Dragoș Militaru, umilit de Corvinul la primul meci cu Unirea Dej! Clujenii, la cel mai dur eșec al sezonului, dar el are grijă să-și ”amenințe” jucătorii la orice interviu: ”În iarnă trebuie să luăm cele mai bune decizii”

Răzvan STÎNGĂ 04 Nov. 2023, 15:44 Liga 2
Dragoș Militaru, umilit de Corvinul la primul meci cu Unirea Dej! Clujenii, la cel mai dur eșec al sezonului, dar el are grijă să-și ”amenințe” jucătorii la orice interviu: ”În iarnă trebuie să luăm cele mai bune decizii”

Revenirea lui Dragoș Militaru la Unirea Dej a consemnat cel mai categoric eșec al echipei în acest sezon! Întâlnirea cu Corvinul Hunedoara, din etapa a 12-a de Liga 2, din deplasare, a fost pierdută cu 0-4. A doua înfrângere la patru goluri în dreptul clujenilor, după cea cu Steaua.

În duelul cu ”militarii” însă, Unirea Dej reușea să și marcheze de două ori și ceda cu 2-6.

Dragoș Militaru, umilit la revenirea pe banca echipei Unirea Dej, 0-4 cu Corvinul Hunedoara, în etapa 12 de Liga 2

Dacă în prima repriză Unirea Dej s-a ținut ceva mai bine, primind doar un gol, în repriza a doua a căzut și a încasat trei goluri în 30 de minute. Scorul a fost deschis de Marius Coman, în minutul 12, iar scorul de 2-0 a fost consemnat din minutul 56, când a punctat Alexandru Neacșa. Apoi, Coman a făcut dubla.

A punctat atacantul hunedorenilor în minutul 80, iar scorul final a fost stabilit de Timotei Mitran, în urma unei reușite venite cu patru minute înaintea finalului timpului regulamentar.

  • Unirea Dej, contra Corvinul Hunedoara: Chindriș – Negrea (Zamfirescu 59′), Kereki, D. Pop, Șuteu, Stancovici (Pruteanu 81′), Ad. Pop (cpt.), Chira, Blaj (Ciocan 59′), Golda, Piftor (Fulga 75′).
    Rezerve neutilizate: R. Pop, Anca-Trip – Georgiu, Vl. Stancovici, Zanc.

Dragoș Militaru, reacție după Corvinul Hunedoara – Unirea Dej: ”Cred că scorul e un pic cam drastic”

Dragoș Militaru nu se aștepta la un astfel de debut, cu un eșec categoric, însă a realizat că are mult mai mult de muncă, mai mult decât credea. Din punctul său de vedere, înfrângerea cu Corvinul Hunedoara a fost una exagerată.

Felicit echipa gazdă, a meritat victoria, e în alt film față de noi. Are alt moral și după meciurile din Cupa României, dar și din Liga 2. Are altă postură, eu știu unde am venit, știu că nu va fi ușor.

Nu a fost meciul care mă așteptam să fie, cel puțin din punct de vedere al rezultatului final. Cred că scorul e un pic cam drastic, dar în același timp știu că avem mult de muncă pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivul din acest sezon.

Greșeli au fost și tot timpul vor mai fi, dar important e cum facem împreună să fie cât mai puține”, a spus Dragoș Militaru la finalul partidei.

Dragoș Militaru vrea să fie tratat profesionist de conducere, ceea ce nu face el cu jucătorii de la Unirea Dej. Îi ”amenință” de câte ori are ocazia

Dragoș Militaru i-a ”amenințat” pe jucători încă din momentul venirii sale că va renunța la câțiva dintre ei, la cei care nu vor da randament, deși nici măcar nu apucase să conducă primul antrenament.

Încă de la primul interviu a avut grijă să scoată în evidență acest aspect, probabil fiind cu ochii pe jucătorii aduși de fostul antrenor, de Dacian Nastai. Așa a declarat și acum, părând că unora dintre ei nu le va da prea multe șanse, chiar dacă a făcut un timp limitat la antrenamente.

Dragoș Militaru s-a autocaracterizat ca fiind un antrenor care nu semnează cu orice echipă, în orice condiții și că vrea să traseze lucruri clare în negocierile cu conducerea. Să fie lăsat să lucreze profesionist, dar acest lucru nu-l face el cu jucătorii pe care îi are sub comandă, pe care îi atenționează, se pare, de câte ori are ocazia că va renunța la câțiva dintre ei.

Are ”procentaj de sută la sută” momentan, două interviuri, două avertismente pentru jucători.

Avem o lună de zile până la finalul primei părți din sezon, iar în aceste trei etape rămase vreau să facem o evaluare corectă la tot ceea ce avem la dispoziție și în perioada de iarnă să reușim să luăm cele mai bune decizii.

Trebuie sa fim cu toții aproape și conștienți că nu va fi ușor, dar împreună cu toți factorii implicați în viața echipei o să facem în asa fel încât să reușim.

Am avut tot timpul o echipă tânără la Unirea Dej, de această dată alegerile care au fost făcute nu mi-au aparținut deloc și nu aș vrea să spun dacă așa e bine sau nu e bine. Sunt într-o perioadă de evaluare a jucătorilor pe care nu îi cunosc. Vedem în decembrie ce decizii o să luăm”, a mai declarat Dragoș Militaru.

Unirea Dej, în pericol să retrogradeze din Liga 2 în Liga 3

Clubul din județul Cluj se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 12 etape, la egalitate cu următoarea clasată deasupra, CS Tunari. În runda a 13-a, Unirea Dej joacă pe teren propriu, cu CSM Reșița (locul 15, 13 de puncte).

Până la pauza de iarnă, Unirea Dej va disputa alte trei meciuri după confruntarea cu Corvinul Hunedoara. Va mai întâlni, în următoarea ordine, CSM Reșița (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare) și CS Mioveni (acasă).

Ulterior, în 2024, din sezonul regular al Ligii 2 vor urma și ultimele patru meciuri pentru Unirea Dej, cu CS Tunari (deplasare), Chindia Târgoviște (acasă), Metaloglobus (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Cred că pot să îmi pun ideile în practică și să reușesc, alături de tot stafful, cu băieții care sunt, să facem un progres. Ne dorim să rămânem în Liga 2, iar apoi să reclădim ce am făcut în ultimii trei-patru ani.

Știu că nu va fi ușor, am văzut și azi, am simțit mai bine decât văzusem, dar trebuie să fim încrezători că putem scoate echipa din zona retrogradării”, a încheiat Dragoș Militaru.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-victorie-contra-cs-tunari-4-0-in-etapa-12-de-liga-2-19291692

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-surclasat-csm-slatina-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-esec-la-scor-contra-cs-mioveni-in-etapa-12-de-liga-2-0-4-19291657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-inregistrate-in-etapa-a-2-a-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19291573

Răzvan STÎNGĂ 04 Nov. 2023, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă