazul la Petrolul, Turris a făcut primele demersuri abia luni, 1 iunie.

Erik Lincar declara, în urmă cu câteva zile, că decizia a fost luată pentru că nu puteau fi îndeplinite toate cerințele impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, cu privire la cantonamentul de două săptămâni pe care echipele trebuie să îl organizeze în momentul reluării pregătirilor.

”Ieri, 1 Iunie, fotbaliștii alb-albaștri au avut reuniunea și au efectuat testele pentru COVID-19, urmând ca acestea să se refacă în ziua 7 și ziua 14. După ce se va afla rezultatul lor, baieții pot începe și antrenamentele, respectând Protocolul de reluare a pregătirii. Imediat după testare, echipa a intrat în cantonament pentru următoarele 14 zile”, se arată în comunicatul emis de Turris.

Turris pornește în play-off de pe locul 3 

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat pe 14 mai unul dintre cele trei scenarii propuse de FRF și votat de cluburile din Liga 2, în urma căruia competiția va mai alinia la reluarea sezonului doar echipele clasate pe primele șase locuri. Play-off-ul cu primele șase din ierahia la zi, dar cu punctele înjumătățite le oferă tuturor șanse la promovare, cu un mic avans pentru UTA, de cinci puncte.

În sezonul normal, până la suspendarea pricinuită de pandemia de COVID-19, jocurile păreau deja făcute pentru arădeni, care aveau un avantaj de 11 puncte față de următoarele clasate, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Modul de desfășurare schimbă însă serios situația. UTA ar urma să înceapă ultimele cinci confruntări ale sezonului cu un avantaj de cinci puncte peste locurile 2 și 3, iar ecartul față de locul 6, Rapid, scade la doar șase puncte, față de 13.

Stabilirea țintarului se va face prin tragere la sorți, în perioada următoare de către Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal. Cert este că primele trei clasate vor juca trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare, în timp ce următoarele trei clasate au doar două acasă și trei pe terenul adversarelor.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 02 Jun. 2020, 11:39 Actualizat: 02 Jun. 2020, 12:05 Liga 2
Pe aceeași temă