Planurile lui Florin Stîngă la CS Tunari. Antrenorul va face schimbări la nivelul lotului și a anunțat obiectivul pentru sezonul următor

Răzvan STÎNGĂ 19 Jun. 2023, 17:03 Liga 2
Planurile lui Florin Stîngă la CS Tunari. Antrenorul va face schimbări la nivelul lotului și a anunțat obiectivul pentru sezonul următor

CS Tunari este gata să se reunească pentru abordarea sezonului de Liga 2, după promovarea din Liga 3, iar Florin Stîngă, noul antrenor principal al echipei, a vorbit despre strategia pe care o va avea în această perioadă de vară, până la ora primului meci oficial.

Florin Stîngă, despre planurile echipei CS Tunari

Nou-promovata nu își propune obiective prea mari, o ia pas cu pas și va încerca, în sezonul care va debuta la 5 august, să evite retrogradarea, așa cum își propun mai toate formațiile care au urcat în Liga 2. În perioada următoare, vor urma schimbări importante la CS Tunari la nivelul lotului, Florin Stîngă urmând să aducă fotbaliștii alături de care consideră că se poate baza în îndeplinirea obiectivului.

Chiar antrenorul a vorbit despre strategia premergătoare începerii Ligii 2, iar în perioada următoare este de așteptat ca formația din Tunari să renunțe la un număr de jucători.

CS Tunari vrea să evite retrogradarea în sezonul următor de Liga 2

Până în acest moment, ilfovenii au anunțat doar o mutare, aducerea unui jucător tânăr, Mario Sebastian Geanta (17 ani), de la FCSB.

Timpul nu este deloc aliatul nostru pentru pregătirea noului sezon. Vacanța a fost, normal, mai lungă după jocurile de baraj, astfel că vom relua pregătirile la începutul săptămânii viitoare.

Nu va fi ușor, vom schimba destui jucători pentru ca ideile mele, filozofia mea de joc, să fie înțeleasă. Un lucru este cert, în căutarea punctelor mă interesează și jocul, calitatea lui. Obiectivul, normal, este menținerea la nivelul eșalonului secund”, a spus Florin Stîngă la Metropola TV.

Contractul dintre Gabriel Manu și CS Tunari, încheiat din cauza viziunilor diferite

Florin Stîngă a fost numit în funcția de ”principal” în urma acordului finalizat între CS Tunari și omul care a promovat echipa în Liga 2, Gabriel Manu. Acesta din urmă a spus, într-un dialog cu Liga2.ro, că nu s-a înțeles în anumite privințe cu conducerea, el având planuri importante încă de la primul sezon în eșalonul secund, atacarea play-off-ului.

CS Tunari nu a putut accepta, din diferite motive, solicitările antrenorului, de la buget până la aducerea anumitor jucători, motiv pentru care Manu a decis că nu poate semna prelungirea.

”Nu cred că erau condiții pentru a ne bate în față, la play-off, și am constatat că e mai bine să ne strângem mâna. Eu am dorit să ne batem pentru play-off, am vrut să ne batem în față, la promovare.

Nu am reușit să ne înțelegem, dar eu le mulțumesc celor de la Tunari, am plecat în condiții bune de acolo. I-am înțeles și pe ei, dar nu puteam continua împreună. Nu a fost nici vina mea, dar nici vina lor. Am promovat echipa și voiam ceva mai mult de la primul sezon, să ne batem la play-off.

Deja îmi făcusem o listă cu jucătorii pe care voiam să îi aduc, cam care ar fi fost bugetul de care aveam nevoie, dar din păcate nu am putut să ne înțelegem și am decis să o ia fiecare pe drumul lui. Am preferat să mă retrag, deși nu aveam altă alternativă, nu e vorba că discutam cu o altă echipă din acel moment.

Am avut discuții după ce am plecat de la Tunari, cu anumite echipe din Liga 2, dar nu am căzut la acord. Eu cred că am ieșit cu capul sus din experiența de la Tunari și le urez baftă celor de acolo. Și lui Florin Stîngă îi urez baftă!”, a declarat Gabriel Manu într-o discuție cu Liga2.ro.

CS Tunari, în pragul reluării pregătirilor

Deocamdată, CS Tunari nu a anunțat perioada de pregătire, dacă va organiza un cantonament în afara localității sau ce amicale va disputa. În schimb, alte nou-promovate, Corvinul Hunedoara, CSM Alexandru și CSM Ceahlăul, au informat, în mare parte, planul pentru perioada de vară.

Foto: Justinel Stăvaru, Leczki Jozsi și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-s-a-reunit-dan-alexa-trage-un-semnal-de-alarma-discutia-e-simpla-ce-solicita-antrenorul-si-cum-comenteaza-posibila-plecare-a-presedintelui-mitran-19275431

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-isi-va-disputa-intr-o-alta-localitate-meciurile-de-acasa-din-liga-2-ne-am-mai-atins-un-obiectiv-acela-de-a-nu-pleca-din-judet-19275424

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sforarul-vasile-dincu-muta-din-nou-cu-talent-in-fotbalul-romanesc-tridentul-bogdan-lobont-eduard-stancioiu-andrei-cordos-are-sanse-mari-sa-fie-instalat-la-una-dintre-retrogradat-19275415

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-a-pierdut-si-capitanul-ariel-lopez-nu-a-putut-promova-cu-trupa-din-crang-insa-a-semnat-cu-o-echipa-din-superliga-19275409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u18-egal-si-victorie-cu-macedonia-de-nord-u18-19275390

Răzvan STÎNGĂ 19 Jun. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă