Eusebiu Tudor revine ca antrenor în Liga 2. Preia una dintre nou-promovate

Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 15:53 Liga 2
Eusebiu Tudor revine ca antrenor în Liga 2. Preia una dintre nou-promovate

Unirea Ungheni s-a decis asupra noului antrenor principal, cel alături de care va începe prima sa experiență în campionatul Liga 2, competiție în care a activat ultima dată alesul. Din informațiile Liga2.ro, noul conducător al staffului tehnic al trupei din județul Mureș este Eusebiu Tudor.

Ploieșteanul care va antrena trupa din Ungheni a activat ultima dată în Liga 2, la Metaloglobus București, de care s-a despărțit însă destul de repede chiar în debutul sezonului recent încheiat.

Eusebiu Tudor, noul antrenor al Unirii Ungheni

Nu a fost să fie Dragoș Militaru, deși discuțiile dintre cele două părți au ținut, însumând, aproape o zi întreagă. Alegerea Unirii Ungheni pentru ocuparea locului lăsat vacant prin plecarea lui Florentin Petre la Dinamo este, în schimb, Eusebiu Tudor, un antrenor care cunoaște bine campionatul, unde a și activat ultima dată.

Fostul fotbalist al Petrolului, care la data de 1 iulie va împlini 50 de ani, a ajuns la un acord cu conducerea clubului, din informațiile Liga2.ro, anunțul oficial urmând a fi făcut zilele viitoare.

Tudor, ultima dată antrenor la Metaloglobus, din septembrie 2022 până în septembrie 2023, va colabora la Ungheni cu trei membri ai staffului pe care l-a avut Petre, Rareș Eremiaș (secund), Emanuel Gugu (preparator fizic) și Emil Ștef (analist video), și va veni cu antrenorul de portarii Gabriel Vasiliu, fost în ultimii ani în stafful lui Laszlo Balint.

Eusebiu Tudor semnează un contract valabil doi ani cu Unirea Ungheni.

Eusebiu Tudor a antrenată ultima dată tot în Liga 2, pe Metaloglobus

Eusebiu Tudor a antrenat ca ”principal” în cariera sa Petrolul Ploiești, Sportul Studențesc, Chindia Târgoviște, Al-Ettifaq, Al Shoalah (ambele din Arabia Saudită), Fortuna Poiana Câmpina, Khaleej (Arabia Saudită) și Metaloglobus București. A fost ”secund” la Qadsia (Kuweit), FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș.

Ploieșteanul a fost mijlocaș la Petrolistul Boldești, AS Ploiești, Midia Năvodati, Cimentul Fieni, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, FC Vaslui, Inter Gaz București, Gloria Bistrița și Asta Ploiești.

Ultima echipă pe care a antrenat-o este Metaloglobus. A preluat echipa bucureșteană într-un moment extrem de delicat în urmă cu două sezoane, după desfășurarea etapei a 7-a a Ligii 2, când avea doar un punct obținut și fusese eliminată din Cupa României de CS Afumați (Liga 3, la lovituri de departajare). A reușit să o după în barajul de menținere cu Progresul Spartac, câștigat la lovituri de departajare, iar media de puncte obținute de echipă sub conducerea sa a făcut conducerea să-i propună prelungirea contractului, lucru care s-a și produs.

În sezonul recent încheiat, Tudor a condus Metaloglobus în primele patru etape ale Ligii 2, iar după jocul din Cupa României, din Play-off, pierdut dramatic cu Dinamo, a demisionat. Motivul rupturii a fost o contră cu managerul sportiv Gigel Coman. Conducerea a acceptat atunci solicitarea antrenorului.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă