Corvinul a umilit Unirea Dej, a obținut cea mai clară victorie în acest sezon și și-a petrecut o noapte pe locul 1 în Liga 2. Florin Maxim: ”Aşa trebuie să arătăm mereu!”

Marius ANGHEL 06 Nov. 2023, 18:12 Liga 2

Corvinul Hunedoara este una dintre performerele etapei a 12-a a Ligii 2 cu victoria la scor obținută în fața Unirii Dej, scor 4-0, sâmbătă, pe teren propriu.

Același rezultat l-au înregistrat în aceeași zi și în această rundă și Ceahlăul și CS Mioveni, contra CSM Slatina, respectiv CS Tunari, însă nu este scorul rundei, fiindcă acesta îi aparține echipei CSM Reșița, care a trecut cu 5-0 de Metaloglobus.

Corvinul, lider în Liga 2 pentru o noapte, după succesul clar cu Unirea Dej

În urma acestui succes obținut cu golurile marcate de Marius Coman (12, 80), Alexandru Neacșa (56) și Timotei Mitran (86), Corvinul a stat o noapte pe poziția de lider a Ligii 2, sâmbătă spre duminică, devansând la golaveraj Unirea Slobozia și CSC Șelimbăr, însă a fost depășită de echipa sibiană a doua zi, după succesul acesteia la Miercurea Ciuc (scor 2-1). Luni a jucat și Unirea Slobozia, care a cedat pe teren propriu în fața Gloriei Buzău (scor 0-1), astfel că trupa hunedoreană încheie etapa a 12-a pe locul 2, fiind în urcare o poziție și situându-se peste, la golaveraj, fostul lider din ultimele trei runde.

”O victorie pe deplin meritată, după o săptămână foarte încărcată pentru noi, din toate punctele de vedere. Ne-am propus să scoatem maximum din fiecare meci, indiferent de condiţii. Am câştigat la Clinceni, a venit prestaţia cu Sepsi şi acum acest succes, exact ceea ce ne propusesem pentru această perioadă. E multă muncă în spate, băieţii au făcut un efort considerabil, azi am făcut doar o singură schimbare în primul 11, apoi prima modificare dincolo de minutul 70. Sunt foarte mulţumit de cum sunt băieţii, fizic, mental, ca grup. Aşa trebuie să arătăm mereu!”, a spus antrenorul Florin Maxim după succesul cu Unirea Dej.

  • 4-0 cu Unirea Dej, cea mai clară victorie a Corvinului în acest sezon de Liga 2, unde în 12 runde are șapte succese. Hunedorenii au trei victorii la rând în Liga 2.

Florin Maxim, după succesul cu Unirea Dej: ”Aici chiar suntem toţi împreună”

Spre deosebire de adversarul său, care nu a jucat la mijlocul săptămânii în Cupa României și avea și un nou antrenor principal pe bancă, deci destule motive pentru a fi mai prospăt și motivat, Corvinul nu a avut probleme în a depăși la pas Unirea Dej.

Echipa lui Maxim venea după un succes important obținut în Cupă, 1-0 acasă cu prim-divizionara Sepsi OSK, nimeni alta decât deținătoarea trofeului în ultimele două sezoane, pe care a și eliminat-o din competiție în urma acestui rezultat.

”N-a fost uşor să ne refacem aşa cum trebuie după meciul cu Sepsi, şi clubul a făcut eforturi ca să nu ne lispească nimic şi băieţii au fost receptivi. Ştiu că uneori ne place să ne ascundem în spatele unor clişee, dar aici chiar suntem toţi împreună. Şi asta se simte şi acum se şi vede în clasament. Nu ne rămâne decât să fim la fel şi de aici încolo, să ne bucurăm de ce realizăm, dar să fim atenţi la ceea ce urmează, pentru că mai avem câteva jocuri foarte importante până să tragem concluziile la final de an”, a comentat Maxim.

Alexandru Predică a debutat în Liga 2, Timotei Mitran a marcat primul gol în campionat

Cu un avans considerabil luat pe tabelă, Florin Maxim a decis să-i acorde în minutele de final ale jocului cu Unirea Dej și debutul în Liga 2 tânărului Alexandru Predică, cel care, anterior, a mai prins lotul Corvinului de câteva ori. În afară de utilizarea acestui mijlocaș de 18 ani originar din Hunedoara, Maxim a vorbit și despre Timotei Mitran, un alt mijlocaș de 18 ani care în acest meci a jucat și a înscris primul său gol la seniori și în Liga 2. Mitran a fost la a opta partidă disputată în acest sezon pentru Corvinul.

”Chiar le-am spus celor de pe bancă, simţeam că Mitran trebuie să spargă gheaţa, pentru că a mai avut şanse şi în alte meciuri. E un copil în care noi credem foarte mult, cu calitate, un copil bun, care munceşte mult. A avut un blocaj, o perioadă, pentru că pentru juniori saltul de la o ligă la cealaltă este cam mare, poate cam abrupt. E alt ritm, alte contacte, altă intensitate. Sper ca cu această reuşită să prindă încredere.

Cât despre Alex, e alături de noi de ceva vreme, i-am spus să fie răbdător, i-a venit momentul şi lui, un băiat cu talie, care s-a pus la punct din punct de vedere fizic, a înţeles ce vrem de la el şi mă bucur pentru debutul său. E un produs al Academiei şi sper să mai avem astfel de oportunităţi de a promova tineri din Hunedoara şi în viitor”, a vorbit Florin Maxim.

Corvinul, în victoria cu Unirea Dej: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac (Antonov 81′), Bradu (Predică 88′) – Seb. Ion (T. Mitran 69′), Al. Neacşa (cpt.)(M. Chindriş 69′), Lupu – M. Coman (Hergheligiu 81′). Rezerve neutilizate: D. Roman – D. Pop, Pocioian, Ad. Nicolae.

Corvinul urmează să joace cu CSM Alexandria

Corvinul a încheiat etapa a 12-a a Ligii 2 pe locul 2, cu 24 de puncte, la egalitate cu Unirea Slobozia, fostul lider în ultimele trei etape, și la trei puncte sub CSC Șelimbăr, care este la a opta etapă în acest sezon în care este pe primul loc.

În runda a 13-a, echipa hunedoreană joacă în deplasare la CSM Alexandria, la Turnu Măgurele. Teleormănenii vin după un succes mare în Cupa României, 2-1 cu FC Botoșani, și o victorie cu ultima clasată din Liga 2, Progresul Spartac, scor 3-1. Alexandria este penultima în clasament, cu 8 puncte.

În 2023, Corvinul va mai avea apoi meciuri în Liga 2 cu CSC Șelimbăr (acasă) și Steaua (deplasare), iar în Cupa României va întâlni Progresul Pecica (Liga 3), pe care dacă o va învinge va obține calificarea în sferturile de finală.

Rezumat Corvinul Hunedoara – Unirea Dej 4-0:

https://www.youtube.com/watch?v=NJQDg-KRDSY

 

Declarații Timotei Mitran, Dragoș Militaru și Florin Maxim după Corvinul – Unirea Dej 4-0:

https://www.youtube.com/watch?v=w3wfxs6hiNM

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-umilit-la-revenirea-pe-banca-echipei-unirea-dej-19291698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-esec-in-duelul-cu-csc-selimbar-scor-1-2-in-etapa-12-din-liga-2-19292095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-gloria-buzau-pune-punct-etapei-a-12-a-a-ligii-2-19292064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-castigat-la-miercurea-ciuc-in-etapa-12-a-ligii-2-19292004

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

Marius ANGHEL 06 Nov. 2023, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă